Eurooppa Maahanmuutto

Sosiaaliturvaa nostanut Irakin puolustusministeri palasi Ruotsiin

Najah al-Shammari. Kuva US Gov. / public domain.

Viime syksynä paljastui, että Irakin puolustusministerillä Najah al-Shammarilla oli Ruotsin kansalaisuus ja hän nosti sosiaaliturvaa Ruotsista. Nyt al-Shammari on palannut Ruotsiin.

Najah al-Shammari sai Ruotsin kansalaisuuden vuonna 2015 ja vaimonsa kera pariskunta nosti vuosien ajan huomattavia summia sosiaalietuuksia Ruotsista. Molempia tutkittiin Ruotsin sosiaaliturvan väärinkäytöstä ja väestörekisteririkoksesta kun oli käynyt ilmi, että al-Shammari oli asunut Irakissa, toiminut siellä korkeassa virassa ja samaan aikaan nostanut Ruotsin sosiaaliturvaa.

Ruotsin sosiaaliviranomaisille laatimissaan sosiaalietuushakemuksissa al-Shammari oli ilmoittanut olevansa työtön ja elävänsä sosiaaliturvan varassa.

Nyt ruotsalainen syyttäjä on todennut, että al-Shammarin tapauksen tutkinta on lopetettu. Syyttäjän mukaan al-Shammarin ei voida todistaa syyllistyneen rikokseen. Al-Shammari voi nyt palaat Ruotsiin ilman pelkoa seuraamuksista.

– Hän kävi Solnan verovirastossa ja jätti ilmoituksen paluusta, Ruotsin verohallinnosta kerrotaan.

Expressenin mukaan al-Shammari on lähtenyt Irakista jo kuukausia sitten. Al-Shammari erosi Irakin puolustusministerin paikalta joulukuussa 2019, kun Irakissa oli ammuttu satoja mielenosoittajia vuoden 2019 loppupuolella.

Najah al-Shammari saapui Ruotsiin vuonna 2009. Pysyvän oleskeluluvan mies sai vuonna 2011, ja vuonna 2012 hänen vaimonsa ja kuusi lastaan saapuivat Ruotsiin. Vuonna 2015 al-Shammari sai Ruotsin kansalaisuuden.

Ei ole tiedossa, miksi al-Shammari valitsi kohteekseen juuri Ruotsin.

Lähde Nyheter Idag.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit