Kotimaa Politiikka

Suomen eduskuntaan ensimmäinen somalikansanedustaja – ”Olen ensimmäinen, mutta en varmasti viimeinen” sanoo Suldaan Said Ahmed

Kuva: Paasikivi / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0.

Vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmed nousee eduskuntaan Paavo Arhinmäen tilalle.

Paavo Arhinmäen siirtyessä Helsingin apulaispormestariksi, EU-parlamenttiedustaja Silvia Modig olisi ollut oikeutettu kansanedustajan paikkaan. Asiasta kertovan Ylen mukaan hän ei kuitenkaan aio jättää EU-parlamenttia, joten vasemmistoliiton kansanedustajaksi nousee helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, suomensomali Suldaan Said Ahmed.

Modigin päätöstä ohjasi muun muassa ilmastotyö EU-parlamentisssa, jossa hän kokee pystyvänsä vaikuttamaan merkittävästi.

Suldaan Said Ahmed kokee myös ilmastopolitiikan tärkeäksi, mutta hän haluaa vaikuttaa muuallakin, kuten syrjäytymisen ehkäisyn saralla.

Somaliassa syntynyt tuore kansanedustaja on ensimmäinen somali Suomen eduskunnassa, mutta hän luottaa siihen, että somaleja nähdään Suomen lakeja säätämässä tulevaisuudessakin.

– Olen ensimmäinen, mutta en varmasti viimeinen, Suldaan Said Ahmed toteaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
82 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Kun somalit raiskaavat. Silloin ollaan kotoisin ”nilsiältä”!

Ilkka

Aina korostan että tuo sarkasmi on vaikeaa.

Mehmet Halvataateli

Onpas outo tää uusi palsta kun kommentit häviävät noin puolen tunnin sisällä. Pitäkää tunkkinne.

Ilkka

Kärsivällisyyttä. Alkaa olla niitä ainoita.

John Quiman

Ei ole sattunut silmään yhtään kadonutta. Tiedä sitten, jos kovin tunteikkaasti heittää tekstiä, jonka joku voisi katsoa asiattomaksi, jos sellainen sitten katoaisi. Sen verran monta kommenttia, että vaikea huomata. Omistani ei ymmärtääkseni ole yksikään kadonnut.

John Quiman

Tämä uusi kommenttiosio tuntuu saaneen suosiota. Minusta täällä on enemmän keskustelua kuin Fb:n kommenttiosiossa. Koetaankohan tämä turvallisempana ja vapaampana.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Mehmet Halvataateli

Päin vastoin. Täältä häviää viestit vaikka sanoo, moi mitä kuuluu.

John Quiman

En ole huomannut tuollaista, joten ei tunnu siltä, että katoilee.

Ilkka Forsten

Oletko nyt varmasti ymmärtänyt kuinka kirjautuminen tulee hoitaa ?

Juha 06

Toivottavasti edes Ben Zyscowicz älähtää tämän somalin julkaisemasta Israelin juutalaisvaltion vastaisuudesta. Israelin vihollinen Suomen eduskunnassa on huolestuttavaa.

Ilkka

Tuskin. Vihervasemmisto pitää aina yhtä riippumatta puolueesta.

Nationalisti

Jokaisen kansallismielisen tulisi vastustaa Israelia. Pidät siis oikeutettuna sitä, että Israel saa viedä halutessaan vaikka koko Palestiinan itselleen?
Ps. Kannattaisi tutustua Eurooppaakin koskettavan pakolaiskriisin juurisyihin.

Ilkka

Suomen eduskunna ensimmäinen somalikansanedustaja ???. Olen kai tästä ajasta täysin pihalla. Minusta kun Suomi on suomalaisten maa. Jos ette häpeä nyt niin historiassa viidensadan – tuhannen vuoden jälkeen tistä ei ole jäljellä kuin eurooppalaisen sivilisaation tuhon muisto.

Tassos

Koko Arkadian jengi on ” Valkoisia Somaleita ”
Klaanipäälliköt hallituksessa.

Matti Hyyryläinen

2 vuotta keikkuu eduskunnassa sitten huomaavat äänestäjänsä..turha jamppa joka kerää vain lähipiirilleen etuja..Suomeen 1990 luvulla tulleet somalit olivat kaikki Neuvostoliitossa oppimassa kommunismia = työläisten alistamista..sama pätee myös afgaaneihin..Nazima (vaihtoi nimensä Nasimaksi) Rasmyar (Hgin pormestari) kuului samaan heimoon..hänen isänsä oli Afghanistanin kommunistipuolueen Pääsihteeri ja kutsui Neuvostoliiton armeijan pelastamaan kuppainen sukunsa sekä valtaistuin..ja ryssäähän ei tarvitse yllyttää jos pitää naapurin maita vallata..Neuvostoliiton jarruraita ulottuu aina näihin päiviin asti..Mauno Koivisto teki ison haitan Suomelle salliessaan somali-invasion..ennemmin heinäsirkat.
Haitta voi olla suurikin mikäli alkavat lisääntymisen sijaan äänestää..no..eiköhän ne älämölöile senverran että pilaavat itse elämänsä niin täällä kuin Somaliassa.
Elinkelvotonta sakkia..ei muuta kuin palautukset käyntiin..Somalia on turvallinen ja tarjoaa hyvät olot elää ja kuolla.

Ralf

Koivistohan nimenomaan yritti pysäyttää somalien maahantulon, mutta kun presidentti ei ole kaikkivaltias. Itsehän ajoi niitä presidentin valtaoikeuksien supistamisia.
https://www.kaleva.fi/nain-presidentti-koivisto-pysaytti-itarajan-yli-tu/1916607

Rappari 33-666

Luettelit kaikki yhteiskunnalle täysin hyödyttömät hupi ihmiset joita kaikki Urheilijat ovat! Ei yhtään keksijää jotka keksinyt hyviä ideoita ei ihmisten työllistäjiä ym ym. Oikeasti tärkeitä ihmisiä! Vituttaa niin yli kaiken joku pallon potkija jääkiekkoilija formula kuski ym muut turhanpäiväset ihmiset! Noista yksikään ei tod näk osaa nylkeä edes eläintä saati perata kalaa tai eivät tuota yhtään ruokaa ihmisille sähköä ym ym! Anteeksi vain mutta näin typerät artikkelit ja ihmiset saa veren kiehumaan! Nuo luettelevasi ihmiset olisivat täysin hukassa jos perus yhteiskunta ei antaisi heille yltäkylläistä elämää javastineeksi eivät tuota kuin tyhmille jäte massoille turhanpäiväisiä urheilu lajeja! Kirjailijan voisi vielä ymmärtää jos esim paljastaa juutalais rappari en Suomen tuhoamisen tai jonkun opetus kirjan kirjoittaja!

Tältä goyim laumalta ei toki muuta voi odottaakaan!

Liberaalikonservatiivi

Noh, jos hyviä puolia hakemalla haetaan somaliedustajien todennäköisesti kasvavasta määrästä, niin yksi niistä on Pride-juhlien väheneminen tulevaisuudessa.

Ilkka Forsten

Morjens vanha ystävä. ( Siis sinä, ei Suldaan. )

Irmeli

Pikku hiljaa meidän eduskunnasta tulee Mogadishu…

Äänestysprosentti

Niin. Ollaan pikkuhiljaa matkalla kohti tilannetta, kun nämä päättävät asioista.

Ilkka Forsten

”Moka” meillä jo onkin, nyt puuttuu enää dishu.

murre iisakki riepunen

Voi hyvänen aika….maamme annetaan tuhoutua pala palalta, vieressä hallitus seuraa hymyssä suin kuinka yksi maailman arvostetuimmista valtioista moukaroidaan kehitysmaan tasolle. Rikkaudet varastetaan, naisemme raiskataan ja tapetaan, huumeilla lastattuja autoja lappaa katkemattomana jonoa maahamme, tulee työperäistä maahanmuuttoa, jota kuitenkin yli puolet kansasta vastustaa.
Maamme valtamedia, Ylen johdolla on innolla mukana tässä kamalassa touhussa, intoillaan ja ylvästellään kansakuntamme tuhoamiseen osallistuvien innokkuudesta. Arvostella ei saa, media sallii vain siirapilla kuorutetun valheen meitä kohdanneesta onnenpotkusta.

marko

Mä olen jo pitkään ollut sitä mieltä,että suomea viedään urakalla suohon ja sen vuoksi olen päättänyt että jos joskus veikkauksesta voittaa sen verran että saa lainat maksettua ja jäisi vähän rahaa taskuunkin niin välittömästi sen jälkee maasta muutto sellaiseen maahan joka vielä edes jollakin tasolla arvostaa kansalaisiaan esim. Viro.

Ilmari

Suomi ja Viro ovat molemmat EU-maita ja muutto toiseen maahan on siis täysin vapaata.

Ilkka

Peukutin, tosin sillä varauksella että toivottavasti sulkevat rajan kun suomesta tulee islamiliainen maa.

uittola

kiva etta terroristijohtaja Li Anderson saa aitoa somalialaista apua kansanmurhansa suorittamiseen, voi sita ihanaa paivaa kun vasemmistoterroristit ja heidan tilaamansa jihadisti myrhaajat aloittavat suomalaisten ampumisen.
Jokainen kommunisti hautoo aina kansanmurhia mielessaan

Vieno Huttunen

Muistelen somaleja otetun Suomeen 1990-luvun alusta pakolaisina. Ymmärtääkseni pakolaisuus merkitsee aina väliaikaista oleskelua. Jollain lailla somalien statusta on kaikessa hiljaisuudessa hämärretty, heille on myönnetty Suomen kansalaisuuksia ja nyt he saavat ensimmäisen kansanedustajan. Kun kyse on itsenäisen maan politiikasta, ei pitäisi olla mahdollista, että joku etninen ryhmä saa tällä tavalla hivuttamalla hankittua poliittista päätösvaltaa. Tällöinhän meillä pitäisi olla venäläisiä, virolaisia, irakilaisia, ukrainalaisia, thaimaalaisia jne. kansanedustajia pelkästään, koska näiden maiden kansalaisia oleskelee maassamme. Mikä kaaos tästä syntyisi.

John Quiman

90-luvulla Koivisto halunnut, että otetaan Venäjältä somaleja Suomeen, koska hänen mielestään sitten syntyy Suomeen sisäisiä intressejä pakolaishankintaan.

Näinhän siinä sitten kävi. On monen näköistä hyödyntavoittelijaa. Joillekin se on ideologista hyötyä, joillekin poliittista hyötyä ja joillekin puhtaasti rahallista hyötyä. Suomalaisille siitä ei ole hyötyä, vaan pelkkiä ongelmia ja korkeita kuluja maksettavaksi ei mistään.

Ilkka Forsten

Tuo oli muuten hyvä pointti. Meillä on tällä hetkellä suurin ulkomaalaisten osuus etniset Venäläiset, ja käsittääkseni he eivät ole edes pyrkineet mukaan poliittiseen vaikuttamiseen kertoillen että olen ensimmäinen, ja kohta päästään vauhtiin.
He ymmärtävät mitä tarkoittaa oikeus asua vieraalla maalla ilman pyrkimystä muuttaa se joksikin toiseksi.

Ilkka

Arhinmäen tilalle? Ei siis mainittavaa eduskunnan ajattelukyvyn kasvua ja toivottavasti olet se viimeinen kun uudet tuulet alkavat puhaltamaan.

Neiti Marple.

Yritän muistaa oliko tämä somali samaan aikaan Iltalehden ohjelmassa Riikka Purran kanssa.Tämä nykyinen kansanedustaja koko Iltalehden ohjelman aikana solvasi perussuomalaisia rasisteiksi. Sama rasisti solvaaminen tulee saamaan jatkoa eduskunnassa. En kerinnyt laskemaan ohjelman aikana kuinka monta rasisti sanaa somalimies suustaan päästi.
Vasemmisto vertaa somalimiestä jopa Martin Luther Kingiin. Todellisuudessa tämä somali kansanedustaja on hyvin kaukana Martin Luther Kingistä. Nyt vasemmisto on saanut oman ”Martin Luther Kinginsä”. Somalitaustainen kansanedustaja taistelee Suomen somalien etuoikeuksien puolesta. Taikaseinään saatava lisää euroja etuoikeutetuille somaleille.
Martin Luther King oli kunniakas kansalaisoikeuksien puolesta puhuja rotusorron vastustaja, rohkea IHMINEN. Ei mikään etuoikeuttettujen mustien etujen puolesta puhuja.

Kata

Juu jopa Kamala kertoi omana tarinanaan MLK:n lapsuusmuiston..onneksi paljastui heti mutta no problem!Uskomatonta!”Feeedom”,miten kehtasi mutta kyllä vasurit kehtaa!Kaklatti vain kamalaa nauruaan!

John Quiman

Todisti vaan, että hänen puheensa tapaavat olla kamalaa tarinaa.

Neiti Marple.

Korjaan viirheellisen tietoni Päivärinnan ohjelmassa esiintyi Husu Hussein ja Riikka Purra. Husu Hussein solvasi perussuomalaisia rasisteiksi. Husu toisti rasisti sanaa useaan kertaan. Husulta lensi sylki suusta kun solvasi perussuomalaisia, rasisti, rasisti,rasisti! Kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja laukoi Husu Hussein!
Tämä somalitaustainen kansanedustaja varmuudella osaa Husun tavoin solvata rasisteiksi perussuomalaisia eduskunnan kyselytunnilla.

John Quiman

Husun mielestä, jos ei pidä häntä ja hänen maanmiehiään rikkautena, sitten on rasisti. Jos on eri mieltä, on sekin tietysti siksi, että on rasisti. Jos ei halua tarjota kaikkia hänen haluamiaan etuja, on niinikään rasisti. Ja jos ei vielä tuossa vaiheessa ole saanut rasisti-leimaa, on rasisti, jos on perussuomalainen tai edes saattaisi ehkä olla perussuomalainen. Kiihkoilija, mikä kiihkoilija.

Kata

Jopa taksissa oli rasisti vaikkei Husu ollut sielläpäinkään missä se razisti muka oli…tuhannen ja yhden yön tarinat lentää!Matolla kuuhun ja taksilla takaisin…
Ja monelle tuokin tarina on yhä totta….oikaistaan aina ”myöhemmin”…

Ilkka Forsten

Hänellä oli kuitenkin hybridimatto joka kuluttaa hyvin vähän, tai ei ollenkaan eikä siitä syntynyt päästöjä näin ilmastohätätilan aikana.
Pisteet siis Husulle tästä ympäristöteosta eikö niin ?

Kata

😀

Ilkka Forsten

”Suldaanilla ” on leijonapaita, hän on omasta mielestään nyt etninen Suomalainen, ettei vaan olisi koko kälyisen kansamme alku-isä ?

Neiti Marple.

Kannattaa olla kiinnostunut Päivärinnan ajankohtaisesta ohjelmasta jossa Husu Hussein loistaa pääroolissa ja Riikka Purra on vaatimattomassa sivuroolissa. Päivärinnan ohjelmaa voi katsoa Iltalehden sivulta.
Tarkoitus on katsoa Päivärinnan ohjelma jossa Husu Husseinin suusta sinkoaa perussuomalaisten solvauksia. Husu Hussein solvaa kaikkia perussuomalaisia. Husseinin mielestä kaikki perussuomalaiset ovat raristeja.
Pitäkää mielessä tämä eduskuntaan noussut vasemmistoliiton somalitaustainen kansanedustaja tulee solvaamaan perussuomalaisia rasisteiksi.
Kansan Uutiset eivät ole isänmaan asialla. Kansan Uutiset ovat Afrikan ja Palestiinan asialla. Vasemmistoliitto on myynyt Suomen, turvapaikkapolitiikalle, Afrikalle ja somalit ovat vasemmistoliiton kunniakansalaisia.
Eduskuntaan noussut somali tulee ajamaan aktiivisesti Suomen etuoikeutettujen somalien etuja.

John Quiman

Tämä kansanedustaja Ahmed Ahne, vai mikä se nimi olikaan, katsoo, että jos perussuomalaiset voisivat päättää, loppuisi somalivirtaus ja entisiäkin pyrittäisiin palauttelemaan. Mikä pahinta sossutukien harkinnanvaraiset ylimääräiset voisivat jäädä pois. Lisäksi lukematon määrä somaliyhdistyksiä, joiden tarkoitus on pumpata rahaa somaleille, saisivat jatkossa vähemmän tai ehkä ei mitään avustuksia.

Hän uskoo, että rasismi-taikasanaa hokemalla saa suomalaiset kaihtamaan perussuomalaisten äänestämistä.

Ilkka Forsten

Ja ottaa tulevissa vaaleissa pataan 6-0 eikä enää kitise yhtään mistään.

Ilkka Forsten

Voihan olla että se jatkokin on sama kuin Kingillä, mene ja tiedä ?

Ilkka Forsten

Se on viimeinen, sano minun sanoneen.

Jussi Hämäläinen

Somalitaustainen? Jaha, että somali on ”somalitaustainen”?

Neiti Marple.

Eduskuntaan nousemassa somalitaustainen kansanedustaja. Onko tämä sama henkilö joka esiintyi Riilkka Purran Iltalehden keskustelussa maahanmuutosta. Ehkä on ja ehkä ei ole.
Syksyllä vasemmistoliiton kansanedustajan rasistikortilla huitaistaan perussuomalaisia urakalla. Eduskunnan kyselytunnilla somali kansanedustaja pääsee loistamaan rasisti heitoillaan.
Lähi-Idästä ja Afrikasta Suomeen muuttaneet, pakolaisina saapuneet. Suomen kansalaisuus on jokamiehen oikeus. Mitä enemmän Suomen eduskuntaan valitaan Afrikkalaisia, Somaleita. Somalit eivät ole kiinnostuneita demokratiasta. Heidän poliittiset motiivinsa ovat hitaasti ja hivuttamalla rampauttaa demokratiaamme. Hajoita ja hallita on tämän somalitaustaisen kansanedustajan poliittinen motiivi ja ideologia.

Jupi

Eikö somaleja kuuluisi edustaa Somaliassa? Vähän kuin Somali joka äänesti Somalia Somaliassa, ja Husu lähetti kiitokset äänestä Mogadishuun. Huono puoli oli se että Husu olikin ehdolla Suomessa.

John Quiman

Kun nauttii Suomen sossun tukia somaliassa asuen, saa äänestää sossutukien jatkamisen puolesta.

Juha 06

”somaleja nähdään Suomen lakeja säätämässä tulevaisuudessakin”
Eduskunnassa tulisi olla vain kantasuomalaisia joilla on suku- ja historiasiteet tähän maahan, rakkaus ja kunnioitus isänmaatamme kohtaan sekä ennen kaikkea se että he edustavat nimenomaan suomalaisia eikä jotain ulkomaalaisten vähemmistöryhmää ylimielisine vaatimuksineen ja kulttuurisine erityiskohteluineen. Somaleilla ja minkään muunkaan maan ihmisillä kuin Suomen kantaväestöllä ei ole tälläistä sidettä ja uskollisuutta maatamme ja kansaamme kohtaan.

John Quiman

Ajamassa somalien etuja ja luultavasti muttamassa mahdollisuuksien mukaan Suomea Somaliaksi sekä somalien määrän lisäämistä.
Onhan meillä valkoisen miehen taakka ja velka, joten ihan oikeutettua suvakkien mielestä.
Somaleita ei edes otettu orjiksi, mutta somalit pitivät itse bantuja orjinaan aina kunnes italialaiset lopettivat orjuuden Somaliassa 30-luvulla. Somaleilla ei kuulemma ole siitä mitään velkaa, mutta suomalaisilla on siitäkin velkaa, koska ruotsalaisille pakkomyytyä tervaa kuulemma päätyi ruotsalaisten kauppiaiden kautta orjalaivoihin, jotka eivät tosin koskaan käyneet Somaliassa.
Hupaisimpia juttuja oli, kun somalityttö kertoi, että heillä on oikeus pistää Helsinki matalaksi, koska he ovat rakentaneet Helsingin talot ilmaiseksi. Ilmeisesti viittasi orjuuteen.
Hieman hankalia nämä suvakkien yhtälöt.

Jouni S.

Niinhän se on, että näillä muualta tulleilla (useassa polvessa) on omat intressinsä, eivätkä ne ole yhtenevät kantaväestön kanssa, vaikka mitä väitetään. Perinteinen kommunistien agenda oli melko looginen tietystä näkökulmasta ja taannoin joku ”tehtaan herra” sanoikin, että heillä oli kuitenkin selkeät vaatimukset, joista piti lähteä neuvottelemaan. Nyt kun vasemmistoliittoa äänestää, ei tiedä mitä (tai ketä) saa, ollaanko duunareiden, somaleiden vai jonkun muun väen asialla. Ehdokkaaksihan kelpaavat kaikki ja muualta tulleiden äänet lasketaan, yksi yhteen. Kannattaa mietttiä, kenelle äänensä antaa ja onko saanut lopulta sitä, mitä on odottanut/tilannut, vaiko jotain ihan muuta.

kasimir

Kiitos Kansalainen tästä uudesta kommentointialustasta! Tälle on tilausta nykyisessä ilmapiirissä.

Nestori Lundahl

Eikös täällä saa lainkaan banaaneja?
Nessu tahtoo banaanin!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Nestori Lundahl
Kata

😀

Ilkka Forsten

Olet bannattu koko Chiquitan mitan juuri nyt, ota opiksi ja nuhtele itseäsi, sano peilin edessä joka ilmansuuntaan kääntyen että pois paha minusta, olen suvaitseva ja armollinen. Näen ympärilläni rikkautta jota ei olisi ilman Ohisaloa ja Marinia, ja että allekirjoitan YK:n ihmisoikeusjulistuksen ja tonttini on vast edes ydinaseeton vyöhyke. Tämän lisäksi maamiinat on kielletty ja kaikkinainen suvaitsemattomuus kitketään sekä paikalla jo olevista, että myöhemmin saapuvista rasisteista. Pridelippu on sallittu sekä antifan tarrat, ( myöskin vanhat läppärin kannessa olevat ) ja mikäli mahdollista, Kurdien PKK:n lippukin on oltava näkyvillä.
Huulikiilten käyttö ei ole pakollista, mutta suotavaa, ja ainoa kostyymi on mekko tai mekon puuttuessa burkha jonka on suunnitellut ISIS sanna vapa- aikanaan.
Nyt kun banaanisi on kärsitty, ( tai jyrsitty ) voitkin olla oma itsesi. Pyyhi se typerä huulikiille pois, revi mekko ja ilmoita kovaäänisellä että Joulu on ohi, nyt alkaa härkäviikot.
Hyvää kesänjatkoa sinulle.

kasimir

kohta on meilläkin islamilainen puolue parlamentissa. Millainen suomalainen muuten äänestää somalin eduskuntaan kaikkien muiden ehdokkaiden yli siis rankaten somalin parhaimmaksi vaihtoehdoksi Suomen (ja omia) asioita hoitamaan?? Ymmärrän vielä jotenkin, jos olet Suldaanin naapuri, kaveri tai sitten vain Suomen kansalaisuuden saanut somali, mutta millainen tyyppi katsoo jonkun monikulttuurikoordinaattorin paremmaksi edustajaksi, kuin vaikka kokeneen liikemiehen, professorin, sairaanhoitajan, kuntapoliitikon jne.

John Quiman

Suvakki katsoo suosikin uhrihierarkian värikartasta?

Ilkka Forsten

Kuinkas minusta tuntuu että haave lisääntyvästä somaliparlamentista kariutuu jo kahden vuoden kuluttua ?

John Quiman

Ilkka on optimisti.

Ilkka

Ilman sitä elämä hiipuu, ainakin sellaisena kuin sen ymmärrämme.

Ilkka Forsten

Mistä saatoit arvata ?

Nestori Lundahl

Eikös tämä Sulttaani ole sellainen vahinkokansanedustaja?
Pääsi nyt eduskuntaan ihan vahingossa.
Odotat ilmeisesti että suomalaisille olisi tullut järkeä päähän sen verran että kahden vuoden päästä ei vahinkoja tapahdu. Olisihan se toivottavaa ettei oltaisi kohta samassa pisteessä kuin Ruotsi nyt.
Onpas kiva kun olet linjoilla! Eikös täällä jaeta ollenkaan banaaneja? Minäpä kokeilen: NEEKERI.

John Quiman

Tuo neekeri-sana tuo helposti bannia Fb:ssa. Ei välttämättä.

Kerran kirjoitin sanan merkityksestä ja siitä, että ei se sana ole rasistinen ja että rasisti-leima sanalla on poliittinen keksintö. Neekeri-sana tulee sanasta ”negro”, joka tarkoittaa mustaa, ei sen kummempaa. Se oli ihan tavallinen sana, jolla tarkoitettiin musta- tai ruskeaihoista afrikkalaista, ei suinkaan rasistinen. Sen rasistisuus on silkka propagandatuote, jolla alettiin syyllistämään suomalaisia ilman perusteita. propaganda on lyönyt vallan hyvin läpi ja monet uskovat suomalaisten olleen rasisteja, kun sellaista rasistista sanaa on käytetty.

Fb:n sensuuri poisti tuontapaisen kommentin ja ilmoitti siitä. Minä laitoin, että olen eri mieltä ja seuraavaksi sanoivat, että ”we got it wrong” ja pyysivät anteeksi sekä palauttivat kommentin näkyviin. Hämmästyin, kun tekivät sillä kertaa niin.

Neekeri-sanan sisältävä viesti kyllä menee nopeasti pimentoon normaalisti, mutta tuolla kertaa eivät poistaneet lopullisesti, koska ymmärsivät kirjoituksen koskevan sanan merkitystä, vaikka se kerrottu merkitys ei ehkä miellytä suvakkeja.

John Quiman

Niin, tuli vielä mieleen, että PT-mediassa pysähtyi neekeri-sanaa käytetty kommentti sensuuriin. Siinä käytin sanaa hauskasta tositapahtumasta, joka kertoi ajasta, jolloin se oli normaali sana ja siksi kuului tarinaan, joka oli ihan arkisesta normaalista elämästä, vailla rasistisen asenteen hiukkastakaan.

Siinä kävelin Helsingin katuja erään tuttuni, joka oli amerikanneekeri, kanssa. Elimme silloin 80-lukua. Kävin kioskissa ostamassa jotain ja kun tulin ulos kioskista, näin hänen olevan erityisen huvittunut jostain katsellessaan kioskin näyteikkunassa olevaa jotain. Menin ihmettelemään, että mikä oli niin hupaisaa. Hän osoitti naureskellen sormellaan siihen aikaan ihan tavallista Neekerinpusu-laatikkoa, jonka monet muistanevat. Häntä huvitti laatikko piirroksineen. Jatkoimme matkaa, eikä ollut hajuakaan loukkaantumisesta tai pahoitteluista. Sillä tavalla siihen aikaan, eikä ollut neekerisana rasistinen.

Noissa sanojen merkitysten muuttelussa ei muutenkaan ole tolkkua. Jos joku haluaa jotain ryhmää tai yksilöä halventaa, kyllä siihen tarkoitukseen aina uusia sanoja löytyy.

Ilkka Forsten

Joka kansalla on omat haukkumasanansa muita kohtaan viimeistään silloin, kun ne muut alkavat isottelemaan kuten nyt tapahtuu euroopassa.
Sillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, propagandistisesti sitä kyllä voidaan viljellä ja synnyttää sen kautta mielikuva jostain alemmasta.

John Quiman

Kirjotin tähän tarinan joka sensuroitiin peetee-mediassa. Nyt hämmästyksekseni se kutakuinkin sama tarina pysähtyi täälläkin oranssiin lappuun, jossa lukee ”odottaa hyväksyntää”. Vaikea tietää mikä sen pysäytti, mutta saa nähdä, jos se julkaistaan.

Lisäys jälkeenpäin:

Kappas vaan – tätä saa nyt muokatakin. Kiitos toimitukselle siitä lahjasta.

No, tuonne se odotushuoneeseen lentänyt kommentti ilmestyi, joten ei kadonnut bittiavaruuteen, kuten pt-mediassa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Tuota olen aina ihmetellyt koska ”Negro Spiritual”musiikki on hyvää musaa ja tuon otsakkeen alla esiinnyttiin yleisöille,myös valkoisille, eli pelkkää propagandaa kuten sanoit!Ja miten maat kuten Nigeria,Niger jne..miksi yhä nuo nimet jos…?Ja mites Pola Negri….oli aikansa kuuluisuus ja otti tuon taiteilijanimekseen eikä kukaan rääkynyt!

Ilkka Forsten

Olen joskus sanonut että muutetaanko Monte Negro nyt muotoon jossa ei ole mainintaa mustasta, muutetaanko Nigerian nimi, koska siitä vääntyi sana nigger, ja onko Black Hills Dakotassa vaihdettava white hills muotoon ihan vaan siksi että joku nenääntyy joutavista asioista ?
Voiko yhä sanoa että euroopan tuhoksi oli koitua musta surma, vai onko korrektia nimittää ongelma valkoiseksi surmaksi ? Ja jos kaikki muutetaan muotoon valkoinen, alkaa sama määkiminen siitä että valkoisuutta korostetaan liikaa.

Nestori Lundahl

Kansanedustajista tulee ministereitä, joten katsotaan nyt ne kaksi vuotta.

Kata

Jaahas oisko siis Husu tarinoineen seuraava?Ja sitten Vuoden pakolaisnainen jolla oli vähän rahaselkkausta mutta anteeksi on annettu koska kaikki meni elämiseen kuten hän sanoi Vuitton-laukku kainalossaan.

Ilkka

Olen aina ihmetellyt tuota ”vuoden pakolainen” traditiota suomessa. Haluaisin kyllä olla mukana vuoden ”pakolaispalauttaja” traditiossa.

Kata

Joo jossain vaiheessa ollaan sitten kuin Gwen Berry(tai onhan sitä jo nyt..Husun kootut tarinat)…ja diversity senkun etenee…mutta kuka tienaa rahaa sitten joskus..?Vai tuleeko se ilmastonmuutos ja täällä on kuin Somaliassa kelit ja aika palaa alkuun?

John Quiman

Toimittaja Somaliaan tekemään juttua vuoden paluumuuttajasta, Ahmedista, joka perusti Suomesta saaduilla sossurahoilla oman ravintolan, niin, ja on vielä elossa sekä voi hyvin.

Nationalisti

Tämä kehityssuunta on todella vääränlainen. Ei tuollaisen paikka ole kansanedustajana, varsinkaan kun tuo ei ole suomalainen, jolloin se ei myöskään edusta Suomen kansaa.
Suldaanin paikka on Somaliassa edustamassa oman maansa kansaa.

Ilkka Forsten

Hän pelkää leijonia, ei voi palata.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Sittenhän niillä on Husun kanssa muutakin yhteistä.

John Quiman

Suomessa on karhuja ja susia, täällä saa myös pelätä. Kukahan tuon kertoisi noille jellonien pelkääjille?

Ilkka

Ja ne on kantiksien puolella.

John Quiman

Hän edustaa nyt Somaliaa ja somalialaisia Suomessa.

Päässyt eduskuntaan vahingossa, ei äänestämällä Edustaa vasemmistoa ja luultavasti äänestelee ”arvojensa” eli puolueen määräysten mukaan.

Kansallismielinen

Toivotaan että olisi viimeinen.