Kotimaa Maahanmuutto

Sisäministeri Ohisalo haluaa tuplata kiintiöpakolaisten määrän

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Maria Ohisalon (vihr.) johtama sisäministeriö ehdottaa Suomen pakolaiskiintiön nostamista 2000:een.

Sisäministeri Maria Ohisalo haluaa nostaa pakolaiskiintiötä Afganistanin heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi islamistisen Taliban-järjestön vallattua maan sen jälkeen, kun Nato-joukot poistuivat maasta.

Asia tuli esille Ylen aamussa. Ohisalo uskoo, että afgaanien ottaminen Suomeen on tehokkain tapa auttaa.

Ohisalo myös korosti, että EU-maat ovat tänään aivan toisenlaisessa tilanteessa kuin vuosien 2015-16 siirtolaisvyöryn aikaan – EU on nyt paljon valmiimpi ottamaan vastaan suuria siirtolaismääriä.

Yksi tavoitteista on myös kohdistaa tukea paikan päälle Afganistaniin.

Tällä hetkellä Suomen pakolaiskiintiö on 1050 henkilöä.

Lähde Yle.

Tilaa
Ilmoita
guest

41 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ani

Britit evakuoi koiria Afganistanista. Juuri niistä on pulaa Suomessa. Ne ovat tervetulleita hännänheiluttajia.

Tomppa

Ohisalo ei ymmärrä, että voit ottaa afgaanin pois Afganistanista, mutta et Afganistania afgaaneista, vaan kuvittelee – naiivi ja yksinkertainen kun on – että afganistanilainen persläpikulttuuri jää sinne Afganistaniin ja Suomeen tulee aivan tavallinen nuorimies, joka haluaa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan ja olla kuten kuka tahansa kantasuomalainen. Toivoisi, että nämä afgaaninuorukaisten keppostelut alkaisivat sattua näiden tyhjäpäisten poliitikkonaisten omalle kohdalle, niin ehkä silloin alkaisivat tajuta itsekin tekojensa seuraukset. Josko sittenkään, mutta toivossa on hyvä elää.

Kaitsu

Näkisin Hutisalon ja ylipäätään koko vihervasemmistolaisen ”tervetuloa vaan pakoloiset ja muutkin elätettävät luuserit” jengin itse pakolaisina, vaikka nyt siellä Afganistanissa tai sitten jossain Afrikan takahikiällä.
Kuinkas sitten olis naama norsunvitullaan maailmanparantelijoilla??

John Quiman

Kaipa sieltä saisi turvapaikan, kun on nopea sopeutumaan ja kääntyy heti islamiin. Miehille ehkä jotain raskaampai töitä ja naisille sitten vähän houkuttelevuuden mukaan erilaisia miesten keksimiä hyötykäyttöjä ja burkha päälle. Turha kuvitella jotain sosiaaliturvaa. Parempi vaan tyytyä siihen mitä sanotaan, niin saa elää ja vähän syödäkin.

Juukeli

Puollustais siellä kotiaan niin ku muutkin tai täälläkin 40luvulla mutta ei hutisalo jo huutaa täällä kela cold jo valmiina kyllä autoilijat sen veroina maksaa mielen vilkaista porukkaa hallitus äkkiä vaihtoon tai yleislakko

John Quiman

Ohisalo kuuluu niihin vouhkaajiin, jotka uskovat, että heidän reaktiivisen tunne-elämänsä tuotosten tulee hallita kaikkia, että hänen kokemansa tekemisen himot on ehdottomasti maailman tärkein asia ja se oikeuttaa hänet alistamaan koko kansakunta hänen mielijohteilleen.

Kata

Juuripa näin,hyvä analyysi hänestä.

Tupauuno

Eihän tämä kiintiöpakolaisten kaksinkertaistaminen ole mitään, mutta kun ilmoitetaan suoraan, että Suomella on valmius ottaa vastaan kymmeniä tuhansia pakolaisia. Mitä tämä on muuta kuin kutsu tulla tänne, samalla tavalla kun Sipilä lupasi talonsa turvapaikan hakijoiden käyttöön, tieto leviää netissä nopeasti ja kohta on varusmiehillä taas edessä laukkujen kantoa. Orpo voi taas suu vaahdossa toitottaa, että turvapaikan hakijoiden motiivien epäileminen on rasismia.

yllätys

No niin tietysti, tämä ei ollut yllätys.

varmistin

Sääli ettei meillä ole Kristi Noemin kaltaisia naisia politiikassa.

Kata

Sanopa muuta,huikea nainen!Etelä-Dakota rules…

yllätys

Meillä on valitettavasti mukana politiikassa ja hallituksessa, Sanna Marin, Maria Ohisalo, Annika Saarikko ja Li Andersson. Mikä on erittäin harmillista.

vesku

Nyt olisi korkea Kutsua Nuoria , viimeistään NYT,,,,opiskelemaan esim . AALTO-YLIOPISTOON,,,Kouluttautumaan KÖYHYYSTUTKIJOIKSI,,,Vaikka se titteli ei tuottakkaan YHTEISKUNNALLEMME Yhtään mitään,,,muuta kuin kuluja,,,Saataisiin HUTISALOLLE JATKAJIA,,,Hän kun on poissa pelistä toivottavasti mahdollisimman pitkään,,,matikan liotuksen takia,,,RAHAMME EIVÄT YKSINKERTAISESTI RIITÄ TÄLLÄ MENOLLA,,,,

Kaino-Vieno Huttunen

Minusta kiintiöpakolaisten määrällä ei ole mitään merkitystä. Vain sillä on, kuinka psljon ihmisiä tänne oikeasti tulee milläkin nimikkeellä: turvapaikanhakijat, siirtolaiset, laittomat siirtolaiset. Jos kiintiöpakolaisia olisi 2000, olisiko tulijoiden todellinen yhteenlaskettu määrä esim. 80 000, kuten vuonna 2016 vai 160 000.

Olen joka tapauksessa sitä mieltä, että meillä pelataan jonkinlaista peliä, jossa humaanius on kaukana. Ymmärrän, että vuonna 2015 tanssittiin Saksan ja Ranskan pillien mukaan, mutta entä nyt kun entiset isäntämaat ovat kääntämässä kelkkaansa?

John Quiman

Ohisalo ei vielä ymmärrä, että tuulen suunta on muuttunut, ainakin vähän.

Sisäministerillä vippaa päästä ja pahasti

Toi hullu ottais tänne vaikka kaikki kehitysmaalaiset.

Hätätila tai väärinymmärrys

2 000 afgaania kustantaa elinkaarensa aikana 2 000 miljoonaa euroa. Mutta, muuttamalla miljardeiksi, niin summa putoaa kahteen. Eli vain kaksi miljardia euroa.

John Quiman

Eikä tukkualennuksia tunneta.

Älkää olko rasisteja

Te ette ymmärrä että kasvavat lapset tarvitsevat päiväkodeissa ja pihoilla viisaiden ja jännää kieltä puhuvien opastusta. Jotkut puhuvat jostakin bacha bazista jossa pikkupoikia ”tanssitetaan” afghanistanilaisessa kulttuurissa mutta se on varmastikin salaliittoteoria.

Ilkka Forsten

Kyllä, saat kaiken tietosi Infowarsista..

Ilkka Forsten

No niinpä niin, pitihän se taas arvata. Laitetaan Haavisto asialle ja koko maailma on hädänalainen joka pitää SUOMEN pelastaa. Ohisalon puheet nyt arvaa aina etukäteen, ei tullut tämäkään yllätyksenä.

Jokohan kohta tulee sen kansannousun aika mikä kuitenkin koetaan, vaikka leikittäisiin suvaitsevaa ja ymmärtäväistä. Ohisalo on sairas. Hänen ei pitäisi olla missään vastuullisessa tehtävässä ja kun noista ituhipeistä päästään niin uusia ei sitten enää suvaita. Ei tarvitse olla äärioikeistolainen eikä natsi kun sellaiseksi tullaan tässä hullujenhuoneessa. Työttömyys kasvaa, kantaväestön elintaso laskee ja tontut kerää lisää tyhjäntoimittajia lampsimaan ostoskeskuksiin äbläwäblää jolisemaan.

Kun se mikä on väistämätön sitten alkaa, otan siitä kaiken irti. Katsotaan mistä ne oikeasti vit***aiset miehet tulee ja mihin ne silloin pystyy. Siinä ei hiekkalaatikkopojilla eikä savannin kasvateilla ole enää paikkaa mihin itsensä piilottaisi. Maksatan joka killingin takaisin ja sitten päättyy heidän sukutarinansa. Kirves saattaa olla se inhimillisin väline jota suosin kun maksua peritään. Sattuu, mutta ei onneksi mihinkään arvokkaaseen.

Tommy the Who

Taas on Marialla vaahdot housuissa.

Ilkka Forsten

Ajaako se ” partansa ” hinattavalla mallilla ?

Kata

😀

Keskipää

Kun Perussuomalaiset ehdottavat että pakolaiskiintiötä lasketaan 100% niin se leimataan ääriajatteluksi,mutta kun Vihreät ehdottavat että pakolaiskiintiötä nostetaan 100% niin sekö ei sitten ole ääriajattelua?

Mirkku

Kun Orpo puhuu samoilla sanoilla hieman erilaisin painotuksin kuin Purra, se kuulostaa sivistyneeltä ja hienostuneelta. Purra taas leimataan empatiakyvyttömäksi noita-akaksi.
Oudohkoa, sanoisinko?

Jarno Lehmussalo

Peijakas kun tuli pikkasen häijy olo. Katsoin uutiskuvaa Afganistanista. Suuri joukko kantaa Afganistanin lippua hengessä menettämisenkin uhalla. Moni sitten saikin lähteä tästä maailmasta. Tässä joukossa näkyi paljon nuoria naisia. Osanottoni.
Minkäs sorttisa luulette olevan tämä sakki, johon Ohisalo kohdistaa tätä ”tehokasta tapaansa auttaa?
Tulee mieleen vanha Syyrialaispappa, joka ilmaisi asian näin:” Olette vastaanottaneet meidän pohjasakan.”

John Quiman

Sanoihan se afganistanilainen diplomaattikin, että Suomessa olevia afgaaneja ei edes Afganistan halua.

Taas tätä

Ohisalo ottaa ne omaan huusholliinsa. Ja elättää ne omalla kustannuksellansa. Meillä muilla ei ole mitään velvollisuutta osallistua hänen ja kaltaistensa utopistisiin hihhulointeihin. Me emme ole velkaa kenellekkään.

Kaikkia tyydyttävä ratkaisu

Ei se valehtelija niin tekis vaikka lupaiskin. Painuis Hullusalo ja kätyrinsä Afganistaniin ja jäis sinne eikä tois Afganistania tänne meidän riesaksi.

John Quiman

Edellyttäen, että Ohisalo vieraineen ympäröidään aidalla ja vartioinnilla, jonka Ohisalo maksaa.

marko

Nykyistäkin osuutta saisi vähentää 1000 henkilöllä ja loputkin vain ja ainoastaan naisia ja lapsia, nuoret miehet jääköön puolustamaan maataan ja kotejaan se on heidän tehtävänsä.

Marita

Ei heillä ole tarvetta puolustaa omaa maataan, koska he ovat kaikki samaa paskasakkia, 99% kannattaa shariaa.

John Quiman

Ovat siellä sotineet jo sukupolvien ajan. Voivat ihan vapaasti jatkaa kuten ennenkin. Ei tarvitse tulla Eurooppaan elämään kotimaansa kulttuuria ja elättämään itseään toisilla.

Meillä on sairas sisäministeri

Hullusalo kuuluis mielisairaalaan.

motiivi-petteri

”EU on nyt paljon valmiimpi ottamaan vastaan suuria siirtolaismääriä.”
Bryssel saattaa olla mutta EU-maat eivät ole.
Edellisen invaasion psykososiaaliset ja taloudelliset seuraamukset ovat näet kaikkien tiedossa.

murre riepunen

Unohti ohi…lo mainita, että tarkoitti 2000 viikossa, joka uutisen korjaus vasemmiston harvenevissa riveissä ilolla vastaan otetaaan, jopa vielä muhkeampaa määrää Andersson uumoilee, mutta maltillisuuteen vaipuneet toppuuttelevat.

työ, tuttu sana

Vihreät ilmoittivat taannoin haluavansa 80 000 maahanmuuttajaa töihin.
Koska jo pelkkä oleskelu tai keskellä tietä istuminen on degröönien mielestä työtä, niin vaatimukset täyttäviä afgaaneja olisi helposti saatavissa vaikkapa satatuhatta.

Ilkka Forsten

Ihmisten olisi pitänyt jo aikapäiviä sitten ymmärtää mitä tarkoittaa vihreä agenda. Muuan Sinnemäki kertoili eräässä TV ohjelmassa, siis paljon ennen kuin heidän safarinsa notkui hallitukseen, että maahanmuuttajien tarkoitus ei oikeastaan olekaan työllistyä, he vaan tuovat ilosta väriä ja erilaisuutta katukuvaamme..

Siis miettikää nyt missä mennään ja mitä on taas tarjolla ? Ei tehdä työtä mutta vaaditaan kaikea hyvää viiden ihmisen edestä, ja jos ei saada ollaan huutamassa kyltit kourassa ettei rasistit anna mahdollisuutta kunnon elämään.. Olen rasisti ja ylpeä sellainen, enkä välitä siitä mitä EU tai Ohisalo & kump siitä tykkää. Voivat suksia vit***n täältä. Menkööt selvittämään Afgaanien asioita, siellä on sarka kyntämättä kirjaimellisesti.

John Quiman

On rasisti, jos katsoo ihmisen hyvyyden värikartasta.

Ei ole rasisti, jos katsoo ihmisen hyvyyden sen teoista.

Näin ollen Forsten on vain lumerasisti ja ns. suvaitsevaiset ovat aitoja rasisteja.

Mirkku

Kuulit varmaan sen Kuopion torilla poliisisedän suusta ”mittee työ tiällä tiettö?”
Noh. Jos ne istuisivatkin siellä tiellä hiljaa ja rauhallisesti, niin voisimme rakentaa kiertoliittymät, mutta kun tahtovat ehtiä pahantekoon niin usein.
Tosin sitä rahaa yhteiseen kassaan ei istuskelemalla heru.