Eurooppa

Siveysvahteja pidätetty Itävallassa

Kuva Pixabay.

Itävallassa pidätettiin kesäkuussa viisi tšetšeenimiestä ja yksi nainen epäiltynä omavaltaisuuksista Tšetšeniasta saapuneita naisia kohtaan. Heitä jahdataan ”liian läntisestä” elämäntavasta. Pidätykset tapahtuivat Wienissä ja Linzissä.

Siveysvahdit ovat ottaneet kohteekseen väärän elämäntavan omaksuneita naisia. Heistä levitetään tietoja tuttavapiirissä ja sosiaalisessa mediassa. Ryhmän jäsenet saattavat pyrkiä puhuttelemaan kohdetta, mutta jos tämä ei tehoa, vedetään perheenjäseniä uhkailujen piiriin. Moskeijoissa on levitetty kuvia henkilöistä. Aiheen antaa moraaliton pukeutuminen kuten esiintyminen uimapuvussa. Erityisen tuomittavaa on seurustelu vääräuskoisen kanssa.

Poliisi löysi pidätysten yhteydessä mm. kaasuaseita ja pelotteluaseita. Niiden käyttämisestä kohteita vastaan ei poliisi ole kertonut. Väkivaltaa on myös esiintynyt. Tällä tietoa olisi ryhmän kohteena ollut kymmenkunta henkilöä, mutta viranomaiset uskovat sekä tekijöitä että uhreja olevan enemmän kuin nyt on uutisoitu.

Itävallan integraatio- ja naisasiain ministeri eli tasa-arvoministeri Susanne Raab (Itävallan kansanpuolue, ÖVP) on ilmaissut järkytyksensä. Naiset Itävallassa elävät vapaina valiten oman elämäntapansa, ministeri sanoo. Jos itsemääräämisoikeutta loukataan, on kyseessä ihmisoikeuksien loukkaus. Jos kuvitellaan, että Itävaltaan voitaisiin luoda rinnakkaisyhteiskuntia, joissa elämäntavan vuoksi jahdataan ja uhkaillaan naisia, saavat tekijät varautua rikossyytteisiin.

– Tätä ei oikeusvaltiossamme suvaita. Integraatio tarkoittaa myös Itävallan perusarvojen ja vapauksien kunnioittamista, sanoo kansanpuolueen ministeri. Hän kiitti poliisia ripeästä toiminnasta ja tekijöiden saattamisesta vastuuseen.

Vapauspuolue FPÖ:n Wienin järjestön puheenjohtaja Dominik Nepp vaatii tekoihin syyllistyneiden karkottamista maasta. Tšetšeenien joukossa on tahoja, jotka tekevät Wienin muutenkin veltot ponnistelut integraatioon tehottomiksi. Punavihreä Wien toimii naivin uskon varassa, että asiat korjaantuvat, jos rikolliset saavat riittävästi rahaa, ymmärrystä ja mukavan vuokra-asunnon, arvostelee Nepp.

Siveysvahtien toiminta tuli julkiseksi, kun eräs kohteeksi joutunut nainen ilmoitti asiasta poliisille. Sen jälkeen ilmoittautui muitakin uhreja. Poliisi kertoo vahtien hierarkkisen ryhmän toimineen ainakin kuluvan vuoden alusta alkaen.

Lähde Österreich.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit