Eurooppa Maahanmuutto

Somalipariskunta lähetti liian vapaamieliset lapsensa uudelleenkoulutukseen Somaliaan oppimaan arabiaa ja koraanin säkeitä

Kuva Shutterstock.

Somalipariskunta saapui Tanskaan, mies vuonna 1995 ja nainen vuotta myöhemmin. Pariskunta oleskeli Tanskassa ja sai lapsia. Lapset kuitenkin elivät liian vapaamielisesti, ja asiaan oli saatava korjaus.

Vuonna 2018 somalit päättivät lähettää kaksi lastaan, 15-vuotiaan tytön ja 17-vuotiaan pojan, uudelleenkoulutukseen Mogadishuun Somaliaan.

Jälkikasvulle kerrottiin, että he lähtevät Somaliaan kesälomalle, mutta suunnitelma oli todellisuudessa jotain aivan muuta. Vanhemmat halusivat, että jälkikasvu oppii Afrikassa arabiaa ja heistä tulee oikeaoppisia muslimeja.

Uudelleenkoulutus oli tarpeen erityisesti tyttärelle, josta oli tulossa aivan liian vapaa, itsenäinen ja Tanskan arvoja kunnioittava.

Tanskassa ystävä ihmetteli, miksi tytöstä ei kuulu mitään. Ystävä haistoi palaneen käryä ja kysyi tytön äidiltä, mitä on tapahtunut. Somaliäiti kertoi, että tyttö oli joutunut pahaan auto-onnettomuuteen ja makasi koomassa mogadishulaisessa sairaalassa.

Samaan aikaan tyttö kuitenkin opiskeli tiukasti arabiaa ja koraanin säkeitä Somaliassa.

Kun yksi ystävistä lopulta sai yhteyden tyttöön, tämä kertoi, että hänen passinsa oli takavarikoitu ja matkapuhelin lukittu eikä hän voinut palata Tanskaan. Maaliskuussa 2019 tyttö sai lähetettyä audioviestin Facebookissa ystävälleen.

– En minä ole koskaan ollut koomassa. Isä jätti minut ja veljeni Somaliaan. Haluan kotiin ja kouluun. Vaikka isä on kohdellut kaltoin jo vuosia, en halua tehdä hänestä ilmoitusta, haluan vain palata takaisin.

– Asumme kaukana lentokentästä. Toivottavasti voit tulla noutamaan meidät, tyttö pyysi.

Tyttö myös kertoi, että isä ei antaisi hänen palata Tanskaan ja oli kirjoituttanut lääkärillä väärennetyn todistuksen, että tyttö makaa koomassa sairaalassa.

Toukokuussa 2019 tyttö ja poika onnistuivat ulkoministeriön avustamana palaamaan Tanskaan.

Somalivanhempia syytettiin oikeudessa lasten lähettämisestä uudelleenkoulutukseen Somaliaan sekä väkivallasta lapsia, erityisesti tyttöä kohtaan.

Kun lapsi ei tullut ajoissa kotiin, isä hakkasi metalliputkella ja puukepillä. Erään kerran isä rankaisi tyttöä ajelemalla hänet kaljuksi.

Somalivanhemmat kiistivät kaikki syytökset ja väittivät tytön keksineen koko tarinan, jotta hän pääsisi pois kodistaan ja saisi elää vapaata elämää.

Oikeus uskoi tytön kertomaa ja vanhemmat saivat tuomion pakottamisesta uudelleenkoulutukseen Somaliaan.

Somali-isä sai yhden vuoden vankeutta ja hänet on karkotettu kotimaahansa. Äiti sai puoli vuotta vankeutta ja oleilee edelleen Tanskassa.

Lähteet tv2.dk, sn.dk.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit