Kotimaa Maahanmuutto

Suomeen valittiin viime vuonna 730 kiintiöpakolaista

Kuva Valentin Hintikka / Flickr / CC BY 2.0

Suomen pakolaiskiintiö viime vuodelle oli 850 henkilöä. Suomeen valittiin kiintiöpakolaisiksi vuoden 2020 aikana 730 henkiölä. Eniten Suomeen otettiin syyrialaisia ja kongolaisia.

Koronatilanteen takia Libyasta Nigeriin evakuoitujen henkilöiden valinta siirtyi tämän vuoden alkupuolelle.

Kiintiöpakolaisia valittaessa haastatteluja suoritettiin ensimmäistä kertaa etänä. Ensimmäiset asiakirjojen ja etähaastattelujen avulla suoritetut valinnat tehtiin syksyn alussa Libanonista ja toinen vuoden vaihteessa Nigeristä. Viime vuoden ainoa valintamatka tehtiin maaliskuussa Ankaraan Turkkiin.

Suomeen kiintiöpakolaiseksi valittiin vuonna 2020 Turkista 248 Syyrian kansalaista ja 1 kansalaisuudeton, Sambiasta asiakirjavalintana 211 Kongon demokraattinen tasavallan kansalaista, Libanonista etähaastatteluilla 151 Syyrian kansalaista ja niin kutsuttuina hätätapauksina asiakirjavalintana 119 eri kansalaisuuksia edustavaa henkilöä.

Yhteensä vuonna 2020 kiintiöpakolaisiksi valittiin 730 henkilöä, joista  Suomeen ehti saman vuoden aikana saapua 661.

Tänä vuonna kiintiöpakolaisiksi valitaan 1050 henkilöä

Hallitus on nostanut tämän vuoden aikana kiintiöpakolaisina otettavien henkilöiden määrän 1050:een.

Vuoden 2021 aikana Suomi vastaanottaa 550 syyrialaista henkilöä Libanonista ja Turkista sekä 250 kongolaista henkilöä Sambiasta. Lisäksi Suomi vastaanottaa 130 henkilöä, jotka on siirretty Libyasta Nigeriin tai Ruandaan. Suomi varautuu myös 120 henkilön vastaanottoon ilman kansalaisuus- ja aluerajausta, mukaan lukien niin kutsutut hätätapaukset.

Lähteet Migri, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit