Kotimaa

Stasi-lista julki – SDP vahvasti edustettuna

Ministerium für Staatssicherheit. Kuva: Wikimedia Commons

Entinen suurlähettiläs ja historioitsija Alpo Rusi julkaisi eilen kirjansa Kremlin kortti – KGB:n poliittinen sota Suomessa 1982–1991. Teos sisältää listan suomalaisista poliittisista vaikuttajista, jotka ovat sekaantuneet kommunistisen Itä-Saksan pahamaineiseen salaiseen poliisiin, Stasiin. Mukana on ykkösketjun poliitikkoja presidentistä ja pääministeristä lähtien.

Rusin teoksessa esiintyvä ja Suomen Sotilas ‑lehden julkaisema niin sanottu Stasi-lista koostuu henkilöistä, joista on pyydetty 1999 lisätietoja Saksan Stasi-aineistoja valvovalta viranomaiselta. Stasi-listalle päätyminen on merkki siitä, että suomalaistutkijat ja viranomaiset ovat pitäneet henkilön siteitä kommunistiseen vakoiluorganisaatioon erittäin vahvoina. Mukana on niin täysiverisiä agentteja kuin myös henkilöitä, jotka pääasiassa keskustelivat aktiivisesti Stasin edustajien kanssa.

Lista on tärkeä siksi, että sille päätyneet henkilöt voivat edelleen olla Venäjän ohjailtavissa. Stasi toimi Neuvostoliiton KGB:n alaisuudessa, ja 1990-luvun romahduksen jälkeen Stasin keräämät tiedot siirtyivät nyky-Venäjän FSB:n haltuun. Tietoja voidaan tänäkin päivänä hyödyntää esimerkiksi poliitikkojen kiristämisessä ja vakoiluoperaatioissa.

Listan merkittävyyttä korostaa myös se, että valtaosa sillä esiintyvistä nimistä edustaa Suomen nykyisiä hallituspuolueita, sosiaalidemokraatteja ja vasemmistoa (entinen SKDL). Mukana on ykkösketjun poliitikkoja presidentistä ja pääministeristä lähtien. Suomen johdossa on tällä hetkellä kaksi puoluetta, jotka ovat lähihistoriassa harjoittaneet aktiivista maanpetturuutta Neuvostoliiton hyväksi.

Alla Suomen Sotilaan julkaisema nimilista:

 • Ilkka-Christian Björklund, SKDL/SDP, kansanedustaja, Pohjoismaiden neuvoston pääsihteeri
 • Jouko Jokisalo, SKDL, tutkija, Stasin värvätty agentti ”Boris” 1979–87
 • Jorma Kalela, SDP, tutkija
 • Osmo Kock, SKDL, kansanedustaja, Suomen suurlähettiläs Berliinissä 1974–79
 • Jaakko Tapani Laakso, SKP/VAS, Tiedonantajan toimittaja, kansanedustaja, KGB:n ”Jan” ja Stasin ”Mantel” 1973–89
 • Marjatta Laires, diplomaatti DDR:ssä 1978–80
 • Riitta Myller, SDP:n kansanedustaja
 • Veijo Olavi Puhjo, SKP, lääkäri, opiskellut DDR:ssä
 • Johannes Pakaslahti, SKP, Tiedonantajan Berliinin kirjeenvaihtaja 1972–79, Maailman rauhanneuvoston pääsihteeri 1986–89.
 • Irma Anneli Nurmela, Suomen DDR:n lähettilään sihteeri 1970-luvulla.
 • Ulf. L. Sundqvist, SDP, STS:n pääjohtaja
 • Ilkka Taipale, SDP, kansanedustaja
 • Pentti Tiusanen, SKP, Stasin värvätty ”Timur”
 • Rauno Viemerö, SDP, diplomaatti
 • Pirkko Saisio, SKDL, kirjailija
 • Jouko Kajanoja, SKP, SKP:n puheenjohtaja 1980-luvulla
 • Kaisa Korhonen, SKP, laulaja
 • Vappu Taipale, SDP, virkamies
 • Eero Heinäluoma, SDP, SAK:n toimitsija
 • Kalevi Sorsa, SDP, pää- ja ulkoministeri, puoluejohtaja
 • Ulpu Iivari, SDP:n puoluesihteeri
 • Kirsti Lintonen, SDP, diplomaatti
 • Arto Mansala, SDP, diplomaatti
 • Jaakko Laajava, LKP, diplomaatti
 • Paavo Lipponen, SDP, kansanedustaja
 • Jaakko Blomberg, SDP, diplomaatti
 • Erkki Tuomioja, SDP, apulaiskaupunginjohtaja, kansanedustaja
 • Matti Ahde, SDP, Suomi–DDR-seura, kansanedustaja, ministeri
 • Esko-Juhani Tennilä, SKP, kansanedustaja
 • Tarja Halonen, SDP, kansanedustaja
 • Taisto Sinisalo, SKP‑y:n puheenjohtaja
 • Ilkka Kanerva, Kok., kansanedustaja, ministeri

Suomen Sotilaan mukaan nykyhetken kannalta keskeisin ongelma liittyy siihen, että Stasin tiedusteluasema koordinoi läheisesti toimintaansa Neuvostoliiton KGB:n kanssa. Näin ollen myös Venäjä saattaa kyetä edelleen käyttämään hyväksi itäsaksalaisten kautta muodostettuja riippuvuussuhteita.

Rikosoikeudellisessa katsannossa yhteydenpidon luonne on aina riippuvaista valtion asemoitumisesta, liittolaissuhteista ja kansainvälisestä tilanteesta. Mikä on voinut 1980-luvun YYA-Suomessa olla normaalia tai vain eettisesti kyseenalaista, saattaa Venäjä-pakotteiden eturintamaan asettuneessa EU-Suomessa olla yksiselitteisen rikollista. Toivottavasti listalle syystä tai toisesta päätyneet ymmärtävät tämän ja viimeistään viranomaiset varmistavat mahdollisesti jatkuvien epäasiallisten yhteyksien katkaisemisen.

Usein tiedusteluaseman kontaktien arvo voi olla myös heidän kauttaan välitettävän disinformaation tai yleiseen mielipiteeseen vaikuttavien teesien levittämisessä. Tällöin on tärkeää, että mukana on riittävästi totuutta eivätkä esitetyt väitteet ole liian kaukana kulloisenkin yhteiskunnan yleisestä mielipiteestä. Tällä hetkellä esimerkiksi kansainvälisestä oikeudesta piittaamaton Venäjä ei edes itse yritä erityisemmin perustella toimintaansa laillisuudella, saati sitten että Kreml odottaisi moista kaikilta suomalaisilta vaikuttaja-agenteiltaan. Paljon helpompaa on vaikkapa lietsoa epäluuloa siitä, onko puolustusliitto Natoon järkevää liittyä nopealla aikataululla vai sittenkin antaa asian odottaa – mahdollisesti niin kauan, että Venäjä pääsee uhkaamaan Suomea sotilaallisesti.

Lähteet: Partisaani, Suomen Sotilas

51 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Heikki Kauppi

Kai olette tajunneet, että tämä lista kertoo Suomesta, eikä Itä-Saksasta. Tämä on lista henkilöistä, joista SUOMEN viranomaiset ovat halunneet tietoja Saksalta.

Sepeteus

VIELÄKÖ DEMUKAT KEHTAAVAT ESITTÄÄ TUOTA SAK:N POLITRUKKI HEINÄLUOMAA PRESIDENTTI EHDOKKAAKSEEN.

juha II

Ilmankos sossu ja yhäkin sossu-SUPO vainosi Rusia kun hänen pelättiin presidentti Ahtisaaren avustajana päässeen näkemään nimilistan.

Ei mitään yllätystä. Kaikki niitä punikkeja, jotka jo olivatkin virtuaalisesti syytettyjen penkillä. Mutta sen tiesin, ettei Väyrystä ole. Sillä siitä huudettaisiin 24/7 tänäkin päivänä ja lentokoneella kirjoitettaisiin taivaalle ilman mitään ”ilmastoahdistusta”!!!

John Quiman

Listassa on riittävästi vaikutusvaltaisia siihen, että ovat voineet pelotella hiljaiseksi julkaisemista haluavat.

Rudi

Väyrystä on syyttä leimattu idän mieheksi, päinvastoin hän on näistä demareiden kytköksistä koittanut pitää ääntä, mutta demarit saaneet vallassa ollessaan käännettyä mustan valkoiseksi ja Väyrysen ”maanpetturiksi”. Väyrynen on ollut aina isänmaan mies vaikka hänen tempaukset eivät aina olekaan menneet putkeen. Lähinnä hänen kova pyrky päästä vaikuttamaan asioihin on täällä koettu negatiiviseksi vaikka sama itsestäänselvyys hyväksytään muilta poliitikoilta.Väyrysellä on sellaista kokemusta ja osaamista ulkopolitiikassa jota maassa harvalla löytyy. Hän ei harrasta mielikuvapolitikointia vaan menee jopa häikäilemättömästi aina maan etu edellä. Nämä häntä seuraavat jalasmökkijutut ovat todella väsyneitä, varsinkin kun niitä kertovat tahot jotka eivät senkään asian taustoja tunne.

Esa

Hyvä että lista tuli esille – ja nyt selviää näidenkin veijareiden tyyli toimia… Valitettavasti jutussa otettiin kantaa myös natoon…

Kolmossivun tyttö

Miksi listalla ei ole Mauno Koivisto? Siksikö että hän oli suoraan yhteydessä KGB:hen? Sillä lopputuloksella, että saimme 35 000 suomea venäläisellä aksentilla murtavaa bolsevikkia ja menetimme mahdollisuuden saada Baltian maiden rinnalle itsenäisen Inkerinmaan.

Rudi

Koiviston taustat haisevat pahasti. Puhdasverinen sosialisti joka aina kaarteli asiaa sitä häneltä kysyttäessä. Hänen aikanaan KGB oli vahvasti vaikuttamassa Suomen asioihin. Täytyy ihmetellä että Koivisto on voinut olla maan presidentti ja vieläpä häkellyttävällä suosiolla.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Rudi
Ilkka Forsten

Ja ensi vaaleissa veikataan voittajiksi SDP:n Kokoomuksen ja FSB:n koaliitiota. Itärajan ylittäneiden motiivien epäileminen on rasismia eikö niin Petteri Orpo ja Sanna Marin ?

John Quiman

Niinpä ja lisäksi itärajan yli tulevia hädänalaisia kolonnia ei saa estää tulemasta Suomeen.

Tuumailija

Allegro lopettaa liikennöinnin. =D

Hh1488

Se et tavja on listalla oli melko varmaa. Suomessakin on sit ollu kgb agentti presidenttinä

Tuumailija

Sehän oli uskottavasti kiistetty fakta joap Tavjan itsensä sanomana.
Tämähän asettaa Rissalan lento-onnettomuuden 1978 uuteen valoon, raivattiinko epämieluisat kilpailijat/ tietojen hallussapitäjät pois ja näin pedattiin tulevaa presidenttiainesta.

Jortonki

Tällähän KGB-Tavjalla sitten päästään samalle saksattumistasolle Saksan kanssa, joskin KGB-Merkele kesti pidempään. KGB-Lipponen oli ennalta arvattu. Nyt löytyi sitten myös syy miksi KGB-Kanervan tuksuviestit olivat syy erottamiseen.

Jortonki

”Saksattumistasolle” on kieliopillisesti väärin. Oikea ilmaisu on ”saksannussijalle”. Tarkasta vaikka Fingerporista.

Zardex

Suomessa ei enää nykyaikana ole ollut tilannetta, jossa olisi realistista nähdä Venäjän olevan suomelle uhka, päin vastoin se on ollut kasvavien mahdollisuuksien ystävämaa ja sellaiseksi sillä on hyviä aineksia. Jotta Venäjästä saadaan uhka se vaatii järjenvastaista ja ahkeraa ärsyttämistä ja USA:n terroristisiin operaatioihin osallistumista. USA, CIA ja NATO mielellään järjestävät Suomen maaperälle terroristisia aineksia ja kaaosta, jos niiden toimintaa ei pyritä rajoittamaan, saatika jos sitä suorastaan toivotaan. USA:lla ei ole Suomelle myönteisiä tavoitteita Suomen alueelle, ainoastaan tuhoavia. Suhteet USA:han voidaan pitää Suomea hyödyttävänä ainoastaan pitämällä USA kaukana ja puhtaasti kaupallisena kumppanina. Venäjä on huomattavasti ystävällismielisempi ja turvallisempi ulkovalta, lisäksi se on naapuri, kuin mitä USA geopoliittisten realiteettien tähden nykymaailmassa voi olla. Jos ei tätä tunnista ei yksinkertaisesti tiedä miten maailma nykyisin makaa.

Kielemme on aarteemme

Juuri näin! Ukrainan lippua viljelevät ovat yllättävän isolta osin niitä samoja jotka ovat ottaneet myös kyseenalaistamatta ja ajattelematta mitään ne myrkkypiikit joita media kutsuu kuitenkin rokotteiksi.
Nyt nämä ovat tämän itsensä kusettamisen tuloksena täynnä vihaa ja agressiota: ryssä sitä ja ryssä tätä. ”Kuula kalloon putinisteille” ja sitä rataa. On mahdollista että näissä ihmisissä on muuttunut jotakin heidän kehossaan ja psyykessään pysyvästi niiden otettujen myrkkyjen takia.
Itseänikään ei Putin, Ukraina tai Venäjä kiinnosta sentin vertaa sinällään, vaan SUOMI ja suomalainen kulttuuri ja perimä. Se on maailman muinaisin ja ”länsi” tuhoaisi sen geneettisenkin viisauden mielellään.

Nimetön

Mielenkiitoista huomata kun SML meni hyvin pitkälti koronahuijauksiin. Sitten meni tukemaan oligarkkien ja kansainväisten rikollisten touhuja Ukrainan hallitsijoina ja tietenkin vielä siihen saumattomasti kytkeytyvä natotus. Se on siis köytännössä suuremmassa kuviossa bankers, Greater Israel and cabal first. Tuskin siis myopiassaan tajuaa niitä kuvioita.

Vaihtoehtona olisi voinut olla meidän itsenäisyys, riippumattomuus ja kansalaisten oikeudet ennen kaikkea. Keskittyä meihin suomalaisiin ja Suomeen, sen sijaan että sulautuu vielä EU:takin syvemmin siihen syöpäkasvaimeen.

CIA, Stasi ja KGB ovat olleet hääräämässä ja sotkemassa Suomea heti kun pääsivät. Kenties muitakin. Ei mitään uutta taivaan alla. Miksi fokus on vain yksisuuntainen? Kun taidot ei riitä ja puntit tutisee.

Ilkka Forsten

Listaan voidaan nyt lisätä myöskin Zardex nimimerkki.

Nimetön

Ja Bezmenovilaiseen esimerkkilistaan Ilkka.
Ilkka ei tietenkään tajua mitä se tarkoittaa.

John Quiman

Jaa, eipä tuo sovi ”bezmenovilaiseen esimerkkilistaan”.

Nuo, joille hän vastasi, sopivat kylläkin.

https://www.youtube.com/watch?v=TDeHCxdBGd0

Nimetön

Olet hämmentynyt. Se onkin ollut tahojen tarkoitus. Onnistuivat, toistaiseksi.

John Quiman

Et ole tainnut oikein ymmärtää Bezmenovin kertomaa.

Nimetön

Lisäys.
https://m.youtube.com/watch?v=TDeHCxdBGd0&t=1h8m33s
1:08:33 Mitä kaikkea siihen voi sisältyä? Kaikenlaista.

Hallitut vaihtoehtoiset todellisuuskuvat, hallittu valeoppositio ovat osa samaa.
Mitä enemmän (yksinkertainen) ihminen ’ajattelee’ lokeroiden, sitä syvemmälle hän poteroi itsensä, ja näkökenttä rajoittuu. Pelkojen lietsonta on päällimmäisten keinojen valikoimassa, kuten kautta historian.

Ensin täytyisi tuntea itsensä paremmin, jotta maailmaa alkaisi tunnistamaan sinä mitä se todellisuudessa on, ja tämä on jatkuva prosessi, sillä ei monikerroksisia ’väritettyjä laseja’ saa poistettua kertaheitolla. Todellisuudessa politiikan selkonäköisyys on kuitenkin vain harvoille suotu valtava pala haukattavaksi, sillä harva omaa sellaiset kapasiteetit mitä se vaatii.
Useimmille olisi sopivinta ja parhaaksi, että elämä olisi pelkästään se, mitä vanhat kyläyhteisöt olivat.
Se mistä Yuri puhui ylittää sen ajan todellisuuden, sen ajan nimet ja asetelmat. Demoralisaatio&kumouksellinen ideologia läpäisee ja kyllästää kaikki tahot ja suunnat, ottaen eri muotoja sen mukaan mikä sopii kullekin poteroituneelle lampaalle, kuten vaikkapa pseudopatriootille joka käytännössä ymmärtämättään kirkassilmäisenä tai kiihkoisana toimii kansan vihollisen liittolaisena, koska hän ei kykene tunnistamaan tätä, joten hän päätyy olemaan demoralisaation&kumouksellisten ideologioiden lisääjä.

Tuumailija

Sekin vielä, että tämä ei ole tämän ajan ilmiö vaan, kuten muutkin konnainkoukut, jatkunut vuosikymmeniä ja parhaimmillaan vuosituhansia.
Ideologian pysyvyyden kannalta on tärkeää että sitä toistetaan eri muodoissa mahdollisimman pitkän aikaa, perusajatus pysyy samana mutta julkituomisen kuva vaihtelee.
Näin tavallinen ihminen ei enää kykene hahmottamaan rajojen hävitessä, vaan todellakin poteroituu ihan perinteisesti sekä automaattisesti kuten vanhempansakin joilta on informaation saanut ja he omilta vanhemmiltaan.

John Quiman

Ihmiskunnan historia on yhtä pitkää valheiden suota aina siitä alkaen, kun alkoi muodostua rosvolaumoja, jotka julistivat itsensä hallitsijoiksi.

Jotkut kuvittelevat löytäneensä valheesta ulos ja tietävänsä totuuden, kun he alkavat ajatella toisella tavalla kuin opetettiin, mutta valitettavasti he eivät irtaudu siitä ajattelun pohjasta, joka on ongelman ydin, vaan he rakentelevat hyväuskoisina mielestään uusia rakennelmia sen saman perustan päälle, jolle ne hänen mielestään väärät ajatukset oli rakennettu. Lopputuloksena on uudet kuoret, vanha paketti.

John Quiman

Juu, ja jotkut uskovat, että he ovat valaistuneita, valaistuneempia kuin muut, vaikka he eivät ole mitenkään valaistuneita paitsi mielikuviensa maailmassa. He ovat siirtyneet yhdestä kuplasta toiseen.

Sitten he uskovat tietävänsä totuuden ja sovittavat kaikki muut mielikuvitustodellisuutensa lokeroihin ja pitävät heitä turhan yksinkertaisina.

On näitä ollut ennenkin, näitä ”oikean tiedon” tietäjiä.

Bezmenovin kertomaa ei voi tulkita tavallasi, ellei ole harhautunut omien mielikuviensa viidakkoon.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Runtiti-pou

Voi se Venäjä olla ystävällinne aluksi, jos alamme Valko-Venäjäksi tai Kazashtaniksi. Silti ennemmin tai myöhemmin saattaa olla edessä ihan suora liittyminen Neuvostoliittoon. Pitäisi ottaa apujoukkojakin jo tätä ennen varmaankin Naton uhkaa vastaan, kuten Valko-Venäjä on tehnyt

Esa

mitäs eroa on nykyiseen euvostoliittoon?

Runtiti-pou

On siinä toistaiseksi silti melkoinen ero

Anneli

Hyvä. Kiitos kommentistasi ❤

Zardex

Nimenomaan NATO uhkaa Suomea sotilaallisesti. Kuten Ukrainan esimerkki todistaaa, Venäjä toimii siviilien turvallisuuden maksimoimiseksi erittäin hyvin jopa sotilasoperaatioihin pakotetussa tilanteessa sen sijaan kuin NATO ja CIA jotka syyllistyttävät sekä suuriin että pieniin ja raakuudessaan mittaamattomiin ihmisoikeus- ja sotarikoksiin. (Poliittisten aktivistien ja toimittajien elävältä polttaminen, ristiinnaulitseminen, kidutus jne.)
Listan painoarvoa on media tarkoitushakuisesti paisutellut jo iät ajat, tunnetuimpien listan henkilöiden on iät ajat spekuloitu olevan listalla, eikä listan henkilöiden ja mahdollisten kiristystietojen välillä tiedetä mitään sellaista syy-yhteyttä, jota lista itsessään välttämättä ilmentäisi. Mahdolliset kiristysmateriaalit jäävät spekulaation varaan. Paljon paljastavampaa ja merkityksellisempää on eri poliitikkojen toimet, jotka heidän tavoitteitaan paljastavat ja nykyiset suhteet.
Olennaisempaa onkin kysyä, millä tarkoituksella lista ja kirja julkaisiit juuri nyt, miksi ei aiemmin? Ilmeisesti on tarkoituksena nimenomaan luoda virheellinen painoarvo listalle ja ohjata suomalaisten huomio suuria tunteita lietsoviin mielikuviin tästäkin asiasta, vallitsevassa Venäjä-vihamielisessä ilmapiirissä, jonka taustalla nykyhetken todelliset maanpetturit voivat edistää kansalaisia alistavia suunnitelmiaan.
On selvää, että tutkielma DAVOSlaisista sanansaattajista, WEFin Young Global Leadereistä yms. The Great Resetiin sitoutuneista toimijoista hyödyttäisi paremmin valottamaan nykyistä uusmarksilaista dystopiaa.
Kannattaa huomioida, että samankaltainen tunneperäiseen lietsontaan ja oletettuihin yhteyksiin pohjaava Cancel-culture tyyppinen poliittinen toimintatapa on vahvasti läsnä myös USA:ssa ja Canadassa. Cancel-culture palvelee oikeusvaltioperiaatteen rappeuttamista, oikeusvaltioperiaatteen, joka lähtee syyttömyysolettamasta ja johon olennaisesti kuuluu vakavastiotettavaa ja järkiperäistä totuuden etsimistä kunnioittava käytäntö syyttäjän todistustaakasta. Cancel-culture- ilmapiiri heikentää rationaaliseen hahmottamiseen nojaavaa päätöksentekoa, eli todellisuutta kestävien ja toimivien ratkaisujen löytämistä joka on tarpeen itsenäisen kansakunnan rakentamisessa. 
Kaikki mikä hämärtää kansakuntien tasolla vallitsevaa ymmärrystä omasta asemasta reaalimaailmassa jättää tietenkin enemmän tilaa ylikansallisille intressipiireille viedä läpi omat agendansa.

Ilmari

Heti ilmestyi putinisti paikalle järjenvastaisine väitteineen. Venäjä ei muka olekaan Suomelle uhka mutta Nato on!

Eugen

Vuonna 1996 laittomuudet ja väkivaltaisuudet lisääntyivät viikonloppuna Sarajevon serbikaupunginosissa, joiden on määrä siirtyä Bosnian muslimien ja kroaattien valvontaan lähipäivinä. ”Nato on sallinut ihmisten tappamisen ja pahoinpitelyn ja omaisuuden tuhoamisen puuttumatta asiaan”, nimettömänä pysytellyt länsimainen diplomaatti sanoi Sarajevossa sunnuntaina. Aika rammalta ankalta tuo NATO kuulostaa.

Ilkka Forsten

Muistatko nyt että Serbia ei ollut NATO:n jäsen, joten miksi naton olisi pitänyt heti mennä sekaantumaan asiaan ?

Aaro

Ja sinä hoet aina vain tuota ilman perusteluja tai sisältöä: ”järjenvastaisia väitteitä”. Ja piste. Onko rokote myös otettu sinullakin?

jari vuori

Luepa tarkemmin ylläolevat analyysit.

Hh1488

Nato nyt vastustaa eurooppalaista nationalismia, joten on ihan selvää mitä niiden motiivit on

Runtiti-pou

Putinhan uhoaa tappavansa kaikki nationalistit. Nimenomaan Ukrainassa jokaiennnationalistiksi tiedetty sotilas tapetaan ja useimmitenb erittäin julmasti, kuten usein ss-sotilaillekin tehtiin

Ilkka Forsten

Menepäs nyt kommunisti sinne Kremlin huomaan, sinä et ole suomalainen, ja vaikka olisit ollutkin, niin kirjoituksesi listaa sinut itään.

Bud

Onko kielesi saanut voimansa rimmausta Jessikka Arolle tehden? Charmikas pomo sinulla.

Ilkka Forsten

Olet niin looginen kun kirjoitat, että käy ihan kateeksi.

John Quiman

Hyvin on ämveeptukosen tarinoita luettu etenkin tuon ensimmäisen kappaleen osalta. Et kai ole huomannut miten läpinäkyvän yksipuolisia ne putkosuutimet ovat. Niin venäläismielinen julkaisu, että ei löydy sanaakaan kritisoimaan Putinin suuren ja mahtavan armeijan tekemisiä ja epäonnistumisia. Puhtaampaa propagandatuotetta on vaikea löytää. Se tosin näkyy kelpaavan monille raamatuksi.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Niin huvittavaa kun se onkin, Putinin puolelta ollaan todellakin rahotettu euroopan ääriliikkeitä vaikka hän syyttää Ukrainaa samasta asiasta. Ne joille MV edustaa jotain informaatiokanavaa, voisi liimata punalipun otsaan. Se julkaisu on ihan täyttä putinismia. Kerran seurasin yhtä annettua linkkiä ihan huvin vuoksi, ja lopputulema oli että natseilla oli avaruudesta tulleiden sivilisaatioiden tekniikkaa sodassa.. Lentävä siipi, siis Horten veljesten kokeellinen lentokone, josta ei koskaan tehty muuta kuin prototyyppi, oli linkin tarjoaman artikelin mukaan Alienien lahjoittama innovaatio AH:le.. Kun tällä tasolla mennään tietojen kanssa, niin en enää ihmettele miksi tämä(kin) maa onnistutaan tunaroimaan kivikauteen.

Silloin kun M. De Witt öyhötti ” maidaninsa ” kanssa, sanoin että tuohon kaartiin en koskaan mene, sillä se oli niin tuubaa aamusta iltaan, ja sitten kun Ilja luopui MV:n julkaisemisesta ja sitä alkoi pyörittää putkoslaiset, lopetin seuraamisen. Iljan aikaan lehti oli hauska, vaikka silloinkin tietysti provosoiva, mutta hänen jälkeensä tyyli vaihtui ja ei kiinnostanut enää lukea niin idioottimaista suoltamista.

John Quiman

Juu, Iljan jälkeen se romahti. Siitä tuli puhtaasti putkoslainen Putinin propagandakanava.

Ilja oli hieman venäläismielinen, mutta ei lähellekään Putkosen luokkaa. Putkonenhan pyörittää toimintaansa ainakin osin venäläisellä rahalla. Hänen mielikuvitusvaltion propagandatoimisto on pystytetty venäläisellä rahalla.

Runtiti-pou

Nuo väitteet Venäjän sodankäynnistä ovat aika hersyviä. SUomella on omakohtaista kokemusta Talvi- ja Jatksodan pommituksista siviilialueille ja partisaan-iskuista suomalaiskyliin

Bling Bling

Älä, Putkonen, jaksa jauhaa p..kaa. Kyllä sinä ruplasi saat vähemmälläkin.

Anneli

😒

Runtiti-pou

Siis Nato on uhka, koska Venäjä hyökkää, jos lähenemme Natoa…

John Quiman

Tällä hetkellä Venäjä ei hyökkäile muualle kuin Ukrainaan. Ottaa myös aikaa, ennen kuin Venäjä on kyvykäs hyökkäilemään muualle.

harjaa talos

Mene rosjka put-in-out jo vappuvalle punamarssille hakaniemel harja talos araappipunamunall