Eurooppa Maahanmuutto

Sloveniaan ja Kroatiaan ei ole saapunut enää lisää pakolaisia


DWO-AP-Fluechtlingsroute-Balkan

Vuoden kolmen ensimmäisen viikon aikana heitä oli lähes 50.000. Nyt Balkanin reitin keskeisissä maissa Kroatiassa ja Sloveniassa ei ole sunnuntaista lähtien rekisteröity yhtään maahanmuuttajaa. Tähän on olemassa syynsä.


Balkanin reitin kahdessa keskeisessä maassa Kroatiassa ja Sloveniassa ei ole maanantai-iltapäivään mennessä rekisteröity ainoatakaan transit-matkustajaa.

Tammikuussa heitä on ollut jo 48.000 henkilöä, mutta he ovat sitten jatkaneet matkaansa Itävaltaan ja ennen kaikkea Saksaan, kertoo Slovenian poliisi Ljubljanassa.

Kun lauantaina Kroatiaan saapui vielä noin 1.400 maahanmuuttajaa, niin sunnuntaista maanantaiaamupäivään mennessä ei ollut tullut ketään, ilmoitti sisäministeriö.

Rajoitettu pakolaisreitti

Unkarin pystytettyä rajalleen aidan, on pohjoiseen pyrkivien pakolaisten kuljettava Kroatian ja Slovenian kautta.

Kreikan ja Makedonian välisellä rajalla kerrotaan tiukennetun tarkastuksia. Noin 2.000 pakolaista odottaa siellä pääsyä Länsi-Eurooppaan.

Ihmiset odottavat busseissa ja eräällä bensa-asemalla noin 20 kilometriä etelään Idomenin rajanylityspaikasta. Silminnäkijät laskivat maanantaiaamuna paikalla olevan 39 bussia odottamassa.

”Suman” syynä on, että Makedonia päästää läpi vain henkilöitä, jotka aikovat hakea turvapaikkaa Itävallasta tai Saksasta. Lisäksi läpi päästetään vain Irakista, Syyriasta ja Afganistanista tulevia turvapaikanhakijoita.

Makedonian viranomaiset luokittelevat muiden maiden kansalaiset elintasopakolaisiksi ja he lähettävät heidät takaisin Kreikkaan, kertoi avustusorganisaation edustaja Kreikan yleisradiolle. Jotkut henkilöt ovat yrittäneet ylittää rajan vailla vartiointia olevista kohdista jatkaakseen sitten matkaansa ns. Balkanin reittiä pitkin. Maanantaina lämpötila alueella oli nollan asteen tuntumassa.

Asiasta uutisoi Welt

Toimitus
28.1.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Timo Stubb

Näin kun toimitaan, niin maahantulohalut tulijoilta karisevat kyllä nopsasti ja salakuljettajien busines kuihtuu. Samaan aikaan Suomessa maahantulijoiden estämisen asemasta vedotaan heti kv. Lakeihin ja sopimuksiin. Ei vaan kuulemma käy maahantulon estäminen. Millään.

Kumma juttu, että se muualla onnistuu noin hyvin.