Kotimaa Maahanmuutto Talous

Sisäministeriö myönsi EU-rahoitusta maahanmuuttoon liittyviin hankkeisiin ja toimintaan

Ukrainalaispakolaisia (2022). Kuva: Flickr.

Sisäministeriö myönsi yhteensä 10,4 miljoonaa euroa EU-rahoitusta 17:sta maahanmuuttoon, turvapaikan hakemiseen ja paluutoimintaan liittyvään hankkeeseen sekä maahanmuuttoon liittyvään operatiiviseen toimintaan.

Neljä rahoitetuista hankkeista on maahanmuuttoviraston vetämiä. Niissä on tarkoitus kehittää turvapaikkapäätöksiin sekä turvapaikkapuhutteluihin liittyviä järjestelmiä sekä edistää paluuta.

Paluuyhteistyö Irakissa ja Somaliassa (SOIRE) -hanke saa 677 593 euroa. Kyseisessä hankkeessa ylläpidetään ja rakennetaan suhteita Irakin ja Somalian viranomaisiin sekä muihin toimijoihin paluiden ja uudelleenkotoutumisen edistämiseksi.

Suomen Pakolaisapu ry:n Paluu-hanke saa puolestaan 435 152 euroa, joilla annetaan neuvontaa ja tukea vapaaehtoisesti kotimaahansa palaaville tai sitä harkitseville kolmansien maiden kansalaisille.

Sisäministeriön jakamista rahoista jaettiin tukea myös haavoittuvassa asemassa olevien maahanmuuttajaryhmien kuten kidutuksen uhrien ja mielenterveysongelmista kärsivien tukemiseen.

EU-tukea meni lisäksi mm. kuntien kotoutusosaamisen kehittämiseen ja erilaisiin kotoutushankkeisiin. Esimerkiksi Takuusäätiön Kotouttavat taloustaidot hanke sai 178 275 euroa.

Viranomaisten operatiiviseen toimintaan myönnettiin myös tukea. Maahanmuuttoviraston ”Tehokkaat oleskelulupaprosessit” toiminta, jolla on tarkoitus nopeuttaa oleskelulupahakemusten käsittelyä sai 1 706 205 euroa. Poliisihallitukselle myönnettiin 296 027 euroa maastapoistamistoiminnan henkilöstöresursseihin.

Sisäministeriö

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Lentolippuihin ja laskuvarjoihin olisi voinut käyttää koko summan.
Nyt sitä rahaa annetaan korruptoituneille virkamiehille Irakissa ja Somaliassa, ja kerjätään että ottasitteko omianne muutaman takaisin?

John Quiman

Jos noiden kotimaiden hallinnoille tarjoaa riittävästi huonosti valvottua rahoitusta palautettavien uudelleenkotouttamiseen omaan kotimaahansa, ottavat ilomielin vastaan omansa, vaikka häkissä, jos eivät muuten palaa kotimaihinsa.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Toni Lajos

Paluutomintaan liittyvään riittä jämäkät ohjeet murjaanille kääntää koukkunokka takaisin tulosuuntaan, klampsia lähtömaahan, mitä nopeemmin sen parempi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa