Muu maailma

Somalialaistaustaista kongressiedustajaa syytetään Yhdysvalloissa maahanmuuttorikoksesta ja avioliitosta veljensä kanssa

Ilhan Omar. Kuva Lorie Shaull / Flickr / CC BY-SA 4.0

Yhdysvalloissa somalitaustaisen kongressiedustajan epäillään solmineen avioliiton veljensä kanssa auttaakseen tätä saamaan Yhdysvaltojen kansalaisuuden.

Lainsäädännön, politiikan ja hallituksen luotettavuutta tarkasteleva Judicial Watch -järjestö on tehnyt valituksen minnesotalaisesta somalitaustaisesta poliitikosta.

Tänä vuonna Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen valitun Ilhan Omarin väitetään naineen veljensä, jotta tämä saisi Yhdysvaltojen kansalaisuuden, kertoo Daily Mail. Asiaa tutkii House Office of Congressional Ethics -ryhmä, joka on perustettu vuonna 2008 tutkimaan parlamenttiedustajien väitettyjä rikkomuksia.

Tutkivat journalistit paljastivat, että Omar meni vuonna 2009 naimisiin veljensä kanssa auttaakseen häntä muuttamaan Britanniasta Yhdysvaltoihin. Omar solmi avioliiton veljensä Ahmed Nur Said Elmin kanssa ollessaan vielä naimisissa ensimmäisen miehensä kanssa.

Avioliiton ansiosta mies sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden ja oli siten oikeutettu saamaan liittovaltion avustusta yliopistossa opiskelua varten. Omar on väittänyt, että ei ole nähnyt Elmiä vuoden 2011 jälkeen.

Presidentti Donald Trump on kritisoinut häntä vastustanutta edistyksellistä demokraattiedustaja Omaria ja kolmea muuta vähemmistön edustajaa. Trump on sanonut, että Ilhan Omar, Alexandria Ocasio Cortez, Rashiba Tlaib ja Ayanna Pressley voisivat palata kotimaihinsa laittamaan nämä kuntoon.

Ilhan Omar on syntynyt Somaliassa ja saanut Yhdysvaltojen kansalaisuuden ollessaan 17-vuotias. Hän on ensimmäinen parlamenttiedustaja, joka on saanut käyttää hijabia Yhdysvaltain edustajainhuoneessa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa