Kulttuuri

Suomalaisuuden Liiton keskustelutilaisuus SuomiAreenalla 12.7.2021

Kuva Suomalaisuuden liitto.

Tänä vuonna MTV ja Porin kaupunki järjestävät 12.–16.7.2021 SuomiAreenan hybriditapahtumana, jonka teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus sekä luonto.

Keskustelutilaisuuksia järjestetään neljällä eri lavalla Porissa ja Helsingissä. Lavoista yksi on Porin torilla, kaksi Pöllölaakson studioilla ja yksi Allas Sea Poolilla Helsingissä. Valitettavasti yleisöä pääsee ainoastaan Pori-lavalle ja Allas Sea Poolin lavalle. Muilla lavoilla keskustelut käydää ilman yleisöä. Kaikki keskustelut voi katsoa suorana MTV:n Katsomo-palvelussa sekä suorana lähetyksenä.

Suomalaisuuden Liiton SuomiAreenan keskustelutilaisuus järjestetään maanantaina 12.7. klo 10.00-10.45 Pöllölaakson eli MTV:n uutisten studiolla M4. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä MTV:n katsomon ja SuomiAreenan verkkosivujen kautta. Keskustelu tulee katsottavaksi myös tallenteena MTV:n Katsomo-palveluun.

Suomalaisuuden Liiton keskustelutilaisuuden pohjana toimii englantilaisen filosofi Sir Roger Scrutonin The Need for Nations -teos, jonka Suomalaisuuden Liitto julkaisi vuonna 2020 suomenkielisenä käännöksenä Kansakuntaa tarvitaan. Keskustelussa pohditaan kysymyksiä, kuten mikä on kansakunta? Ja mikä on kansakunnan merkitys nykypäivänä?

Aiheesta keskustelemassa ovat Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja emeritusprofessori Ilmari Rostila, Unkarin Suomen suurlähettiläs György Urkuti, dosentti Markku Ruotsila sekä emeritusprofessori Timo Vihavainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Mänttäri

Tässä on muuten hyvä video siitä miten suomalainen poliittinen mafia toimii, juristin kertomana. Suosittelen lämpimästi katsomaan
https://www.youtube.com/watch?v=L0fUrvwuOik

Kata

Kiitti pitääpä katsoa!

Kata

Voi luoja,uskomatonta!MITEN tämä on mahdollista????Miten ihmeessä nämä saavat huseerata siis jo 90-luvulta!Olipa suorasanainen nainen jolla ei ollut prompteria mutta juttua asiasta tuli!Hitto!

Ilkka Mänttäri

Kiitos että katsoit.

John Quiman

Kautta aikojen on syntynyt ryhmiä, joilla on sama kieli ja kutakuinkin sama kulttuuri. Tällä saavutetaan yhteensopivuutta, joka kohentaa toimivuutta. Siitä on syntynyt yhtenäisyyden tunne ja voimavara.

Noin homma on toiminut sitten perheyhteisöjen ja heimojen aikojen. Jossain vaiheessa syntyi kansallistunne, kun yhdistettiin suurempia kokonaisuuksia saman kielen ja kulttuurin pohjalle.

Maat, joissa on useampia kieliä, useampia kansallisuuksia, kokevat tietyllä tasolla yhtenäisyyden tunnetta, mutta silti kieliryhmät kokevat olevansa omia kansallisuuksiaan, siis omia ryhmiään. Joissain maissa kieliryhmät tulevat toimeen keskenään hyvin, jotkin kieliryhmät eivät.

Nykypolitiikka nojaa ajatukseen, että kansallistunne on paha, siis se mikä on syntynyt luonnollisesti, on paha, vaikka historia tukee sen toimivuutta. Nykyisen suvakkipolitiikan ajatus on, että kansallistunne johtaa sotiin ja epäjärjestykseen. Tämähän on silkka valhe. Kansallistunne ei suinkaan johda sotiin, tai muuhunkaan. Niihin on ihan toiset syyt. Kansallistunne ei myöskään johda toisten sortamiseen. Sellaiseenkin on aivan muut syyt.

Nyt he haluvat toteuttaa kuviteltuja teorioitaan maailmanlaajuisesti, siis ottaa poliittisesta vispilästä kunnon ote ja vatkata kaikki sekaisin. Se tulee johtamaan sotiin ja se tulee johtamaan epäjärjestykseen sekä joidenkin sortamiseen ja kurjuuteen, koska ei ole mitään yhteensopivuutta. Suvakkien yhteensopivuusidea perustuu siihen, että kaikki pakotetaan heidän ajatustapaansa ja käyttäytymiseen. Heidän mielestään se on yhteensopivuutta, vaikka tosi on, että sellainen tulisi olemaan täynnä jännitteitä ja siitä johtuen eripuraa sekä taisteluita.

Pakottamalla ideologiseen ”totuuteen” ei ole missään saavutettu mitään hyvää, koskaan. Sellainen on mömmöpiikki, joka saattaa kestää aikansa, mutta sen vaikutus katoaa, koska yhä useampi tulee kieltäytymästä orjuuteen alistumisesta.

Tosiasiassa suvakkien ideologia on pelkkä väline kaikkien orjuuttamiseen, vaan ei eliitin, joka tulee nauttimaan vapauksista, mutta kansalaiset tulevat olemaan kurjuudessa, vailla vapauksia, palvelemassa eliittiä.

Kata

Asiaa puhut.Tarkoitus on sekasorto ja siten eliitin nousu hallitsemaan niitä orjia..eli kaaos.Eivät vain käsitä että kaaos jossain vaiheessa muuttuu vastustamiseksi ja silloin murtuu muurit.Siitäkään ei vain opittu mitään,oli vain niin ah ja oh ja kaikki hyvin mutta despoottinen ajatus ei jäänytkään taakse jossain,siellä sun täällä.Joillakin ne sairaat aivot haluavat sitä kaaosta ja ihmisten mielten murtamista näennäisesti ”hienoilla teoilla” eli tällä kertaa suvakkius(kaikkea ihanaa lupasi Puntarpääkin aikanaan…)..ja nyt nähdään missä ollaan kun annoimme tiettyjen tahojen kitistä ja ennenkaikkea syyllistää vastustajia kuten Pm ja sisäministeri 2015…muuten leimattiin heti ja duuni veks ja silleen.Liian pitkälle on mennyt EU:n valta!SuomessaKIN.
Ja meistä on tullut lepsuja.Tosin kerroin kyllä mielipiteeni jo silloin ja joo..on ihmisiä ”jäänyt taakse”.Todella sekoa.
Kehuin taannoin tanskalaiselle ”ystävälleni”(Instatuttu) heidän pääministeriään…mutta..en tiennyt että hänellä onkin sellainen käsitys että kapitalismi loi rajat ja niistä pitää päästä eroon ja kaikki voivat liikkua kaikkialle…ja että ”sotaa ja vainoa”paenneet ovat jättäneet kaiken…(perheet siis jääneet,hm),meidän pitää kunnioittaa myös heidän kulttuuriaan ja tapojaan,molemmin puolin…ai jaa se dokkari Tanskasta kertoi muuta…mutta ei hän kuunnellut kuten he eivät kuuntele esim mitä meilläkin on tapahtunut..se ohitetaan noin vain ja jatketaan posmotusta…kuulin myös että Ruotsin ongelmat johtuvat …niiin..uusnötseistä!Uskomatonta…ja hän on käsittääkseni jo keski-ikäinen.Niin ja ilmasto tuhoaa meidät jos ei tehdä ”jotain”…siis MITÄ?
No lopetin kohteliaasti että on kiire..muualle hahahahaa.

Ilkka

No anteeksi. Olen jo niin vanha että asiat menevät kuten menevät. Tuohon ei voi niin kovin vaikuttaa,

John Quiman

Pienen vaikutuksen voi aina tehdä. Monta pientä on vähän isompi ja monta vähän isompaa on jo aika suuri.

Ja onhan viimeisen henkäyksen yhteydessä mukavampi ajatella, että tein mitä voin tulevien sukupolvien eteen, kas kun ne ovat vielä niin nuoria ja hupsuja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka

Jos tuo ikä ei muuta tee niin ainakin ymmärryksen siitä miksi noita sotia aina syttyy.