Eurooppa

Sölvesborgin kunta asettaa kielitaidolle vaatimukset

Eteläruotsalaisessa Sölvesborgin kunnassa edellytetään tästedes kunnollista ruotsin kielen hallintaa julkisissa työtehtävissä. Niinpä työnhaussa otetaan käyttöön kielitesti. Riittävä kielitaito on välttämätön kaikilla hallinnonaloilla, eritoten hoivapalveluissa, josta kielitestit aloitetaan.

Sölvesborgissa syntyi kahden vuoden takaisten vaalien yhteydessä ruotsidemokraattien, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja sitoutumattomien enemmistöhallitus, joka kampanjassaan edellytti kielitaitovaatimuksia ja -testauksia. Kunnan henkilöstöhallinnossa päätettiin kielitestien aloittamisesta työnhaun yhteydessä.

Hoivapalvelujen lautakunnan puheenjohtaja Robert Linden (ruotsidemokraatit) on ilahtunut uudesta käytännöstä, jonka tarkoitus on varmistaa hoivapalvelun laatu yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kunnan johdossa nähdään kielitaitovaatimus täysin perusteltuna, koska riittävä kielitaito on välttämätön kunnallisten työtehtävien hoitamisessa. Sen arvioinnissa lähdetään riittävästä luku- ja kirjoitustaidosta sekä työtehtävien asiantuntemuksesta. Kyky suulliseen kommunikointiin testataan haastatteluin.

Testit ovat apuna henkilökunnalle, joka valitsee uusia työntekijöitä, jotta näiden ruotsin kielen hallitseminen voidaan taata ja jotta he voivat suoriutua työtehtävistään varmuudella ja turvalliseen tapaan, sanoo henkilöstövaliokunnan puheenjohtaja Arne Bogren (kokoomus).

Sölvesborg on 17 000 asukkaan kunta Itämeren rannalla, Blekingen läänissä Skånen itärajalla. Viime vaaleissa nykyinen kunnan enemmistöjohto sai yli puolet äänistä ja paikoista. Erityisesti ruotsidemokraatit menestyivät. Suurin puolue on edelleen vaalitappiosta huolimatta sosialidemokraatit.

Lähteet Samtiden, Sölvesborgin kunta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa