Eurooppa Maahanmuutto

Suomalainen professori: Ruotsalaisista tulee vähemmistö omassa maassaan 45 vuodessa

Kuva Pxhere.

Jos nykyinen maahanmuuton taso säilyy, ruotsalaisista tulee vähemmistö omassa maassaan 45 vuoden kuluessa. Sen jälkeen alamäki on jyrkkä. Surullisen kuvan naapurimaamme tulevaisuudesta on esittänyt suomalainen tutkija.

– Valtiopäivät päätti yksimielisesti vuonna 1975, että Ruotsi on monikulttuurinen maa. Siihen aikaan yli 40 prosenttia maahanmuuttajista oli maanmiehiäni, suomalaisia. Tilanne on muuttunut: vuonna 2019 maahanmuuttajista 88 prosenttia oli länsimaiden ulkopuolelta ​​ja 52 prosenttia oli muslimeja, kirjoittaa Helsingin Aalto-yliopiston systeemianalyysin apulaisprofessori Kyösti Tarvainen Folkbladetin artikkelissa.

Tarvainen on Bulletin of Geography -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa laskenut, milloin ruotsalaisista tulee vähemmistö omassa maassaan.

– Tämän tarkan menetelmän mukaan etniset ruotsalaiset ovat vähemmistönä vuonna 2065 nykyisellä maahanmuuton tasolla, hän kirjoittaa viitaten tutkimusmenetelmäänsä, joka on yleisesti demografisissa tutkimuksissa käytetty kohorttitutkimus.

Saman laskelman mukaan Ruotsissa on vuonna 2100 yhtä paljon muslimeja kuin etnisiä ruotsalaisia.

Kun ruotsalaiset tulevat vähemmistöksi, väestörakenteen muutos ”todennäköisesti kiihtyy edelleen, koska suurin osa ulkomaalaistaustaisista helpottaa oman etnisen ryhmänsä maahanmuuttoa, Tarvainen jatkaa.

– Ruotsalaiset insinöörit ja liikemiehet varmistavat, että Ruotsin talous ei romahda. Mutta ruotsalainen yhteiskunta ja kulttuuri menettävät johtavan asemansa. Tämä väestörakenteen kehitys voidaan pysäyttää, mutta se vaatii radikaaleja muutoksia maahanmuuttopolitiikkaan. Olemme historiallisesti ainutlaatuisessa tilanteen, ja meidän pohjoisen asukkaiden on aloitettava keskustelu maahanmuutosta ja kansallisvaltioiden säilyttämisestä, apulaisprofessori Tarvainen päättää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa