Kotimaa

Suomen juhlavuosi vauhtiin uudenvuoden aattona Helsingissä

Kuva Wikimedia Commons.

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinta käynnistyy uudenvuoden aattona 31.12. Päätapahtumana on Suomi 100 -avajaiset Helsingissä Töölönlahdella ja Kansalaistorilla, missä koko päivän kestävä huikea kansanjuhla huipentuu bileisiin ja keskiyön ilotulitukseen.


Ilta on koko Suomen: Yle välittää avajaistunnelmat kaikkialle maahan. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät on kutsuttu historialliseen hetkeen aloittamaan Suomen suuri vuosi yhdessä.

”Uudenvuoden aatto on tänä vuonna aidosti historiallinen: Suomen suuri juhlavuosi alkaa, avajaisten pääareenana toimii tasavallan sydän pääkaupungissa Töölönlahdella ja vain tätä hetkeä varten koottu ohjelma on poikkeuksellinen”, Suomi 100:n pääsihteeri Pekka Timonen kertoo.

”Avajaisista käynnistyy sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, joka on ainutkertainen jo ensi hetkestä lähtien. Suomalaiset ja Suomen ystävät ovat innostuneet rakentamaan valtaisan ohjelman, jossa on mukana jo nyt yli 2 000 erilaista hanketta. Elämysten virta käynnistyy niin Suomessa kuin maailmallakin”, sanoo pääsihteeri Pekka Timonen.

Suomi juhlii satavuotista itsenäisyyttä koko vuoden, koko Suomessa ja myös maailmalla. Tulossa on huikea vuosi tuhansine tekoineen. Helsingin lisäksi juhlavuosi otetaan vastaan Suomi 100 -tunnelmissa useissa muissa tilaisuuksissa eri puolilla maata.

Kaikenikäisille juhlijoille

Suomi 100 -juhlavuoden avajaiset Helsingissä uudistaa uudenvuoden vieton paikkaa myöten. Uudenvuoden aattoiltaa vietetään Töölönlahdella ja Kansalaistorilla perinteisen Senaatintorin sijaan. Suomi 100, Helsingin kaupunki, Yle sekä alueen toimijat järjestävät yhteistyössä koko päivän kestävät avajaiset, joiden runsas ohjelma tarjoaa iloisia yllätyksiä kaiken ikäisille juhlijoille. Päivä huipentuu bileisiin Kansalaistorilla ja Mannerheimintiellä. Kaikkien aikojen katutapahtuman vuoksi Mannerheimintie suljetaan liikenteeltä Kiasman ja Kansallisoopperan väliltä illan ajaksi klo 20 alkaen, jolloin liikenne siirretään poikkeusreiteille.

”Suurtapahtumien järjestämisessä jo kymmenien vuosien ajan kunnostautunut Helsinki on mukana toteuttamassa Suomi 100 -juhlavuoden avajaistapahtumaa suurella ilolla ja innolla. Odotamme paikalle päivän aikana suurta määrää juhlijoita, ja Kansalaistorilta Kansallisoopperalle asti levittäytyvä laaja tapahtuma-alue takaa sen, että mukaan mahtuvat kaikki halukkaat”, kehitysjohtaja Laura Aalto Helsingin kaupungilta kertoo.

Yle välittää avajaispäivän ja illan tunnelmat koko Suomeen. Radio Suomi ja Yle Vega seuraavat tapahtumia päivällä ja TV1, Yle Areena sekä Radio Suomi välittävät illan ohjelman Kansalaistorilta suorana juhlalähetyksenä klo 22–01. Myös YleX ja Yle X3M juhlivat sekä radion että sosiaalisen median välityksellä. Avajaisten taltiointi on nähtävissä Yle Areenan Suomi 100 -kanavalla koko juhlavuoden ajan.

Lisätietoa ohjelmasta

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa