Eurooppa Politiikka

Soros-säätiö tutkii toiminnan aloittamista Itä-Saksassa AfD:n takia

George Soros. Kuva Niccolò Caranti / Wikimedia Commons. / CC BY-SA 3.0

Yhdysvaltalaisen liberaalin ja miljardöörin George Sorosin säätiö haluaa laajentaa toimintaansa Saksassa kansallismielisen AfD-puolueen vahvistumisen vuoksi. Säätiö haluaa tukea Itä-Saksassa tahoja, joilla on sama arvopohja kuin sillä.

Yhdysvaltalaisen miljardööri George Sorosin Open Society Foundation harkitsee toimintansa aloittamista myös Itä-Saksassa Vaihtoehto Saksalle -puolueen (Alternative für Deutschland, AfD) vahvistumisen takia, kertoo Junge Freiheit.

– Tutkimme mahdollisuuksia tukea Itä-Saksassa sellaisia tahoja, joilla on sama arvopohja kuin meillä, sanoi säätiön johtaja Selmin Caliska torstaina Berliinissä.

Unkarin hallituksen painostuksen johdosta säätiö sulki vuonna 2018 toimistonsa Budapestissä ja siirsi sen Berliiniin. Unkarilaistaustainen miljardööri Soros tukee maailmanlaajuisesti pääasiassa vasemmistoliberaalien hankkeita. Helmikuun alussa hän ylisti vihreitä.

– Vihreistä on kehittynyt ainoa johdonmukaisesti Eurooppa-myönteinen puolue maassa ja heidän kannatuksensa kasvaa jatkuvasti mielipidekyselyjen mukaan, kun samaan aikaan AfD näyttää saavuttaneen lakipisteensä, kirjoitti hän esseessään Project Syndicaten nettisivuille.

Viime vuonna hän ylpeili antaneensa useita satojatuhansia puntia Brexit-vastaista kampanjaa varten. Hänen säätiönsä tukee jo Saksassa niin sanottuja yhdenvertaisuuteen ja syrjinnän vastaisuuteen pyrkiviä projekteja. Lisäksi painopistealueena on journalistiorganisaatioiden tukeminen. Näitä ovat esimerkiksi International Consortium of Investigative Journalists -järjestö, joka junaili muun muassa ”Panama-paperien” julkaisemisen.

  • 492
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset