Muu maailma

Sri Lankan pommi-iskujen tekijöiden epäillään olevan ääri-islamisteja

Colombo. Kuva Anuradha Dullewe Wijeyeratne / Wikimedia Commons / public domain.

Sri Lankan sunnuntaisten pommi-iskujen takana epäillään olevan ääri-islamilainen Sri Lankan National Thowheed Jama’ath -järjestö. Intian tiedustelupalvelu oli varoittanut Sri Lankaa jo aiemmin mahdollisista iskuista.

Sri Lankassa tapahtuneiden 218 kuolonuhria ja 450 haavoittunutta vaatineiden pommi-iskujen takana epäillään olevan ääri-islamilainen Sri Lankan National Thowheed Jama’ath -järjestö, kertoo intialainen News18. Järjestöön kuuluu myös Syyriasta palanneita jihadisteja.

Intian tiedustelupalvelu oli jo aiemmin varoittanut Sri Lankaa mahdollisesta iskusta, mutta maan viranomaiset eivät olleet reagoineet riittävällä laajuudella. Sri Lankan pääministeri Ranil Wickremesinghe vahvisti sunnuntaina, että heillä oli ennakkotietoa iskusta. Intia oli muun muassa kertonut Sri Lankalle, että isku oli tarkoitus tehdä ennen huhtikuun 22. päivää.

Sri Lankan poliisijohtaja Pujuth Jayasundara oli antanut maanlaajuisen varoituksen jo 10 päivää ennen iskuja.

– Ulkomainen tiedustelupalvelu on raportoinut, että NTJ [National Thowheeth Jama’ath] aikoo suorittaa itsemurhaiskuja tähtäimenään kirkot ja Intian lähetystö Colombossa, varoituksessa kerrottiin.

Sri Lankan National Thowheed Jama’ath -järjestö oli harjoitellut iskua 16. huhtikuuta ajamalla pommeilla lastatun moottoripyörän Palmunaihin Kattankudyn lähistöllä.

Kolmetoista henkilöä on pidätetty epäiltynä osallisuudesta kahdeksaan pommi-iskuun.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit