Kolumnit

Soros ja Italian uusi hallitus tukkanuottasilla

George Soros, Niccolò Caranti / Flickr / CC BY-SA 3.0; Matteo Salvini, Fabio Visconti / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

”Tuuli on kääntynyt niille kaikille, jotka ovat ansainneet satojen ihmisten kuolemalla”, viestittää Italian hallitus George Sorosille, joka on arvostellut Italian uutta hallitusta painokkaasti eri maiden medioissa.

Amerikkalainen miljardööri George Soros, joka on pitkään sotkeutunut useiden maiden sisäpolitiikkaan Open Society Foudation-järjestönsä kautta, esitti Tarantossa Maailman talousfoorumilla syytöksen, että Vladimir Putin ja Venäjä ovat rahoittaneet Italian hallituskoalition toista osapuolta, Lega-puoluetta.

Soros esitti syytöksiään italialaisessa Corriere Della Sera-lehdessä ja saksalaisessa Focus-lehdessä julkaistussa vieraskolumnissaan. Kolumnissaan Soros puuttui myös eurooppalaiseen pakolais- ja valuuttapolitiikkaan.

Epäsuoran aliarvioimisen ja vinoilun taidetta

George Soros näyttää yrittävän aliarvioida ja mustamaalata erityisesti Lega-puoluetta edustavan Italian uuden pääministerin Matteo Salvinin mainetta. Soroksen toimintatapa muistuttaa erehtymättömästi USA:n presidenttiä kohtaan kehitettyä kampanjaa, jossa väitetään Putinin joukkojen tukeneen Trumpin vaalikampanjaa.

– Minä tiedän, että Putin on rahoittanut hänen (Salvini) puoluettaan, mutta asian tutkiminen on Italian valtion asia, sanoi Soros.

Soros arvosteli myös Italian uuden hallituksen suunnitelmia jotka koskevat pakolaispolitiikkaa ja valuuttapolitiikkaa.

– Nämä ovat erittäin vakavasti otettavia uhkia, ja olen huolissani, koska Matteo Salvinin ja Putinin välillä on erittäin läheinen suhde, kertoi Soros.

Tässäkin lausunnossaan Soros korostaa Venäjän ja Salvinin puolueen suhdetta. Syynä lienee pelote, joka syntyy Italian uuden hallituksen puheista euroerosta, joka rasittaa koko euroaluetta ja saattaa laukaista Sorosin omien finanssipoliittisten etujen vastaisia tapahtumia.

Ne jotka eivät tanssi pillipiiparin tahtiin ovat vihollisia

Soros myy itseään ihmisystävällisenä, mutta ajaa samalla kulissien takana ajaa EU:n päätösvallan keskittämistä ja jatkuvaa lisälainausta koko järjestelmän kasassa pitämiseksi. Tämä agenda on saanut Italian lisäksi muidenkin maiden ihmiset heräämään todellisuuteen.

Nämä Soros-agendan vastustajat leimataan mielellään Putinin käsikassaroiksi, oli sitten kyseessä Italian Salvini, Unkarin Orban tai USA:n Trump. Soros on hyökännyt näiden kaikkien kimppuun isoilla seteleistä kiedotuilla käsikranaateilla, ja tulitukea ovat antaneet kaikki hänen omistamansa pillipiiparit.

Salvini otti haasteen vastaan ja vastasi Soroksen syytöksiin Il Gazzettino-lehdessä: ”Putin on yksi maailman parhaimmista valtiomiehistä – Soros on tunteeton ja omatunnoton … Meidän puolueemme ei ole koskaan saanut ensimmäistäkään liiraa, euroa tai ruplaa Venäjältä”.

Lega-puolueen poliitikko Claudio Borgi iski kipinää vielä kovemmin sanakääntein:

– Soros on huolissaan Italian hallituksesta? Tämä tarkoittaa, että olemme matkalla oikeaan suuntaan. Me olimme huolissamme, kun Soros tapasi salaisesti Gentilonin (Italian entinen pääministeri). Me ymmärrämme, että ne, jotka ovat vuosia spekuloineet laittoman maahanmuuton kulisseissa, rahoittaneet kansalaisjärjestöjen aluksia, tuoneet laittomat Italiaan, ymmärtävät hitaasti, että heidän operaationsa on ohi ja nyt he käyvät meidän kimppuumme. Tuuli on kääntynyt niille kaikille, jotka ovat ansainneet satojen ihmisten kuolemalla.

Italialaiset tukevat vahvasti uutta hallitusta

Italiassa on erilaisia käsityksiä pakolaisongelman hoitamisesta, mutta viimeisimpien mielipidemittausten mukaan Legan (30%) ja Viiden tähden liikkeen (30%) yhteiskannatus on huomattavasti yli keskiverron (60%), joten Italian hallituksella on maailmanpolitiikan kentällä sen tarvitsema pelitila ja riittävästi hyökkäjiä sekä erittäin tiivis puolustus. Tätä ei käy kiistäminen.

Italian joukkueen murtamisessa Soroksen joukkueen voimat ja kestävyys tullaan asettamaan todelliselle koetukselle, koska vaihtopenkillä on melkein koko Italian kansa.

Italian ongelmia ei lakaista maton alle EKP:n miljardihuiskalla

Pakolaisongelman lisäksi Italian uudella hallituksella on käsissään massiivinen talousongelma, jota ei voida lakaista maton alle Euroopan keskuspankin miljardihuiskalla. Tästä ongelmasta on huolissaan myös Soros, ja ratkaisuksi hän tarjoaa lisävelkaa. Pörssipeluri Soros ei kuitenkaan ole selittänyt tai edes yrittänyt kertoa, miten EU ja euroalue tulisi kestämään tai kykenisi hoitamaan lisävelan.

Lopputekstit katkeavat hikkaan?

Jos Italian uusi hallitus toteuttaa suunnitelmansa lähettää satoja tuhansia laittomia maahanmuuttajia ”liberaaleiksi” tunnustautuneisiin naapurimaihinsa, tilanne muuttuu mielenkiintoiseksi.

Miten nämä ”valistuneeseen liberaaliin eurouskoon” vihkiytyneet Euroopan valtiot tulevat toimeen uusien laittomien kansalaistensa kanssa, kun maailman talous saa seuraavan hikkakohtauksensa, ja leikkausten alla kärvistelevät kansalaiset euromaissa avaavat silmänsä nähdäkseen tarkemmin, kenen vatsoja heidän veroeuroillaan täytetään?

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit