Kotimaa

Suomalaisuuden Liitto: Valtioneuvoston sähköpostiosoitteita ei tarvita englanniksi

Kuva: Shutterstock

Valtioneuvosto ilmoitti 23.8.2021 siirtyvänsä gov.fi -muotoisiin sähköpostisoitteisiin ja perusteli tätä maita nimeämättä ulkomaisilla käytännöillä. Ministeriöt ottavat käyttöön gov.fi-päätteen vuoden 2021 aikana.

Suomalaisuuden Liitto pitää vastuuttomana valtioneuvoston tietoista päätöstä luopua suomenkielisten nimien käyttämisestä sähköpostiosoitteissaan. Uudistus pönkittää englannin kielen asemaa Suomessa ja väheksyy suomen kielen käytön merkitystä.

– Tämä voidaan nähdä vertauskuvallisena tekona, jossa suomen kielen käytöstä voidaan aina tarvittessa joustaa tai jopa luopua. Tällainen ”kansainvälistyminen”, osoittaa lähinnä huonoa kansallista itsetuntoa, toteaa Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila.

Suomalaisuuden Liitto on huolissaan siitä, että valtionhallinto ei halua edistää suomen kielen asemaa ja toimii uudistuksessa Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen (Kotus) kannan vastaisesti.

Toiminnanjohtaja Juuso-Ville Gustafsson näkee kehityskulun osana laajempaa trendiä, jossa kotimaisuus, suomalaisuus ja suomen kieli koetaan kielteisenä asiana.

– Uudistus olisi tullut valmistella Kotuksen kanssa. On surullista, ettei suomen kieli kelpaa, harmittelee toiminnanjohtaja Juuso-Ville Gustafsson.

Tilaa
Ilmoita
guest
50 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tomppa

”Tällainen ”kansainvälistyminen”, osoittaa lähinnä huonoa kansallista itsetuntoa, toteaa Suomalaisuuden Liiton puheenjohtaja Ilmari Rostila.” Minusta kyse on siitä, että heppatyttöhallitus yrittää miellyttää EU:n pankkiiri- ja virkamieseliittiä kaikin tavoin päästäkseen itse myöhemmin osaksi tuota eliittiä huippuvirkoineen ja nollavastuineen ja siitä syystä ”kansaivälistävät” Suomea kaikin mahdollisin tavoin ja tekevät Suomen kannalta vahingollisia päätöksiä.

Jouni Niemi

Tomppa,minustakin on näin.Lisäksi tässä on kaikuja 1800-luvulta jolloin ruotsin ja venäjän kieli oli silloisen eliitin juttu,suomen kieli junttipuuhaa.En hyväksy sitä että englannin kieli halutaan samanlaiseen asiaan.

Gozilla VS Korruptoituneet *Mikat*

Tampereen yliopiston hallitus päätti perjantaina 13.8. Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen** kaupallisten** rokotetutkimuspalvelujen
 **yhtiöittämisestä **perustettavaan, Suomen valtion ja Tampereen yliopiston yhdessä omistamaan erityistehtäväyhtiöön.
Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet uskoo, että **kolmas** rokoteannos tarjoaa pitkäkestoisen suojan koronavirusinfektiota vastaan.
Mihin tämä ukko uskoo
 Näiden piikki firmojen lobaus miljooniin Tampereen konkurssi kaupungille 
ja itsellensä ennen siirtymistä esim pizerin palvelukseen 
vai siihen rokotteeseen 
Miksi valtamedia ei kerro että Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus
 on myös näiden lääke korona rokote yritysten miljoonilla pyörivä yhtiö joka tekee bisnestä 
riippuvaisena juuri lääkefirmojen rahoituksesta siitähän
 ei muka nykyään synny jääveys ongelmaa
 kun he näitä lausuntojaan rokotteista tekevä
ESIM 
 Azral Zenecal oli myös turvallinen joskus 
Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen mielestä
NO OLIKO SE OIKEASTI SITÄ 
voisiko johtaja Mika Rämet olla ehkä jotenkin kieron puolueelinen 3 nelle rokoteelle
 Dollarin kuvat silmissä
VS
 professori Peter Gøtzsche- Mika Rämmetin painajainen 
Jos sinulla on huono lääke, jonka markkinoille pääsy näyttää epätodennäköiseltä, 
ja joku korkea FDA-virkamies lupaa tutkijoiden kannan vastaisesti 
lääkkeen pääsevän markkinoille, silloin kannatta ostaa etukäteen kyseisen yhtiön osakkeita. Kun myyntilupa heltiää, osakkeenomistajat tekevät tilin.
sillä korruptio on laajalle levinnyttä viranomaisissa ja lääkärikunnassa.
Gøtzsche näkee pahimman ongelman siinä, että lääkeyritykset pyrkivät ja useimmiten myös pystyvät kontrolloimaan lääkkeiden kehitystä ja testausta alusta loppuun.
 Ensimmäiseksi lainsäädäntöä tulisi tiukentaa siten, etteivät lääketehtaat enää saisi itse testata uutuuslääkkeitään potilailla. Se pitäisi antaa julkisesti omistetulle tutkimuslaitokselle, eikä teollisuudella saisi olla mitään tekemistä tulosten analysoinnin kanssa.
– Nyt lääkeyhtiöt ovat itse ainoa taho, joka näkee koko raakadatan.
Niillä on valtava intressi *manipuloida tuloksia* niin, että tuotteella voitaisiin osoittaa olevan *positiivista vaikutusta* tai peitellä uuden lääkkeen *sivuvaikutuksia*
IL
 Onko kyse mustamaalauksesta vai parhaasta kirjasta,
 mitä terveydenhoidosta on kirjoitettu vuosikymmeniin?
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

John Quiman

Koronarokotuspelissä ajattelu on kuin suvakkien kotouttamispuuhastelussa: kun keino ei toimi, sitä pitää tehdä lisää.

karttakeppi

Suomen peruskoulujen Pisa -alamäen lähtökiihdytys:

Karut luvut paljastavat, että jotain on nyt pielessä – mitä tapahtui Suomen kouluille? – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Noina 2000-luvun ”kultaisina” alkuvuosina tapahtui siis muutakin merkittävää kuin kansallisomaisuuden myyntiä.
Sittemmin ovat vielä lisääntyneet sellaiset koulurasitteet kuten inkluusio, itseohjautuvuus ja valikoimaton monikulttuurisuus..

John Quiman

Vihervassut ovat päässeet parantamaan koululaitosta.

Ilkka Mänttäri

Ja jälki näkyy. Näkyy niin kauan kuin ovat vallassa.

John Quiman

Heidän ideologiallaan ei mikään tule paremmaksi, mutta menee huonommaksi ja kun menee huonosti, päättävät he, että pitää tehdä lisää sitä mikä teki sen huonomman.

Jarno Lehmussalo

Jos tekisimme vierailuja Virolaisten kouluihin ja sitten Suomen kouluihin. ”Ennakkoluulo” voi osua oikeaan. Mikä ero saattaa olla ilmi selvää, jo näköhavaintojen perusteella? Terveisiä tällä kertaa Varissuolta.
Viro pyyhkäisi Suomen ohi koulumenestyksessä – Suomen käyrä laskee kuin lehmän häntä – Kotimaa – Ilta-Sanomat

John Quiman

Kun ideologiset hörhöt johtavat, on jälki tietysti katastrofaalista.

Kuinkahan moni tajuaa, että tuolla on valtavan suuri vaikutus Suomen tulevaisuuteen? Eikä se ole hyvä vaikutus.

Jos tuo ohitetaan vähäpätöisenä, sitten ei tajuta, että vuosikymmeniä sitten ollut koulun nykyistä parempi taso oli avainasemassa Suomen menestyksen luomisessa. Jos olisi ollut lällärikoulu, jossa opitaan heikosti, ei olisi osaamista, eikä menestystä tullut. Tuo on ensimmäinen merkki tulevasta romahduksesta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Mitään hyvää ei ole koskaan tullut siitä että lasketaan vaatimustasoa. Ei työpaikoilla, ei koulutuksessa.

John Quiman

Yhdysvalloissa jossain osavaltiossa päätettiin laskea vaatimuksia koulussa, koska se kuulemma on hyväksi muille kuin valkoisille. Vaatimukset kai ovat sitä valkoisen ylivaltaa? Kumma kyllä, samalla kertoivat, että eivät pidä muita yhtä kyvykkäinä, mutta tuskin ymmärsivät, minkä niitä muita loukkaavan päätöksen tekivät.

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=IZAevE4l7uo Tuossa on niitä nykyopeja YhdysvalloissaKIN!Todella oksettava ällötys noine muka ilmeineen ja sormineen.
Siis aikuinen…??Sekopää woke!
”Everything Woke Turns To Shit” Trump

Ilkka Forsten

Alunperin Amerikassa oli poliisiksi pääsemisen ehtona täysin puhdas rikosrekisteri, mieluiten valkoinen hipiä. Ja ei kuulumista mihinkään jengiin. Koulutustakin sai olla. Jos mahdollista, myöskin armeijatausta.

Sitten muuttui vaatimukset, hipiä sai muistuttaa savustettua kunhan oli rikkeetön tausta, ja jonkinlainen koulutus. Armeijan kansakin oli vähän niin ja näin.

Ja sitten muuttui se että kuka tahansa kelpaa poliisiksi väriin katsomatta.Kouluja ei ollut mitenkään välttämätöntä suorittaa loppuun armeijasta nyt puhumattakaan.

Sitten muuttui se että oppitaso sai olla matala, muistuttaa ylisavustettua ja enää ei oikein ollut silläkään väliä oliko kuulunut jengeihin. Koulut olivat täysin turhia.

Ja viimeisenä valkoisen ylivallan kannattajat piti poistaa, josta seuraa kysymys missä niitä enää oli kun joka paikkaan oli savunahkat otettu etusijalla ilman koulutusta ? BLM tausta on vaatimuksena ehdoton, ja uskollisuus demokraateille.

Tulos, täyttä shittiä ja osaamatonta laumaa joilla on ikävä kyllä lupa kantaa asetta valkoista ylivaltaa vastaan.

Ilkka Forsten

Mihin basaarivaltiot on ennenkään kouluja tarvinut ?

Ilkka Mänttäri

Ennakkoluulo on oikeastaan väärä sana. Oikeammin olisi todeta että kokemukseen perustuva suhtautuminen. Ilman kokemuksen tuomaa hiljaista hyväksymistä että jotkut ryhmät käyttäytyvät väärin ei olisi nk. ”ennakkoluuloja”.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Vihervassu sanoo ennakkoluuloksi mitä tahansa mielipidettä heidän lemmikeistään, jos se ei ole pelkästään positiivinen. Varmaan jotkut heistäkin ovat tajunneet, että eipä ne lemmikit niin lutuisia ja ihania aina olekaan, mutta tuskin uskaltavat sanoa ääneen, koska silloin julistetaan kerettiläiseksi ja laitetaan pannaan, uskonnosta kun on kysymys.

Lieväasteinen

Vartiainen jo ehdotti:

”Helsinki voisi julistautua englanninkieliseksi kaupungiksi, jossa englantia osaavilta ei vaadittaisi myös suomen ja ruotsin kielen taitoa.”

Koko kirjoitus: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008220692.html

En ymmärrä, miksi kirjoituksessa ja sitä edeltävässä kirjoituksessa neljää suomalaisesta korkeakoulusta vastavalmistunutta taiwanilaista kutsutaan jatkuvasti huippuosaajiksi. Käsittääkseni huippuosaaja on jokin Steve Jobsin kaltainen henkilö. Helposti nykyään mennään manian puolelle, kaikki on huippua, mahtavaa ja fantastista.

Ilkka Forsten

Kun Somalilta kysytään MIGRI:n tiloissa mitä hän on, ja näytetään kuvaa jossa on kirurgi, jota somppu osoittaa sormella niin ihanaaaaa, olemme saaneet kirurgin suomeen kyllä nyt kävi satumainen onni ja rasistit tuli servattua kerralla.

Ilkka Mänttäri

😂Onhan se järkyttävää katsoa tilannetta jossa jokainen maahantunkeutuja on huippuosaaja vaikka ei puhu yhtäkään noista kielistä. Olen aika pitkään pitänyt noita taloustieteilijöitä vähän pelleinä, on siellä tosin jokunen ollut joka on osannut ajatella. Miksi sitten suomen talous koko ajan on vaikeuksissa. Määrittelykysymys. Suomen taloudella menee hyvin jos kysytään vihervasemmistolta, veroja tosin täytyy nostaa. Huippuosaajia Suomi ei ole nähnyt aikoihin. Saattaahan niitä olla mutta koulutusjärjestelmä ja hyväveliverkosto korruptoituneen hallintojärjestelmän kanssa pitävät huolen siitä että he eivät saa rahoitusta vaan muuttavat muualle. Rahoitusta kyllä löytyy johonkin naistutkimukseen ja monisukupuolitutkinmukseenXYZÖÄÖ tms.. Ollanko nyt sitten menossa aikaan jolloin pitää syödä tuon tutkimuksen hedelmiä. Anteeksi vain mutta syön kuitenkin vaikka perunoita, paljon muuta ei tarvita, ehkä silliä ja tilliä mutta ehkä se vihervasemmisto niistäkin pyrkii eroon kun riistetään meriä. Kukaan ei suomessa kysy keitä vihervasemmisto suomessa riistää.

John Quiman

Ideologinen hurmio on elämän turmio.

Ilkka Forsten

Elämä on A ja O kun välissä on L ja K.

veronmaksaja

Väkivaltainen loppu juniorien koripallo-ottelussa Espoossa, poliisi hälytettiin paikalle – Kaupunki | HS.fi
Urheilu taisi jälleen yhdistää eri kulttuureita koskapa nyrkki ja naama löysivät toisensa,

silminnäkijät kertonee ?

Tuossa jutussa mainittu joukkue ainakin pelasi turnauksessa lauantaina:
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?t=31366

Jarno Lehmussalo

Suomi, Suomalainen ja Suomalaiset.
Kai Mykkänen: Riikka Purra hämmensi Kai Mykkäsen: ”Suomalaisiksi lasketaan vain osa Suomen kansalaisista” | Uusi Suomi
Ryhmäpuheenjohtaja nosti asian esiin myös puheessaan kokoomuksen kesäkokouksessa ja totesi, että Purran määritelmällä ”suomalaisiksi lasketaan vain osa Suomen kansalaisista”.
Tämä sama kitinää ja valitusta.. ui ui sitä ja ui ui tätä.. alkoi kuulua sen jälkeen, kun vieraita kansalaisuuksia (tiedä häntä mitä kaikkea olivat/ovat, kun paperit oli hävitetty), kun tuli vyörymällä Suomeen. Tämä Mykkänen, no tiedätte kaikki.
Mutta mitä hell.. kokoomuslaiset? Kokoomuslaiset.. MIKSI?
Miksei saa olla Suomensomali, Suomensyyrialainen, Suomenafgaani. Kun katselen edellä mainittuja, he ovat ylpeitä siitä mitä ovat. Eivät he sitä salaile, päinvastoin. Kuuluu ja näkyy.
Uli uli ”Suomalaisiksi lasketaan vain osa Suomen kansalaisia”. No helkkari.. eiväthän nämä ole Suomalaisia. Enkä minäkään ole Somali, vaikka olisin Somaliassa 50 vuotta. Sanotaanko Somaliassa silloin ”Jarno Lehmussalo on Somali. Voihan vuohi.
Miksi tämä on nyt niin helvetinmoinen ongelma. Eihän tämä ennenkään ole ollut. Mikä into nykyään on vääristää tosiasioita. Kertokaa minulle mikä ”piru” tämän takana luuraa.

Nämäkin ovat suorastaan ylpeitä, siittää mitä ovat. Oletteko huomanneet? On jopa oma kansallislaulu Modersmålets sång. Oma lippu. Näistä sanotaan ”epävirallinen”.
Saattavat yrmytellä jos joku sanoo Suomalainen. Täytyy olla nimenomaan Suomenruotsalainen.
Suomenruotsalaiset (ruots. finlandssvenskar) ovat ruotsia äidinkielenään puhuvia syntyperäisiä Suomen asukkaita. Suomen väestöstä oli vuoden 2019 lopussa ilmoitettu ruotsinkielisiksi 287 954 henkeä, mikä vastaa 5,2 % kaikista Suomen asukkaista. (Wikipedia)
Suomenruotsalaiset – Wikipedia

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jarno Lehmussalo
John Quiman

Mitä tulee suomenruotsalaisiin niin se määritelmä on varsin pielessä. Tavattoman harvalla suvulla on mitään yhteyttä Ruotsiin, mutta useimmilla suku on alkujaan suomalainen suku, joka vaihtoi kieltä ja nimeä päästäkseen sen ajan parempiin piireihin ja parempiin etuihin kiinni. Aika monella suvulla on juuria siellä täällä Euroopassa, mutta he valitsivat ruotsin kielen aikoinaan siksi, että sillä kielellä hallittiin ja tehtiin bisnestä. Ei se ruotsinkielisyys heille ollut muuta kuin käytännöllinen valinta, ei rakkautta ruotsin kieleen.

Nykyisin ns. suomenruotsalaiset opettavat paljolti lapsilleen omaa historiaansa tavalla, joka ei ole edes totta, vaan periytyy svekomanian ja Ruotsin vallan aikaisiin kuvitelmiin eli propagandaan.

Anonyymi

Paljonkohan tähänkin ”uudistukseen” on rahaa, konsultteja, kokouksia ja pullakahveja tarvittu?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anonyymi
veronmaksaja

”YK ja Pakistan valmistautuvat satojen­tuhansien afganistanilaisten pakoon maa­teitse, kun Yhdysvallat poistaa joukkonsa maasta”
Nyt vaan popcornit esiin ja seuraamaan näytelmää, jossa Suomen valtionjohdon roolihenkilöt sönköttää jostakin globaalista vastuunkannosta.

Kannettu vesi ei kaivossa pysy, eikä matu Kelassa Matiksi muutu.

Lieväasteinen

Miksi niillä on niin kovaa kiirettä äkkisiirtymiseen globaalivaiheeseen ja yhtenäiseen ihmiskuntaan kehitysvaiheiden yli hypäten? Objektiiviset edellytykset (kuten esim. uskontojen luonnollinen sukupuuttoon kuoleminen ym.) eivät ole vielä täyttyneet. Tuloksena on katastrofi, idiootillekin pitää olla selvää. Neuvostoliitossa kiellettiin uskonnot, yritettiin sekoittaa kansat ja luoda uusi neuvostokansa laihoin tuloksin, osasyynä liian nopea aikataulu. Eivätkö virheet opeta?

Ilkka Forsten

Idiootit ei opi koskaan, sehän tässä koko ajan onkin haittana. Normaalijärkinen oppii virheistä joita on tehty koska järki sanoo ettei niin pidä tehdä, mutta kun idiotismista tehdäänkin hyve niin pakkia mennään vuosisadoissa taaksepäin.

John Quiman

Se, että nämä suvaitsevaiset suvaitsemattomat eivät opi virheistään johtunee ideologisesta roihusta sisällä. He uskovat kaikkiin selityksiin, joita ideologian nimissä tarjotaan, eivätkä näe mitään vikaa missään, vaikka kadut olisivat täynnä ruumiita.

He ovatkin niitä kuuluisia hyödyllisiä itiootteja, joita jokin taustalla oleva taho pompottaa kuin kumipalloa mielensä mukaan. Ne taustavoimat ovat se todellisin vihollinen, eivät nämä hyödyllisten laumat, jotka ovat jo kuin ohjelmoituja robotteja, joita ne taustavoimat ohjaavat. Jos taustavoimat kaatuvat, suuri osa hyödyllisistä tulee tervehtymään ja loput elävät murjottaen loppuelämänsä ja kokevat, että taas historiaa vääristellään, mutta he tietävät totuuden.

John Quiman

Heillä ei olekaan tarkoitus antaa maailman yhdistyä luonnollista tietä, joka olisi harmooninen, mutta se vie jopa satoja vuosia aikaa.

Heidän tarkoituksensa on sekoittaa soppaa niin, että tulisi ongelmia ja kaaos, jotta he voisivat luoda tyranniansa. Heille on itse asiassa samantekevää, että mitä uskontoa kansa harrastaa tai mitä ideologiaa pidetään yllä. Heille on olennaista vain se, että he luovat eliitin ja muut ovat orjaluokka, tosin jollain kauniimmalla nimellä.

Ilkka Mänttäri

Taas asiaa.

Kaino-Vieno Huttunen

Nopea googletus löysi vain gov.uk:n ja Yhdysvaltojen hallinnolle varatun. gov loppupäätteen. Missähän vaiheessa meistä on tullut Brittiläisen imperiumin siirtomaa?

Ilkka Forsten

Minulla lepää parhaillaankin tuossa pöydän reunalla jotain, missä lukee luistin oikealla puolella. ” Government Model.” Toisella puolella on ” hepan ” kuva asiaankuuluvine teksteineen. Pieni vihje. USA:n armeija käytti sitä virallisena hätävarjelun liioitteluun kuuluvana välineenä vuodet 1911 – 1986.

John Quiman

Kuinkas olisi yhden pisteen vihje tuon sadan pisteen vihjeen sijasta?

Varmaan kumminkin kyse jostain aseesta, josta en tiedä mitään, joten ei kai se yhden pisteen vihjekään paljon auta.

Kaino-Vieno Huttunen

Colt M1911?

John Quiman

Okei. Sait täydet sata pistettä 🙂 Ellei Forsten niitä peruuta.

Ilkka Forsten

Fighting men up in a sky, fearless men who jump and die, they are men mean what they say, his a man in the green berets.

Nämä tyypit käyttivät sitä välinettä paljon, se sopi erikoistehtäviin jo siitäkin syystä että luodin lähtönopeus on alisooninen, jolloin voidaan käyttää äänenvaimenninta tehokkasti. 1986 välineen korvasi toinen väline, Beretta M 92 A1 joka puolestaan korvattiin vuonna 2017 Sig Sauer M17 pistoolilla, USA:n armeijan ensimmäinen polymeerirunkoinen pistooli. Aika näyttää miten pitkään se säilyy aktiivipalveluksessa ?

Ilkka Forsten

Täysosuma ja ensimmäisellä yrityksellä. Sinä olet hyvä ” jätkä ” pakko myöntää.

John Quiman

Useilla valtioilla on tuo gov.xx käytössä erottamaan viralliset sivut massasta.
Voit kokeilla laittamalla kuukkeliin ”gov.” ja sitten laittaa siihen yksi kirjain aakkosista, niin tulee näkyviin, jos sillä kirjaimella alkavia gov. -osoiteita löytyy.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kaino-Vieno Huttunen

Ok, tuolla keinoin löytyikin. Pikasilmäyksellä kyllä entisiä Brittiläisen imperiumin alusmaita, natomaita, Lähi-Idän rikkaita öljyvaltioita, maita, joissa USA:n sotasaappaat ovat käyneet kääntymässä, turistirysiä, joille punnat ja dollarit ovat tärkeitä sekä kirsikkana kakussa häntä joka heiluttaa Yhdysvaltoja, Israel.

Kyllä tässä profiloidaan Suomea osaksi länttä. Minusta meidän pitäisi arvostaa omaa ainutlaatuista kulttuurua ja kieltä ja identifioida itsemme omiin juuriimme. Ymmärrän vielä jonkinlaisen yhteistyön politiikan, kulttuurin, talouden ja jopa puolustuksen saralla. Mutta lähtökohtana pitäisi olla itsenäisyys, puolueettomuus sekä terve kansallinen itsetunto.

Lieväasteinen

Ihme ja kumma, löytyi jopa gov.ru, mutta ko. sivusto taitaa olla vain venäjäksi.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kun k-piikillä myrkytetyt häviävät , ei ole suomenkielelle tarvetta

murre riepunen

Suomi ja suomalaisuus tullaan pienin askelin upottamaan unholaan, suomen kieli tulee kokemaan rajun hävityksen, joidenkin sanojen lausuminen julkisilla paikoilla voi johtaa viranomaisten puhutteluun, jopa rikesakko voi rapsahtaa. Suomen kieltä puhuva rinnastetaan tupakkaa polttavaan, jota sitäkin vieroksutaan ja halpamaisesti osoitellaan.

John Quiman

Suomen kieltä on yritetty hävittää jo satojen vuosien ajan, mutta aina se on noussut maton alta entistä itsepäisempänä.

Kata

Juuso-Ville Gustafsson on niin oikeassa.kaikenlainen suomalaisuus pitää hävittää näiden pissipäiden mielestä!
Paitsi suomalaisten rahat kelpaa siihen että noinkin sitä hävitetään eli veronmaksajien rahoilla tehdään tätäkin ”uudistusta!”
Kas kun ei kiinaksi….

Ilkka Forsten

Seuraavaksi lyhenne muuttuu muotoon Allahu.fi

Pidetään Suomi Suomena

Nii onks se sit: paskastan@allahu.fi

Ilkka Forsten

Muotoilit asian varsin kohdalleen.