Kotimaa Talous

Suomelta 20 miljoonaa euroa lisää kehitysmaiden seksuaali- ja lisääntymisterveystyöhön

Suomen valtio suuntaa 20 miljoonaa euroa lisää tukea seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseen kehitysmaissa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen ilmoitti lisärahoituksesta Brysselissä järjestetyssä She Decides -konferenssissa.


Suomen 20 miljoonan lisärahoitus seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin sisältää muiden muassa kahdenvälisiä kehitysohjelmia Somaliassa, Afganistanissa ja Keniassa sekä Syyriassa humanitaarisen avun piirissä tehtävää työtä. Vajaa puolet kokonaissummasta, 9 miljoonaa euroa, kanavoidaan kansainvälisten kansalaisjärjestöjen kautta.

Yhdessä CIFF-säätiön ja Suomen valtion lisäpanos nousee noin 30 miljoonaan euroon. Maailmassa yli 220 miljoonaa naista elää vailla toivomaansa ehkäisyä. Naisten ja tyttöjen oikeus päättää omasta kehostaan, naimisiin menosta ja lasten hankinnasta ovat keskeinen edellytys sille, että he voivat täysipainoisesti osallistua yhteiskuntiensa kehittämiseen.

Kaikkiaan Suomen käynnissä olevien seksuaali- ja lisääntymisterveysohjelmien kokonaisrahoitus on 34 miljoonaa. Lisäksi YK:n väestörahasto UNFPA saa Suomelta yleistukea, joka vuonna 2016 oli 19 miljoonaa euroa. Myös monet ohjelma- ja hanketukea saavat kansalaisjärjestöt tekevät työtä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi.

Ulkoasiainministeriö

  • 167
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset