Eurooppa Politiikka

Slovakia ottaa 60 pakolaista

Slovakia ottaa vastaan 60 uudelleensijoitettavaa pakolaista Italiasta ja Kreikasta vuonna 2015 tehdyn päätöksen mukaisesti.

Slovakia ottaa vastaan 60 pakolaista, kertoo Der Spiegel. Maan sisäministeriöstä kerrottiin, että kyseessä ei suinkaan ole uusi sitoumus, vaan vuonna 2015 tehtyyn vapaaehtoiseen päätökseen pohjautuva pakolaiserä. Slovakia päätti tuolloin vapaaehtoisesti ottaa vastaan 60 uudelleensijoitettavaa pakolaista Italiasta ja 40 Kreikasta.

Michaela Paulenová sisäministeriöstä kertoi lehdistötiedotteessa, että näistä uudelleensijoitettavista pakolaisista 16 – 4 naista ja 11 lasta – on jo saapunut aiemmin maahan. Heistä 9 on vielä Slovakiassa, mutta 2 naista lapsineen on lähtenyt pois.

”Slovakia pitää kiinni siitä, että maahan otettavat uudelleensijoitettavat pakolaiset ovat oikeasti hädänalaisia, ja kaikista hädänalaisimpia ovat äidit lapsineen Italiasta,” Paulenová jatkoi. Hänen mukaansa sisäministeriö valmistelee parhaillaan 10 henkilön – naisia ja lapsia – vastaanottamista Italiasta.

Viime viikolla Slovakian pääministeri Robert Fico kertoi Brysselissä, että Slovakia kieltäytyy EU:n uudelleensijoitusohjelman mukaisista pakolaisista.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa