Eurooppa Politiikka

Skandaali Hampurin vihreissä: Parlamenttiedustajia syytetään ekstremismistä

Bündnis90 / Die Grünen. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Islamismisyytteet hajottivat Hampurin vihreiden ryhmän.

Hamburg-Mitten alueparlamentin vihreiden ryhmä on hajonnut kahta sen edustajaa koskevan islamismiepäilyn takia, kertoo Junge Freiheit.

– Esitetyt syytökset ovat vakavia. Tuen puoluejohdon selvitystyötä, ilmoitti Hampurin toinen pormestari Katharina Fegebank. Vihreiden ryhmä koostuu nyt enää vain kymmenestä jäsenestä.

Islamisteiksi epäillyt eivät tule ilmeisesti olemaan enää kauan puolueen jäseniä. He olivat liittyneet yhdessä monien muiden muslimien kanssa vihreisiin. Toinen islamisteiksi epäillyistä oli vuosina 2016-2018 kehottanut Facebookissa tukemaan Ansaar International -organisaatiota. Yhdistys nousi otsikoihin sen tiloihin tehtyjen ratsioiden johdosta. Turvallisuusviranomaiset katsovat sen kuuluvan islamisti-salafistipiireihin.

Vihreiden johto tiedotti tapauksen tutkinnasta

Toisen henkilöistä epäillään olevan läheisesti kytköksissä Turkin hallituksen kontrolloiman Mili Görus islamistiorganisaation kanssa. Hänen sanotaan muun muassa kyseenalaistaneen eri tilaisuuksissa miesten ja naisten tasa-arvon. Perustuslakisuojavirasto tarkkaili aiemmin tämän organisaation toimia.

Hampurin vihreiden johtaja Anna Gallina painotti, että hänen puolueensa ei ota tiukasti kantaa pelkästään oikeistolaisia vastaan. Siksi myös nämä syytökset tullaan tutkimaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit