Kotimaa Maahanmuutto

Suomeen kolmanneksi eniten turvapaikanhakijoita lokakuussa

 


turvapaikanhakijat väkilukuun suhteutettuna loka

 

Suomessa rekisteröitiin kolmanneksi eniten turvapaikanhakijoita väkilukuun suhteutettuna

Suomessa rekisteröitiin lokakuussa 7058 turvapaikanhakijaa. Se on UNHCR:n tilastojen mukaan EU- ja EFTA-maista kolmanneksi eniten Ruotsin ja Norjan jälkeen. Pohjoimaat ovat turvapaikanhakijoiden suosiossa, vaikka ne ovatkin kulkureitillä viimeiset maat, joihin saavutaan. Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa rekisteröitiin yhteensä enemmän turvapaikanhakijoita kuin Saksassa, jonka väkiluku on neljä kertaa suurempi, kuin näiden kolmen maan väkiluvut yhteensä.

Vaikka Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä pieneni syyskuusta, tuli Suomeen lokakuussakin selvästi enemmän turvapaikanhakijoita kuin useimpiin muihin maihin. Suomi olisi ollut normaalilla läntisen Euroopan tasolla yhdessä Saksan, Tanskan, Alankomaiden ja Sveitsin kanssa, jos Suomeen olisi tullut noin 3000 turvapaikanhakijaa lokakuussa. Tämä vastaa noin 700 turvapaikanhakijaa viikossa. Suomeen on kahden edellisen viikon aikana tullut noin 2000 turvapaikanhakijaa viikossa.

Suomeen on tullut tänä vuonna yhteensä neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita väkilukuun suhteutettuna Unkarin, Ruotsin ja  Itävallan jälkeen.

Lähteet: UNHCR, MIGRI.fi, IND.nl, BFM.ch, BMI.gv.at

 
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa