Eurooppa Politiikka

Slovenialainen puoluejohtaja Helsingissä: ”Kulttuurimarxismi vaarantaa sivilisaatiomme”

Janez Janša. Kuva Peter Šuhel / SDS.

Janez Janša Helsingissä: Sivilisaatiotamme haastavat kulttuurimarxismin eri muodot, jotka pyrkivät purkamaan perhekäsityksen, kansallisen ja eurooppalaisen identiteetin, yksityisomistuksen ja uskonnon.

Slovenian parlamentin suurimman puolueen, konservatiivisen ja maahanmuuttokriittisen keskusta-oikeistolaisen SDS:n (Slovenska demokratska stranka, SDS) johtaja ja maansa entinen pääministeri  Janez Janša  puhui Helsingissä Euroopan kansanpuolueen (EPP) kokouksessa. Asiasta kertoo slovenialainen Nova24TV.

Slovenian pääministerinä vuosina 2004–2008 ja 2012–2013 toiminut sekä puoluettaan vuodesta 1993 johtanut Janša kertoi, että Eurooppa ei ole pelkästään maantieteellinen käsite vaan maanosa on myös oma kulttuuripiirinsä.

– Eurooppa ei ole pelkästään maantieteellinen käsite. Eurooppa tarkoittaa sivilisaatiota. Se on muodostunut tunnetun historian aikana, muotoutunut hyvinä ja huonoina aikoina, kukoistanut, ollut kuolemanvaarassa tunkeutujien ja totalitarismin uhkan edessä, nousten uudelleen hajonneiden valtakuntien ja ideologioiden tuhkasta, hän sanoi.

Puoluejohtaja jatkoi, että eurooppalaiset perusarvot – vapaus, oikeus, ihmisarvo, lainmukaisuus – eivät ole aina kyenneet estämään kuolettavan  sosialismin monille Euroopan kansoille aiheuttamaa vuosikymmeniä kestänyttä orjuutta.

Euroopan kansakunnat ovat kuitenkin kehittäneet omat kulttuurinsa ja kansalliset identiteettinsä, ja vaikka eurooppalaisella kulttuuripiirillä on huomattavan paljon yhteistä, kansallisvaltiot omine kulttuureineen tulevat Janšan mukaan säilymään.

– Eurooppalainen sivilisaatio on ollut olemassa vuosisatojen ajan, mutta silti yhtä yhtenäistä eurooppalaista kansallista kulttuuria ei ole, eikä tule koskaan olemaan, pääministeri huomautti.

Janšan mukaan historia on opettanut, että jokainen sivilisaatio joutuu säännöllisesti sisä- sekä ulkopuolisten voimien haastamaksi, ja nyt elämme tällaista aikakautta.

– Sisältä käsin sivilisaatiotamme haastaa kulttuurimarxismi eri muodoissaan pyrkien purkamaan perhekäsityksen, kansallisen ja eurooppalaisen identiteetin, yksityisomistuksen ja uskonnon. Tätä tukevat ne tahot, jotka näkevät maailman yhtenä monikansallisena yrityksenä, Janša muistutti.

Euroopassa käynnissä oleva demografinen muutos muodostaa puolestaan ulkopuolelta tulevan uhkan.

– Ulkopuolelta meitä kohtaa valtava kasvava demografinen paine, mitä käyttää poliittisena aseenaan myös Islam, Janša totesi.

Janez Janša näkee, että nämä molemmat yhdessä, sisäpuolinen ja ulkopuolinen uhka, asettavat Euroopan sivilisaation suurimpaan vaaraan sitten Neuvostoliiton hajoamisen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa