Eurooppa Maahanmuutto

Skånelainen kunta järjestää arabialaisen elokuvaviikon – haluaa osallistuttaa kaikki

Kuva Dan / Flickr / CC BY 2.0

Bjuvin kunnassa on paljon arabiankielisiä asukkaita, ja jotta he eivät jäisi ulkopuolisiksi, kunta järjestää arabiankielisen elokuvaviikon jo toistamiseen.

15 500 asukkaan Bjuv sijaitsee Skånen läänissä, Skånen historiallisessa maakunnassa Etelä-Ruotsissa.Vuoden 2108 lopussa kunnan asukkaista neljännes oli syntynyt muualla kuin Ruotsissa. Kunta on korkeasti koulutettujen määrässä Ruotsin viidenneksi huonoin, mutta syntyvyydessä yksi parhaista. Koko maan keskiarvo syntyvyydessä on 1,75 lasta, mutta Bjuvissa luku on 2,18.

Muuttovoittoinen Bjuv järjestää nyt arabialaisen elokuvaviikon, jotta kukaan ei tuntisi oloaan ulkopuoliseksi. Marraskuun 5. ja 9. päivän välillä Bjuvin asukkaat voivat nauttia arabialaisista elokuvista kirjastossa. Arabialainen elokuvaviikko järjestetään jo toista kertaa ensimmäisen oltua menestys.

– Kunnassa on paljon arabiankielisiä asukkaita. Haluamme osallistuttaa heidät antamalla heille mahdollisuuden katsoa heille sopivia elokuvia, mutta voi tänne tulla kuka hyvänsä katsomaan, sanoo kirjastonhoitaja Malin Skön.

Elokuvat ovat arabiankielisiä, mutta tekstitetty ruotsiksi.

Bjuvin kirjasto on kunnostautunut monikulttuuristen tapahtumien järjestämisessä aiemminkin. Vuonna 2017 kirjastossa järjestettiin afganistanilainen kulttuurilauantai, johon osallistui noin 100 bjuvilaista. Kulttuuritapahtumassa nautittiin fantastisesta afganistanilaisesta perinneruoasta, musiikista ja tanssista.

 

Julkaissut Bjuvs bibliotek Lauantaina 8. huhtikuuta 2017

  • 404
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset