Eurooppa Maahanmuutto

Sisäministeri Vulin: ”Serbiasta ei tehdä siirtolaisten parkkipaikkaa, jonne tullaan ja mennään miten huvittaa”

Serbian pääkaupunki Belgrad maaliskuussa 2017. Ryhmä irakilaisia ja syyrialaisia siirtolaisia kaupungin keskustassa matkalla syvemmälle Eurooppaan. Kuva Shutterstock.

Jokainen alueellamme oleva henkilö on lain ja kansainvälisen oikeuden suojaama, mutta sillä ehdolla, että hän kunnioittaa lakia ja kansainvälistä oikeutta, sanoo Serbian sisäministeri Aleksandar Vulin.

Sisäministeri Aleksandar Vulin valotti Serbian ja Pohjois-Makedonian hallitusten välistä yhteistyösopimusluonnosta, joka tullaan allekirjoittamaan siirtolaisten salakuljetuksen torjunnan tehostamiseksi. Sopimus auttaa maita suojelemaan entistä tehokkaammin rajoja, valtioita ja vallitsevaa elämäntapaa.

– Serbiasta ei voi tulla maahanmuuttajien pysäköintialuetta, maata, johon tullaan ja josta poistutaan ja jossa vietetään aikaa miten huvittaa. Serbian valtio ei voi sallia eikä tule sallimaan sitä, sanoi sisäministeri Vulin.

Vulinin mukaan Serbia on menestynyt parhaiten ihmissalakuljetuksen torjunnassa Balkanin siirtolaisreitin varrella. Sisäministeri myös korosti, että laittomat siirtolaiset pyritään saamaan pois kaduilta, sillä he eivät saa olla siellä ilman valvontaa. Siirtolaiset tullaan viemään leireihin, missä heille tarjotaan ylläpito.

Vulin myös muistutti, että sisäministeriö pyrkii tekemään kaikkensa varmistaakseen, että ”elämäntapamme ei häiriinny millään tavalla”. Vuonna 2015 alkanut siirtolaiskriisi ei kuitenkaan tule päättymään kovin nopeasti, arvioi Vulin.

– Niin kauan kuin taloudelliset ja poliittiset suhteet ovat sellaisia ​​kuin ne maailmassa ovat, niin kauan kuin Euroopan unioni ei kykene muotoilemaan yhteistä politiikkaa siirtolaisten suhteen, niin kauan kuin suuret ja vahvat maat eivät saa muodostettua yhteistä kantaa siirtolaiskriisiin, se tulee jatkumaan, ministeri Vulin sanoi.

Lähde Telegraf.rs

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit