Kotimaa Rikos

Sosiaalisessa mediassa alkanut suhde päättyi pian hillittömään väkivaltaan

Kuva Shutterstock.

Pirkanmaalla asuva tyttö tapasi sosiaalisessa mediassa nuoren miehen, jonka juuret ovat Lähi-idän suunnalla. Muutamien kuukausien aikana parisuhde ehti osoittautua kovin ongelmalliseksi.

Suhde eteni huonosti, ja riitoja oli paljon. Kaiken lisäksi mies alkoi saamaan väkivaltaisia raivokohtauksia ja esittämään tytölle tappouhkauksia.

Huono käytös alkoi nimittelyllä ja muulla henkisellä väkivallalla. Mies ei kuitenkaan tyytynyt tähän vaan pelotteli, manipuloi ja kontrolloi tyttöä.

Ensin mies ei lyönyt, puristeli vain käsiään nyrkkiin, mutta myöhemmin väkivalta muuttui fyysiseksi. Sanojensa vakuudeksi mies säilytti veistä sängyn lähellä ja uhkaili sillä suuttuessaan.

Joululomalla parin tapaaminen päättyi taas väkivaltaan. Mies kuristi tyttöä jaloillaan, istui tämän selän päällä sekä löi selkään useita kertoja. Tyttö ei päässyt sairaalaan, sillä mies esti sanoen, että kipu kyllä lähtisi itsestään.

Joululoman jälkeen mies palasi Ouluun, mutta seuraavan kerran palatessaan käyttäytyi taas väkivaltaisesti ja pahoinpiteli tyttöä.

Väkivalta oli aika ajoin todella vakavaa: erään kerran mies käytti veistä ja viilteli tyttöä rinnan ja kasvojen alueelta.

Miehen väkivaltaisuus aiheutti tytössä voimakasta pelkoa, eikä hän uskaltanut sanoa miehelle vastaan missään asiassa.

Eräänä aamuna pariskunnalle tuli riitaa, jolloin mies menetti malttinsa täysin ja kuristi. Tyttö yritti päästä tilanteesta pois, mutta mies esti ja löi sekä potki niin, että kylkiluu murtui. Tyttö sai apua naapurilta, joka soitti poliisit ja ambulanssin.

Viimeisen väkivaltaisen yhteenoton jälkeen tyttö muutti turvakotiin asumaan, sillä se oli ainoa paikka, jossa hän koki olevansa turvassa.

Tyttö haki miehelle lähestymiskieltoa Pirkanmaan käräjäoikeudesta. Käräjäoikeus määräsi miehen vuoden kestävään lähestymiskieltoon, jonka aikana tämä ei saa tavata tyttöä tai ottaa häneen yhteyttä. Kiellettyä on myös seuraaminen tai tarkkaileminen.

Jos lähestymiskieltoon määrätty rikkoo kieltoa, hänet tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Lähde Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio lähestymiskiellosta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit