Eurooppa Politiikka

Sosialidemokraatit Nordrhein-Westfalenissa: Lakeja ei saa hyväksyä AfD:n äänin

Kuva Pixabay.

Saksan sisäpoliittinen myllerrys jatkuu.

Sosialidemokraatit (SPD) ovat esittäneet Nordrhein-Westfalenin osavaltioparlamentissa sellaisten lakipäätösten kieltämistä, joissa tarvittava enemmistö on saavutettu vain kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) äänien avulla. Sosiaalidemokraatit tekivät maanantaina osavaltioparlamentissa asiaa koskevan pikaesityksen (Eilantrag).

Sosiaalidemokraattien esityksen nojalla osavaltioparlamentin tulisi sitoutua siihen, ”että demokraatit eivät tee ja tule tekemään mitään yhteistyötä, eivätkä myöskään minkäänlaista yhteistoimintaa AfD:n kanssa Nordrhein-Westfalenin osavaltioparlamentissa”. Tähän sisältyy se, että pääministerivaalit eivät saa olla riippuvaisia AfD:n äänistä. Lisäksi ”osavaltioparlamentissa ei saa tehdä mitään lakeja koskevia päätöksiä, joissa enemmistön hyväksyntä on saavutettu vain AfD:n kansanedustajien äänin.

Osavaltion kuumentuneiden mielialojen takia tarvitaan osavaltioparlamentin pikaista ja selkeää sitoutumista, perustelevat sosialidemokraatit esitystään.

– AfD:llä ei saa olla ikinä ja koskaan minkäänlaista valtaoptiota minkään demokraattisen puolueen tai ryhmän suhteen Nordrhein-Westfalenissa. Tämä on demokratian omakuvaa ja identiteettiä koskeva peruskysymys.

Esitys ei tule kuitenkaan vielä tällä istuntoviikolla äänestykseen. On epäselvää, miten sosialidemokraattien vaatimus voisi olla osavaltion perustuslakien mukaista, sillä se takaa kansanedustajille vapaan mandaatin. Nordrhein-Westfalenin osavaltion perustuslain mukaan”kansanedustajat äänestävät, vain Nordrhein-Westfalen osavaltion edun huomioiden, oman vapaan vakaumuksensa mukaisesti; heitä eivät sido muiden määräykset ja päätökset”

Lähde Junge Freiheit.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit