Kotimaa Maahanmuutto

Sisäministeriön riskiarvio paljastaa – Suomi varautuu vastaanottamaan 100000 maahantulijaa

riskimatriisi

Maailmassa on meneillään suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Turvapaikanhakijoiden määrä on myös Suomessa kasvanut nopeasti kesästä 2015 alkaen, ja määrä on jo ylittänyt laajamittaisena maahantulona määritetyn 20 000 hakijan rajan. Laajamittaisesta maahantulosta ei Suomessa ole aiempia kokemuksia.


Maahantulo on laajamittaista, mikäli maahantulijoiden määrä ylittää 20 000 henkilöä hyvin lyhyessä ajassa eikä maahantulon edellytysten selvittäminen ja maahantulijoiden rekisteröinti ole normaalijärjestelyin mahdollista. Tilanne edellyttää uusien järjestelykeskusten ja vastaanottokeskusten perustamista keskeisille maahantulon alueille sekä taloudellisten ja henkilöstöresurssien turvaamista. Valtioneuvosto voi myös tarvittaessa tehdä päätöksen tilapäisen suojelun antamisesta maahan tuleville.

Riskitilanne voi olla aiheutua yksittäisestä tekijästä tai useista yhtäaikaisestikin vaikuttavista tekijöistä. Riskiä lisääviä syitä voivat olla rajaturvallisuuden merkittävä heikkeneminen, tietojärjestelmiin kohdistuvat tahalliset tai tahattomat haitanteot, kuten kyberrikollisuus tai sähkönjakelusta johtuvat pidempiaikaiset katkokset. Riskiä lisäävät myös maahantulon alkuvaiheen toimista, kuten henkilöiden rekisteröinnistä, turvapaikkapäätöksenteosta ja maasta poistamisesta vastaavien viranomaisten ja muidenkin paikallistason viranomaisten toiminnan edellyttämien resurssien niukkuus. Laajamittainen maahantulo voi lisätä riskiä väestössä leviäviin tartuntatauteihin. Riskin pienentämiseksi maahantulijoiden rokotussuojasta ja tartuntatautien asianmukaisesta seulonnasta tulee huolehtia.

Valmiuteen sisältyy järjestely- ja vastaanottokeskusten perustaminen ja muun vastaanottotoiminnan järjestäminen sekä kattava valtakunnallinen ja alueellinen viranomaisyhteistyö. Tilapäisestä suojelusta päätetään tarvittaessa kansallisesti tai EU:n neuvoston päätökseen perustuen.

Laajamittaisen maahantulon tilanteessa rajaturvallisuusjärjestelmällä huolehditaan siitä, että viranomaiset kykenevät valvomaan maahantulijoita asianmukaisesti. Myös poliisi tehostaa ulkomaalaisvalvontaa laajamittaisen maahantulon tilanteessa. Kaikkien maahantulijoiden henkilöllisyys pyritään selvittämään ja ottamaan heiltä henkilötuntomerkit nopeasti sekä turvaamaan vastaanottopalvelut, turvapaikkahakemusten käsittely sekä maasta poistaminen tehokkaasti myös häiriötilanteissa.

Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskukset (ELY) jatkavat valmiussuunnitelmien ylläpitämistä kuntien kanssa järjestely- ja vastaanottokeskusten perustamiseksi joukkopakotilanteessa. ELY:t kartoittavat kuntien ja mahdollisesti muiden tahojen kanssa soveltuvat tilat ja tekevät kuntien kanssa aiesopimukset enintään 100 000 maahantulijan vastaanottamiseksi. Alueellisissa valmiussuunnitelmissa otetaan huomioon myös vapaaehtoisten koulutettujen henkilöiden ja organisaatioiden rooli. Maa- hanmuuttovirasto koordinoi järjestely- ja vastaanottokeskusten perustamista valtakunnallisesti ja alueellisesti sekä perustaa tilannekeskuksen valtakunnallinen tilannekuvan tuottamiseksi ja majoituspaikkojen koordinoimiseksi.

ELY- keskukset arvioivat tarvittavan kuljetuskapasiteetin eri uhkatilanteissa sekä tekevät tarvittavat varaukset ja suunnitelmat alueillaan.

riskiarvio

Toimitus
21.2.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha pirttikangas

Jussi

Päättäjien suvaitsevainen suhtautuminen holtittomaan maahanmuuttoon johtuu myös heidän alistetusta ja orjuutetusta asemastaan suhteessa euroopan unioniin. Eli jos ymmörrämme heidän vaativan meiltä tietyntyyppistä suhtautumista ja toimintaa olemme heti valmiit kumartumaan heidän edessään ja reagoimaan pelonsekaisella kunnioituksella niinkuin kuuliaisten lasten tuleekin. Tämä ideologia on huumannut suuren osan maamme päättäjistä ja sokaissut heidän silmänsä näkemästä siitä koituvia seurauksia ja vaaroja. Toivon vain että herätys ei tulisi liian myöhään.

Malla

Hyvä, kun löytyy muitakin, jotka kirjoittavat totuuden mukaista asiaa aiheesta. Toivotaan, että meidän päättäjille asia valkenisi ennenkuin ”pötköt” on housuissa.

Kimmo Pajamäki

Hyvä hyvä.

Anne Margareta Lindell

Hyvät lukijat, kansalaiset – tuo avoin kirjeebi on mennyt sisäministeriöön ja kansanedustajille ja ministereille tänä aamuna (ma 22.2.-16)

Kiitos kannustuksesta,, ja täältä löytyy poliittinen ja ajankohtainen blogini eli tuttavallisesti ”änkyrä-ploki” http://annelindell.blogspot.com

Anne Margareta Lindell

Avoin kirje Suomen eduskunnalle ja hallitukselle.
Olen vakaasti sitä mieltä, että Suomen kansa suostuisi ylen riemuiten antamaan roponsa raja-aita-keräykseen … ihan kaikki (paitsi ”suvakit”, itsetuhoisia). Hallitus tulee tietenkin tyrmäämään joka vaiheessa kaikenlaiset ehdotukset rajojen sulkemisesta, ja viimeisenä valheenaan he puolustelevat Shengenin sopimusta sellaisella argumentilla kuin, ettei ole rahaa. Me suomalaiset emme enää kuuntele hallituksen ja hallituspuolueitten (opposition, lähinnä Sdp:n vihervasemmiston) tekosyitä ja valheita. Rahaa on budjettiin kaavailtu lähes 900 miljoonaa näitten muslimi-partalasten eli laittomien maahantunkeutujien hyysäämiseen, palveluihin ja aktiviteetteihin, perheitten yhdistämisestä ja kotuttamisesta puhumattakaan. Ja kaiken kukkuraksi meidän tulee kustantaa verorahoistamme kalliit palautuslennot Irakiin, YK:n luokittelemaan turvalliseen maahan. Jatkossa tuo summa vain kasvaa ja moninkertaistuu, sillä nuo palautetut ovat kärppänä takaisin, kunhan ilmat tästä vähän lämpenee. Tämä pautusrumba jatkuu 30-40 vuotta ja jopa kauemminkin, jos nimittäin tälle tielle lähdetään Ai, että miten niin? No, antaaks´kun selitän.
Irakilaisten ”parta-lasten” palautukset (tosin ilman saattajia) kotimaahansa alkoivat perjantaina (18.2.). 100 ”pakolaista” lähtee turvallisesti turvalliseen kotimaahansa. Vai miten se nyt oli? Näitten niin sanottujen ”pakolaisten” itsensä kertoman mukaan, Irak on kuitenkin turvaton ja sotaa käyvä maa, josta he joutuivat vainottuina pakenemaan henkensä uhalla, joten eihän sinne voi mitenkään edes järjestää reittilentoja. Ampuvat vielä nuo koneet alas. … No, minun tietääkseni nuo lennot ovat ihan tuiki tavallisia reittilentoja Helsingistä Bagdadiin … siis ihan normaalilentoja. …Eli, jokin tässä haiskahtaa. … No niin, otetaanpa nyt ihan alusta, – eli 100/32 000 (siis parta-lasten nykyinen arvioitu määrä) … Ooooops! – Jäljellä siis vielä ainakin 300 -400 palautuslentoa, siis siinä tapauksessa, että lisää ei tule, eli, jos rajat saadaan kiinni heti (mitä ei tietenkään tapahdu), joten tämäkin luku nousee huimasti. Palauttamiseen menee vähintään 30 -40 vuotta tuolla vauhdilla. Jen rumba jatkuu ikuisuuden, eli niin kauan kuin meillä vielä joku Suomessa kykenee maksamaan veroja, koska ei nuo palautuslennot mitään ilmaisia ole.
Tajuatteko te päättäjät, että meitä oksettaa teidän valheenne siitä, että oman maan kansalaisten turvaamiseen ulkoiselta uhalta ei löydy varoja. Meitä ja presidenttiämmekin oksettaa teidän valheenne siitä, että meidän tulee viimeiseen hengenvetoomme asti kuuliaisesti noudattaa EU:n ja jonkun muun instanssin sääntöjä, direktiivejä ja sopimuksia – siis vaikka kansamme on vaarassa ja uhattuna. Nyt on Suomella kriisitilanne ja silloin kaikki muut säädökset ja pargaraaffit ja sopimukset menettävät painoarvonsa, jolleivät ne takaa maamme oman kansalaisten turvalliuutta ja hyvinvointia.
Armeija ja poliisi ei tee mitään, ja siksi lähetin myös tämän avoimen kijeen pilustusministerille Jussi Niinistölle, josta lyhyt pominta.
(quote)” …Tiedoksi puolustusministeriölle 23.11. 2015 (quote) … ”Armeija pyytää ja jopa kehoittaa kansalaisia tarkkaavaisuuten, jos pyytää valittömästi ilmoittamaan, jos havaitsemme jotain outoa liikehdintää maassamme. Koko Suomen kansa on havainnut erittäin poikkeuksellista ja outoa ja jopa uhkaavaa liikehdintää maamme rajojemme sisäpuolella. Kymmeniä tuhansia vieraan vallan kansalaisia ja lähinnä nuoria miehiä on luvattamme ja kutsumattamme tunkeutunut ja tunkeutuu yhä maahamme ja vaativat neiltä rahaa ja ylläpitoa. Siis, selvennykseksi vielä kerran, eli, luvattamme ja kutsumattamme on mahamme röyhkeästi tunkeutunut kymmeniä tuhansia vieraan vallan (valtojen) kansalaisia – etupäässä vain raavaita miehiä. Mielestäni minulla on tämän maan taysivaltaisena kansalaisena oikeus pyytää armeijaa puuttumaan pikaisesti asiaan, koska maamme hallitus, eduskunta, virkavalta eikä edes poliisi tee mitään” … (lainaus loppuu)…
En ole edes saanut kiitosta Jussi Niinistöltä tiedottamisestani.
Siis varoja löytyy ja sitten taas ei löydy. Varoja löytyy vaikka budjetin ulkopuolta (siis meidän rahojamme, jotka saadaan oman maan kansalaisten elinolosuhteita kurjistamalla) ja taas hetikohta varoja ei löydykään esim. vanhusten hoivatyöhön. Mielestäni päättäjien on vähintäänkin päätettävä, että löytyykö niitä varoja vai eikö niitä löydy ja jos löytyy, niin mistä niitä löytyy, sillä minun kukkarostani niitä ei löydy vapaaehtoisesti eikä varmaan muittenkaan, sillä niin minä ja varmaan noni muukin ollemme päättäneet, että me emme aio osallistua näitten ”siivelläeläjien” elättämiseen verorahoillamme ja jatkuvilla lisäveroilla, kiristyksillä ja leikkauksilla. Korkeaan piikkilanka-aitaan rajoillemme sekä läntiselle, pojoiselle että itäiselle rajoallemme me kylläkin annamme rahaa. Siis, pyydän, järjestäkää välittömästi kansalaiskeräys raja-aitoja varten! Vapaaehtoisia aidan pystyttäjiä ja jopa rajavartioita löytyy varmasti yllin kyllin, ja jos ei löydy, niin onhan meillä kymmeniä tuhansia toimettomia, raavaita, nuoria muslimimiehiä.
Ystävällisin terveisin Anne Lindell
Annan apua ja konsultaatiota jatkossa myös puhelimitse 050 5925131

antti

HYVÄ

irene

Hyvä laita tuo suoraan ministereille ja eduskuntaan, ei ne täältä noita lue

Veikko

Olet todella oikeassa. Meidän yhteiskunnat ja elämä luhistuu ton sonnana alle.

Ei vaan voi käsittää miksi päättäjät on noin selkärangattomia, suorastaan sokeita ja hulluja. Selitykseksi ei edes kelpaa se, että lahjotaan. Tai jos on niin, niin kyseinen ihminen on todella sairas ja moraaliton, että toimii noin, sillä toimimalla oman maansa ja kansanasa hyväksi on varmasti ihan hyvä elämä silloinkin taattu ja sen pitäisi riittää.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa