Eurooppa Politiikka

Slovakialais-MEP pudotti pommin: Maltan hallitus myi 88 000 Schengen-alueen viisumia Libyassa

Kuva Fif / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Slovakialainen MEP Branislav Škripek väittää, että Maltan hallitus on myynyt 88 000 Schengen-alueen viisumia Libyassa.

Branislav Škripek herätti huomiota torstaina Euroopan parlamentin kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa (LIBE) väitteellään, että Maltan vasemmistolaishallitus on myynyt 88 000 Schengen-alueen viisumia Libyassa, kertoo Slovak Spectator.

Škripek mainitsi lähteekseen maltalaispoliitikon, Ivan Grech Mintoffin, joka oli havainnut väärinkäytökset työskennellessään turvapaikanhakijoiden kanssa.

– Jos maksoit enemmän, sait viisumin ilman tarkastuksia, Škripek kertoi Slovakian uutistoimisto TASR:lle.

Škripekin mukaan Mintoff lähestyi asiassa häntä, sillä Škripek toimii europarlamentissa ja Mintoffin mukaan hänen henkensä saattaa olla vaarassa paljastuksen vuoksi.

Slovakialais-MEP uskoo, että terroristit ovat saattaneet käyttää hyväkseen viisumikauppaa pyrkimyksissään päästä Eurooppaan.

Škripek uskoo, että maltalaisjournalistin Daphne Caruana Galizian viimesyksyisen murhan taustalla saattaa olla hänen paljastuksensa Maltan Algerian konsulaatin korruptiosta ja Schengen-viisumien perusteettomasta myöntämisestä.

Maltalainen tutkiva toimittaja Daphne Caruana Galizia kuoli asiantuntevasti suunnitellussa pommi-iskussa. Pommi oli asetettu Galizian autoon ja se räjähti mereltä veneestä käsin laukaistuna , kun hän oli lähtenyt kotoaan liikkeelle.

  • 912
    Shares