Eurooppa Politiikka

Skandaali Saksan liittopäivävaaleissa

Vasemmistonuorten tiedottajan Sarah Rambatz:in vaaliehdokkuus on peruttu Saksan Hampurissa. Syynä on 24 – vuotiaan mauton Facebook – päivitys.

Sarah Rambatz, Saksan vasemmistonuorten valtakunnan tiedottaja, oli ehdokkaana liittopäivävaaleissa. Rambatz voi kuitenkin unohtaa poliittisen tulevaisuutensa Facebook-postauksen takia.

Rambatz kysyi sosiaalisen median profiilissaan neuvoa ”antisaksalaisia filmejä” koskien ja tarkensi hakuaan muotoilulla ”periaatteessa kaikki filmit, joissa kuolee saksalaisia”. Ongelmaksi muodostui seuraajat, jotka ottivat postauksesta kuvakaappauksen ja lähettivät sen vasemmiston valtakunnalliselle johdolle.

Vasemmiston johto reagoi välittömästi: ”Sarah Rambatz eroaa välittömästi Hampurin vasemmiston vaalilistalta tapahtumien seurauksena. Vasemmisto ei kannata ihmisarvoa halventavaa politiikkaa”. Myös tästä ilmoituksesta levisi sosiaalisessa mediassa kuvakaappauksia pian julkaisun jälkeen.

Saksan vasemmiston tiedottaja Handrik Thalheim yritti pelastaa mitä pelastettavissa oli: ”Tämä postaus oli varsin typerä ja mauton”. Ehdokkaalla ei Saksan listavaalien takia ole suuria mahdollisuuksia päästä läpi. Liittotasavallan vasemmiston päämajasta Martin Wittmaack ilmoitti silti: ”Olemme poistaneet rouva Rambatzin vaalitaistelusta”.

Rambatzin poisto vaalilistoilta ei onnistu, koska listat on jo hyväksytty, mutta ”Rouva Rambatz on luvannut luopua saamastaan paikasta, jos tulee valituksi”, jatkoi Wittmaack. Postauksen sisältöä Wittmaack kommentoi ”sekoitukseksi epätarkoituksenmukaisuutta ja turhaa ironiaa”.

Hampurissa ilmestyvä MOPO – lehti tavoitti hermoromahduksen partaalla häilyvän Rambatzin puhelimella. Neito puhkesi itkuun selittäessään tekoaan ja sen seurauksia. ”Olen yhteydessä poliisiin päivittäin. Perhettäni on uhattu, ja minulle sataa tappouhkauksia. Minut on tuomittu valtion viholliseksi, uhattu raiskauksella. Olen täysin lopussa.”

Poliisin tietojen mukaan rouva Rambatzin ja hänen perheensä turvallisuuden takaamiseksi on lisätty partiointia kadulla, jossa perhe asuu.

Oman postauksensa rouva Rambatz luokittelee ”tyhmäksi, ajattelemattomaksi teoksi”, jota ei tapahdu toistamiseen. ”Minun mielestäni sanojeni ylenmääräinen korostaminen ei ole hyväksyttävää, vaikka ymmärrän, että ihmiset ymmärsivät kirjoittamani eri tavalla, kuin se oli tarkoitettu.”

Lähde MOPO.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa