Kulttuuri

Suomalaisuuden Liitto: Pakkoruotsi on väärin – VIDEO

Kuvakaappaus Youtube.

Mikä pakkoruotsissa mättää? Suomalaisuuden liitto ry ja Vapaa Kielivalinta ry kertovat syyt yhdeksänosaisessa videosarjassa.

Suomalaisuuden Liitto ry on yhdessä Vapaa Kielivalinta ry:n kanssa toteuttanut videohaastatteluiden sarjan, joissa kysytään, miksi pakkoruotsi on väärin, miksi asiasta yleensä edes puhutaan ja miksi pakollinen ruotsin kielen opiskelu tulisi muuttaa vapaaehtoiseksi.

Suomalaisuuden Liitto julkaisee uuden videon kerran viikossa yhdeksän viikon ajan vaaliviikolle asti.

– Videot julkaistaan vaalien alla, koska kysymys vapaasta kielivalinnasta näyttää unohtuneen täysin. Suosituimmissa vaalikoneissa ei esimerkiksi enää kysytä ehdokkailta tulisiko heidän mielestään ruotsin kieli muuttaa valinnaiseksi, kertoo Juuso-Ville Gustafsson, Suomalaisuuden Liitto ry:n toiminnanjohtaja.

Suomalaisuuden Liitto
Suomalaisuuden Liitto ry on yhdistys, jonka tavoitteena on herättää ja vahvistaa kansallista tietoutta ja ajattelutapaa sekä edistää suomalaista ja suomenkielistä kulttuuria. Liitto harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, huolehtii suomalaisesta lippu- ja sukunimikulttuurista sekä järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia.

Suomalaisuuden Liitto on myös uusimmassa Suomen Mieli -lehdessä käsitellyt kielikysymystä tutkimuksen valossa. Suomen Mieli 1-2/2019 esittelee uusinta tutkimustietoa aiheesta, erityisesti sitä, miten vuoden 1968 peruskoulun kieliratkaisu ja Suomen ulkopolitiikka kytkeytyivät toisiinsa.

Yhdeksänosaisen videosarjan kahdella ensimmäisellä videolla Ilmari Rostila kertoo ajatuksiaan siitä, miksi pakkoruotsi on väärin.

Pakkoruotsi on väärin 1/9, Ilmari Rostila

Pakkoruotsi on väärin 2/9, Ilmari Rostila

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit