Kolumnit

Suomalaisuus, sauna, sisu ja Perkele!

En oikeasti ymmärrä, miten ihmeessä suomalaisuus olisi sellainen itseoikeus, että heti rajat ylitettyä ja muutaman vuoden vokkeilun jälkeen, ollaan ”suomalaisia”. Husu Hussein on omien sanojensa mukaan suomalainen ja niin kaiketi Nazimakin. Miss Suomi (2012) Sara Chafak epäili missien tietovisassa Talvisodan päättyneen Helsingin olympialaisiin 1952. Hienoa, että oli sentään mennyt olympiavuosi oikein!

Saatan olla tiukkapipo, mutta mielestäni Miss Suomena kansainvälisesti edustavan henkilön pitäisi tietää edes olennaisimmat asiat edustamansa maan historiasta. Ja joku myöhempi pissis-missi halusi raiskata saamelaisten kansallispuvun, jollakin naamiaiskaupasta ostetulla kevytpornoversiolla, jota hän käytti missien ”kansallispuku-osiossa”. Eikä hän ollut (tietenkään) edes saamelainen. Ymmärrettävästä syystä saamelaiset olivat tästä loukkaantuneita. Kyllä minäkin olisin ollut. Ei historiassa tärkeintä ole päivämäärät ja vuosiluvut ihan pilkulleen, vaan tärkeimpien asioiden kokonaishahmotusta. Tämä ja tuo johti siihen ja siihen. Pitää tietää päälinjat, perusasiat. Suomalaisuudella on pitkä historia. Ei se ole myytävänä eikä opittavissa. Suomalaiseksi synnytään.

Voiko kansakuntaa muuten oikeastaan loukata enemmän kuin sanomalla, geenienne tarvitsevan ”parannusta”. Meidän geeniperimäämme tulisi parantaa, näin todellakin sanotaan aivan julkisesti. Hetkinen. Mietitäänpäs nyt tätä tarkasti. Mitä tässä itse asiassa tahdotaan sanoa? Jos jotakin pitää ”parantaa”, siinä täytyy olla jonkun vialla. Eli, meissä suomalaisissa on jotakin vialla? Perusteluja? Mikä meissä on vialla? Ei voi noin rankkaa asiaa vain todeta itsestäänselvyytenä, että oikeastiko juuri meidän, suomalaisten, geenejä tulisi parannella? Miksi? Minä ainakin haluaisin kuulla jotakin perusteluja tälle väittämälle. Lisäksi se aidosti loukkaa minua. Minulla itselläni ei olisi röyhkeyttä lähteä jonnekin, vaikka jonkun pienen brasilialaisheimon luo, parantelemaan heidän geeniperimäänsä kaukaasialaisten (arjalaisten) geeneillä. Sillä nimenomaan geenit ja DNA eivät ole ominaisuuksia, jotka ihminen itse valitsee. Kansalaisuus ON geeneissä. Kun siis geenimme halutaan ”parantaa”, he haluavat tuhota meidän oman geeniperimämme. Tätä yleensä kutsutaan kansanmurhaksi.

En tiedä havaitsitteko tässä hiljattain julkaistun pikku tiedemaailman uutisen, että suomalaisten geenit ovat itse asiassa nimenomaan hyvin ainutlaatuisia, me olemme oma heimomme. Olen itse tiennyt tämän pitkään, olen tutkinut epävirallista muinaishistoriaa. Suomalaiset myös saattavat olla yksi maailman seitsemästä alkuheimosta ja suomi yksi seitsemästä alkukielestä. Mutta tämä on kiistanalainen teoria, pseudotiedettä kenties, mutta jotkut tätäkin ovat tutkineet. Täysin varmaa kuitenkin on, että suomen kieli on etymologisesti, siis jollakin muodossa puhuttuna, ainakin 4000 vuotta vanha kieli. Se on yksi MAAILMAN VANHIMMISTA KIELISTÄ (edelleen puhutuissa kielissä, kuolleet kielet erikseen). Tähän on etymologista näyttöä ja akateemista argumentointia. Ellei tämä riitä vakuuttamaan, on myös eräitä vallankumouksellisia näkemyksiä, viikinkikuninkaiden periytyneen muinaisista suomalaiskuninkaista. Tämä asia on juuri nyt nousemassa laajemmin yleiseen tietoisuuten ja suomenkielistä kirjallisuutta ja artikkeleita aihepiiristä suorastaan tulvii. Suosittelen ainakin teoksia: Muinaissuomalaisten kadonnut kuningaskunta ja Tavastia, Muinais-Hämeen Kuningaskunta/ Jukka Nieminen/ Salakirjat.

Mielestäni suomalaisten geenien pitäisi antaa olla rauhassa. Eiköhän meillä itsellämme ole vapaassa maailmassa oikeus päättää, keiden kanssa haluamme pariutua. Jos emme ole itse halunneet lähteä morsiaimiksi Lähi-itään, ei se tarkoita, että Lähi-itä tuodaan tänne.

Myönnän, että minun on vaikea suvaita somalin kutsuvan itseään suomalaiseksi. Onko hänen geeniperimänsä muuttunut suomalaiseksi? Jos muuttaisin loppuelämäkseni Somaliaan, ei minusta tulisi somalia. Olisin suomalainen Somaliassa. Koska joku nyt kuitenkin huutaa tästä maantieteellisestä vertauksesta rasismia, niin sanon: Kanada! Vaikka muuttaisin loppuelämäkseni Kanadaan, ei minusta tulisi mystisesti kanadalaista, vaan olisin edelleen huonogeeninen supisuomalainen. Näin tämän asian itse näen. Mutta Suomeen muutettaessa muista maista, heistä tuleekin suomalaisia. En kykene ymmärtämään tätä, en mitenkään. He voivat olla Suomen kansalaisia, mutta suomalaisia he eivät ole. Ja miksi he edes haluaisivat olla? Eikö OMA kansalaisuus ole kenelle tahansa tärkein ominaisuus? Suomen kansalaisia voi olla Vietnamista, Australiasta, Kiinasta ja Venäjältä, tai mistä tahansa. He saavat asua täällä, tehdä töitä, harjoittaa uskontojaan, äidinkieliään. Kunhan he arvostavat myös meitä ja meidän yhteiskunnallisia ja kulttuurisia tapojamme. Mutta eivät he ole ”suomalaisia”, niin kuin mekään emme ole ruotsalaisia. Virolaiset ovat veljeskansaamme, afganistanilaiset eivät.

(julkaistu fb-seinälläni 2.9.2016 EDIT 6.7.2017 Muutettu ja täsmennetty sekä ajankohtaistettu muutamilta osin)

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa