Eurooppa Kulttuuri

Steve Bannon V4-konferenssissa: ”Onko lännellä tahtoa selviytyä? Unkarin kansa on antanut vastauksen”

Steve Bannon. Kuvakaappaus Youtube
Amerikkalainen politiikan aktivisti ja kommentaattori Steve Bannon puhui Visegrád-ryhmän ”Euroopan tulevaisuus” -konferenssissa, kertoo About Hungary.

Steve Bannon, entinen Donald Trumpin strategisti, Trumpin kampanjapäällikkö sekä yksi oikeistokonservatiivisen Breitbart Newsin perustajista puhui tällä viikolla alkaneessa V4-ryhmän ”Euroopan tulevaisuus – Future of Europe” -konferenssissa aiheesta ”Trumpin Amerikka Ensin ja sen vaikutus Keski-Eurooppaan”.  Koko puheen voi katso alla olevalta videolta.

– Presidentti Trump piti ensimmäisen virkavuotensa merkittävimmän puheensa Varsovassa heinäkuussa 2017, Bannon totesi.

Presidenttiä lainaten Bannon sanoi: – Perustavaa laatua oleva kysymys on, onko lännellä tahtoa selviytyä. Luotammeko arvoihimme niin paljon, että puolustamme niitä hintaan mihin hyvänsä? Kunnioitammeko tarpeeksi kansalaisiamme jotta suojaisimme rajojamme? Onko meillä tahtoa ja rohkeutta säilyttää sivilisaatiomme niiden edessä, jotka olisivat valmiit tuhoamaan sen?

– Kahdeksan kuukautta myöhemmin, Bannon jatkoi, Unkarin kansa on antanut vastauksen – Viktor Orbánin murskavoiton muodossa.

Hän mainitsi sitten pääministeri Orbánin huomautuksen aiemmin toukokuussa: – Rakennamme 21 vuosisadan kristillisen demokratian, mikä takaa ihmisarvon, vapauden ja turvallisuuden, suojaa miesten ja naisten tasa-arvoa sekä perinteisen perheen mallia, estää antisemitismin, suojelee kristillistä kulttuuriamme ja tarjoaa tilaisuuden kansakuntamme kehitykselle.

Oikeistokonservatiivinen mediahahmo Bannon mainitsi myös pääministeri Orbánin suhteesta vasemmistoliberaaliin valtamediaan: – Voin sanoa, että Viktor Orbán triggeröi niitä kuten Trump.

V4-ryhmän konferenssissa Budapestissä poliitikot, tiedemiehet ja julkisuuden hahmot pohtivat Euroopan tulevaisuutta. Pääkeskustelunaiheiden joukossa ovat kulttuurisodat, siirtolaisuus sekä geopolitiikka.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit