Kotimaa Maahanmuutto

Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista jo kolmasosa tulee meriteitse

 


muualla rekisteröidyt

 

Saksasta saapuu päivittäin lautalla 20-40 turvapaikanhakijaa

Kansalainen.fi kiinnitti jo yli viikko sitten huomiota siihen, että maahanmuuttoviraston ilmoittamat rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden määrät ovat selvästi isommat, kuin mitä Tornion järjestelykeskukseen ilmoitetaan tulevaksi. Tornioon tulee kaikki Lapin alueelle tulevat turvapaikanhakijat, eli Ruotsista tulevien lisäksi myös Raja-Joosepin raja-aseman kautta tulevat turvapaikanhakijat. Rajavartiolaitos ilmoittikin viime viikolla, että Lapin jälkeen eniten turvapaikanhakijoita tulee meriteitse.

Verkkouutiset kertoo, että sisäministeriön mukaan meriteitse tullaan Saksasta, josta saapuu lautalla päivittäin 20–40 turvapaikanhakijaa suoraan Helsinkiin. Saksasta Suomeen kulkee vain yksi Finnlinesin matkustajalautta Travemundesta. Aiemmin Finnlinesin tiedotuspäällikkö kertoi, että on mahdotonta, että heidän laivoillaan kulkisi paperittomia pakolaisia. Finnlinesin kuljetusehtojen mukaan muiden kuin EU:n ja Sveitsin kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi ja muut tarvittavat matkustusasiakirjat. Schengen-viisumia tulijoilla tuskin kuitenkaan on, koska silloin heidän turvapaikkahakemuksensa käsittelystä olisi vastuussa se maa, joka Schengen-viisumin on myöntänyt, ellei kyseessä ole Kreikan tai Italian viranomaisten myöntämä viisumi. Voidaan pitää aika epätodennäköisenä, että Italia ja Kreikka kuitenkaan myöntäisivät Schengen-viisumeja näin paljon turvapaikanhakijoiden lähtömaihin. Väärennettyjen viisumien tai EU-maiden passien mahdollisuutta voisi pitää todennäköisempänä vaihtoehtona.

Verrattaessa viime viikolla Lapin poliisin tiedottamia Tornioon tulleiden määriä rekisteröityjen turvapaikanhakijoiden määriin (kuva), voidaan havaita, että yli kolmasosa rekisteröitiin muualla kuin Tornion järjestelykeskuksessa. Koska lentäen tuli lokakuussa päivässä keskimäärin 1-2 turvapaikanhakijaa, eikä itärajan yli tulla juuri muualta kuin Lapista, voidaan olettaa lähes kaikkien olevan meriteitse tulleita.

1.12.2015
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit