Kotimaa Maahanmuutto

Suomeen tuli marraskuussa neljänneksi eniten turvapaikanhakijoita väkilukuun suhteutettuna

 


turvapaikanhakijat väkilukuun suhteutettuna marras

 

Suomessa rekisteröitiin marraskuussa 5732 turvapaikkahakemusta

Marraskuussa turvapaikanhakijoita tuli väkilukuun suhteutettuna eniten Ruotsiin. Myös Norjaan ja Itävaltaan tuli enemmän turvapaikanhakijoita kuin Suomeen. Absoluuttisesti eniten turvapaikanhakijoita tuli Saksaan, jossa rekisteröitiin 55 950 ensimmäistä turvapaikkahakemusta.

Turvapaikanhakijoiden määrä laski Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Myös Unkarin ja Alankomaiden turvapaikanhakijoiden määrä laski. Unkarin aita valmistui syyskuun puolessa välissä, jonka jälkeen Unkariin tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä romahti.

Turvapaikanhakijoiden määrä nousi Itävallassa, Tanskassa ja Sveitsissä. Belgiassa ja Saksassa määrät pysyivät lähellä lokakuun tasoa.

Suomessa afganistanilaiset (2636) ohittivat irakilaiset (2334) suurimpana ryhmänä marraskuun tulijoiden osalta. Kolmanneksi eniten tulijoita oli Iranista (194) ennen Syyriasta (193) tulleita.

Suomi nousi marraskuussa Norjan rinnalle toiseksi suurimmaksi afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden kohteeksi väkilukuun suhteutettuna, Ruotsin ollessa yhä suosituin kohdemaa. Suomi vastaanotti myös irakilaisten turvapaikkahakemuksia toiseksi eniten väkilukuun suhteutettuna Ruotsin jälkeen. Syyrialaisia Suomeen tuli marraskuussakin huomattavasti vähemmän kuin muihin suosittuihin kohdemaihin, mutta Suomi oli ainoa näistä maista Luxemburgin lisäksi, jossa syyrialaisten määrä kasvoi marraskuussa. Muualla Euroopassa syyrialaisten määrät kääntyivät jo marraskuussa laskuun. Suomen vetovoima saattaa olla siis myös syyrialaisten keskuudessa kasvussa.

Joulukuussa turvapaikanahakijoiden määrä on laskenut entisestään Euroopassa. Varsinkin Norjassa lasku on ollut jyrkkä sen jälkeen kun Norja alkoi pikakäännyttää Venäjältä tulleita turvapaikanhakijoita jo rajalla. Norjaan ei ole tullut joulukuun aikana enää yhtään turvapaikanhakijaa Venäjältä, kun taas Suomessa määrät ovat itärajalla kasvussa. Viime viikolla Norjasta haki turvapaikkaa enää 285 henkilöä, joka on selvästi alle puolet Suomen viime viikon luvusta (626).

 
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa