Eurooppa Maahanmuutto

Slovenia rakentaa lisää raja-aitaa – tarvitaan suojaamaan asukkaiden turvallisuus ja omaisuus

Slovenia rakentaa lisää aitoja rajalleen pyrkimyksissään hillitä maan läpi kohti Italiaa kulkevaa Balkanin siirtolaisreittiä.

Slovenia aloittaa Krotian kanssa yhteistyössä uusien raja-aitojen rakentamisen etelärajalleen. Reutersin mukaan tavoitteena on hillitä maan läpi syvemmälle Euroopan unioniin pyrkivien laittomien siirtolaisten virtaa.

Slovenian poliisi on rekisteröinyt 7415 laitonta siirtolaista tämän vuoden aikana heinäkuun loppuun mennessä. Luku on 56 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona.

Kroatian vastaisella rajalle rakentuvan 2,5 metriä korkean raja-aidan pituus tulee olemaan 40 kilometriä. Aidan valmistuttua Slovenian ja Kroatian yhteensä 680 kilometriä pitkällä rajalla on aitaa 219 kilometriä.

Slovenian sisäministeriön tiedottaja Irena Likar sanoo, että raja-aitaa tarvitaan väliaikaisesti estämään laittomat rajanylitykset sekä turvaamaan asukkaiden omaisuus ja turvallisuus.

Slovenia on aloittanut raja-aitojen pystyttämisen jo vuonna 2015, laittoman siirtolaisuuden huippuvuotena. Nykyään suurin osa Slovenian läpi Länteen pyrkivistä laittomista siirtolaisista on lähtöisin Pakistanista, Algeriasta, Afganistanista, Marokosta ja Bangladeshistä.

Balkanin reittiä tukitaan myös Italiassa

Balkanin reittiä pitkin saapuvien laittomien siirtolaisten kohdemaassa Italiassa kaavaillaan raja-aidan rakentamista Slovenian vastaiselle rajalle. Italian sisäministeri Matteo Salvini ilmoitti heinäkuun alussa haluavansa raja-aidan maan Slovenian vastaiselle rajalle, jonka kautta Balkanin siirtolaisreittiä pitkin saapuneet laittomat siirtolaiset tihkuvat Italiaan.

– Suljemme itärajan, Salvini ilmoitti.

Raja-aidan pituudeksi tulisi 243 kilometriä. Salvini perusteli raja-aidan tarvetta sillä, että ”poliiseja ei voi sijoittaa rajalle metrin välein.”

25.8 klo 18:21 korjattu Slovenian ja Kroatian välisen rajan pituus, joka on 680 km, ei 1390 kilometriä, kuten artikkelissa virheellisesti kerrottiin

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa