Eurooppa Kulttuuri Politiikka

Skotlannin uusi muslimijohtaja on sananvapauden vastainen vasemmistoseparatisti, joka haluaa vähemmän valkoisia korkeisiin virkoihin

Kuvassa Skotlannin uusi pääministeri ja muslimijohtaja Humza Yousaf (kesk.) Pakistanin Kansainyhteisön kisojen keilaajien kanssa. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / Skotlannin hallitus.

Humza Yousaf, vasemmistoseparatisti, joka on ollut sananvapauden vastaisen lainsäädännön edelläkävijä ja lobannut valkoisten vähentämistä korkeissa viroissa, vannoo keskiviikkona virkavalansa Skotlannin johtajana.

Yousaf on seurannut Nicola Sturgeonia Skotlannin kansallisen puolueen (SNP) johtajana. SNP johtaa Skotlannin hajautettua hallitusta – joka vastaa suunnilleen Yhdysvaltain osavaltiohallitusta – koalitiossa vielä vasemmistolaisemman Skotlannin vihreiden kanssa.

Hän pudotti kristityn kilpailijansa Kate Forbesin, jota painostettiin sisäisen johtajakampanjan aikana hänen vastustaessaan yksityisesti samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Hän jäi ensimmäisellä kierroksella häviölle saaden 52,1 prosenttia äänistä sen jälkeen, kun hylätyn kolmannen ehdokkaan äänet jaettiin hänelle uudelleen monimutkaisessa siirtoäänivaalitavassa.

Kiistelty poliitikko tunnetaan ehkä parhaiten siitä, että hän on puolustanut sananvapauden vastaisia lakeja, joiden mukaan niin sanotun ”vihan lietsominen” on rangaistavaa jopa yksityisessä kodissa: ”Onko meistä mukava antaa puolustusta jollekin, jonka käytös on uhkaavaa tai loukkaavaa ja joka tahallaan lietsoo vihaa esimerkiksi muslimeja vastaan? Sanommeko, että se on oikeutettua, koska se tapahtuu kotona?”

Yousaf on myös jokseenkin kuuluisa Skotlannin parlamentissa levinneestä kiukuttelustaan, jossa hän arvosteli Skotlannin korkeissa viroissa toimivien valkoihoisten määrää. Skotlannin viimeisimmän väestölaskennan mukaan valkoisista skotlantilaisista/brittiläisistä 91,8 prosenttia on valkoihoisia ja lisäksi 4,2 prosenttia puolalaisia, irlantilaisia, romaneita/matkailijoita tai ”muita valkoisia” – ja hän väitti, että ”Skotlannissa on rakenteellisen rasismin ongelma”.

Yousafin alku johtajana voi olla vaikea, sillä hän on jo sitoutunut yrittämään elvyttää kiistanalaiset sukupuolen tunnistamista koskevat lait, jotka monien mielestä johtivat hänen edeltäjänsä kaatumiseen.

Britannian keskushallitus, jota johtaa tunnetusti oikeistolainen konservatiivipuolue (Tory), käytti harvinaisen harvinaista veto-oikeuttaan Skotlannin lainsäädännön estämiseksi ja perusteli sitä sillä, että se vaikuttaisi koko Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja heikentäisi naisten turvallisuutta.

Yousaf on jo vahvistanut, että hän aikoo riitauttaa tämän tuomioistuimessa – mahdollisesti rauhoitellakseen Skotlannin vihreitä, jotka ovat uhanneet kaataa koalitiohallituksen, jos SNP ei jatka sukupuolten tasa-arvon edistämistä.

Forbesiin verrattuna Yousaf nousi kummasti puolueen ja laajemman separatistiliikkeen transsukupuolisten äänekkäiden aktivistien suosikkiehdokkaaksi, vaikka hänen väitetään jättäneen äänestämättä samaa sukupuolta olevien avioliiton laillistamisesta Glasgow’n moskeijan painostuksesta.

Yousaf, joka on Britannian ensimmäinen kansallinen muslimijohtaja, on saanut lämpimät onnittelut pääministeri Rishi Sunakilta, joka on Britannian ensimmäinen kansallinen hindujohtaja. Sunak on sanonut odottavansa innolla yhteistyötä vasemmistolaisen kanssa ”ihmisille tärkeissä asioissa”, kunhan hän asettuu virkaansa.

Nigel Faragen kaltaiset pikkukonservatiivit eivät ole ottaneet Yousafin valtaannousua yhtä hyvin vastaan, ja hän kommentoi Yousafin valintaa seuraavasti: ”SNP on päättänyt jatkaa epäonnistumista.”

Lähde: Breitbart

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

No mitä muuta odotitte tapahtuvan kun päästitte muslimin sotkemaan Skotlannin asioita ? Tuo on tapahtunut jo niin monessa maassa ettei se voi tulla kenellekään yllätyksenä. Kaikki islamilaistetaan jos tilaisuus tulee, ja ihme kyllä, se ei ole rasismia, se ei ole toisten uskonvapauteen kajoamista, toiseuttamista, etnistä profilointia jne.

John Quiman

Olisi ihan kauheaa, jos skotit olisivat korkeissa viroissa päättämässä Skotlannin asioista. Suomeenkin tulee tällä menolla sama tilanne eli suomalaiset halutaan pois hoitamasta maan asioita.

Toni Lajos

Eipä meilläkään johtajat kummoisia ole, mutta Skotlannissa varsinainen murjaani, joten ikävyyksiä tiedossa.

John Quiman

Niin, Suomessa on vain wanna-be-murjaaneja vallan huipulla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Se yksi ” suldaan ” ehtikin jo vaatia että suomeen on perustettava islamilaisia pankkeja. Islamilainen väestö tuntisi olonsa turvatuksi kun voisi asioita ihan oman kalifaatin pankissa. Niin varmaan, ja siinä pestäisiin miljoona jos toinenkin Al- Shabaab:n kaltaisille järjestöille ilman mitään kontrollia, Johan sitä tehdään tälläkin hetkellä, mutta ei ilmeisesti riittävän tehokkaasti että islamista saataisiin myöskin rahamaailman hallitsija.

John Quiman

Suomessa taitaakin olla jo islamilainen sossu, koska siellä kanta-asukkaalle riittää vähemmän tukia kuin oikeauskoisille, joille Allah on taannut paremman elintason ja myös vääruskoisten verottamisoikeuden.

Ilkka

Vesipiippua pössyttelevä mattokauppias on viimeinen johon luotan, jopa hevosmiesten klaani menee edelle.

Ilkka Manttari

Tuli vaan mieleen. Joskus vuonna Elvis oltiin kaverin kanssa Marokossa ja Marrakeshin kaupungin vanhassa kaupunginosassa Medinassa oli mattokauppa josta kaveri sitten innostui ja osti maton. Koitin kyllä vähän toppuutella. Oli pois suljettua sitä vielä viikkoja henkilöautolla kuljettaa eli toimitukseenhan se meni. Oli aika iso kauppa, mutta eihän sitä siellä ulkoa näe. Pari kuukautta meni ja tulihan se sieltä perille Kotkaan.En tiedä miten olisi käynyt jonkin pikkukaupan kanssa. Ajattelin vaan että Lotossakin joku voittaa, melkein aina.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Manttari

Uusimmat uutiset