Eurooppa Rikos

Sosialistipoliitikko kehuskeli Ruotsiin salakuljettamillaan pakolaisilla – poliisi pidätti

Kuva Wikimedia Commons.

Poliisi pidätti Rashad Alasaadin Ljungbyssä keskiviikkoaamuna. Sosiaalidemokraattisen puolueen poliitikkoa epäillään ihmissalakuljetuksesta.

Expressen-lehden piilokamerassa 27-vuotias Rashad Alasaad kehuskeli, kuinka hän on salakuljettanut siirtolaisia Ruotsiin. Kun lehti myöhemmin otti yhteyttä Alasaadiin, tämä kiisti kertoneensa ottavansa aikuisten pakolaisten salakuljettamisesta 30 000 SEK ja lasten 20 000 SEK.

Sosialistipoliitikko oli julkaissut sosiaalisessa mediassa ilmoituksen, jossa hän kertoi auttavansa pakolaisia Ruotsiin muun muassa Kreikasta.

– En se minä ole joka julkaisi ilmoituksen. En missään tapauksessa, olenhan virkamies, useille viranomaistahoille työskennellyt Alasaad kertoi lehdelle.

Kun hänelle kerrottiin piilokamerasta, hän myönsi olevansa filmillä mutta edelleen kiisti salakuljettaneensa ketään.

– Vannon Jumalalle, että en ole salakuljettanut ketään Ruotsiin!

 

Poliisi aloitti videon julkaisun jälkeen tutkinnan ihmiskaupasta. Keskiviikkoaamuna poliisi saapui pidättämään Alasaadin.

Rashad Alasaad on toiminut sosiaalidemokraattien varavaltuutettuna sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnassa Ljungbyssä. Hän on sittemmin jättänyt luottamustoimensa, mutta tiedossa ei ole, että sosiaalidemokraattinen puolue olisi erottanut hänet.

  • 1.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset