Eurooppa Maahanmuutto

Sisilia sulkee pakolaisleirit

Kuvituskuva. Kuva JouWatch / Flickr

Kaikki Sisilian pakolaisleirit suljetaan, ilmoitti saaren presidentti Nello Musuneci eilen. Leireillä olevat ihmiset kuljetettiin mantereelle Italian hallituksen huolehdittavaksi. Roomassa tästä ei olla mielissään.

Kaikki pakolaisleirien asukkaat tuli siirtää mantereelle keskiyöhön mennessä. Musuneci perusteli päätöstä koronan leviämisen vaaralla leirioloissa. Italian sisäministeriö kutsuu päätöstä pätemättömäksi, koska maahanmuuttopolitiikasta päättää Italian valtio.

Nello Musuneci valittiin 2017 virkaansa oikeistolaisten ja kansallismielisten ryhmien tuella. Hän on ollut aiemmin sekä Catanian aluehallinnon presidentti, europarlamentaarikko että Silvio Berlusconin neljännen hallituksen lyhytaikainen työministeri v. 2011. Hän ilmoittaa, että Sisilia ei voi olla muuttoryntäyksen kohde, samalla kun EU katsoo vierestä eikä Italian hallitus kykene poistamaan maasta kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita.

Sisilian presidentin ilmoituksen mukaan kukaan Sisilian alueelta poistettava henkilö ei sinne saa palata, kulkea sen kautta tai asettua asumaan. Pakolaisia ja siirtolaisia meren yli kuljettavat alukset, mukaan luettuna avustusjärjestöjen palveluksessa olevat, eivät saa rantautua Sisiliaan.

Sisilian päätökselle tukensa antaa entinen sisäministeri, La Legan puheenjohtaja Matteo Salvini. Hän sanoo ratkaisun olevan esimerkillinen. Keskusta-vasemmistolaiset poliitikot ovat toista mieltä. Vasemmistolaisen Demokraattisen puolueen edustaja Fausto Raciti sanoo, että ”barbaarinen” päätös ei suojaa Sisilian väestöä virukselta ja lisäksi luo turvattomuutta ja pelkoa aikana, jolloin tarvetta on selkeille näkemyksille ja maltillisuudelle.

Italian sisäministeriön mukaan Välimeren yli saapui vuoden alusta 21. elokuuta mennessä 17 264 ´venepakolaista´. Samaan aikaan viime vuonna tulijoita oli neljäsosa eli 4664 tulijaa. Koronatartunnat maassa ovat lisääntyneet. Matkoilta palaavien kohdalla tapaukset vähenivät, mutta maahanmuuttajien kohdalla lisääntyivät.

Lähde n-tv.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa