Kotimaa Politiikka

Suomen Perusta -ajatuspaja keskeytti Totuus kiihottaa -julkaisun jakamisen

Kuva Pixabay.

Suomen Perusta -ajatuspaja aikoo arvioida uudelleen Jukka Hankamäen kirjan julkaisun edellytykset.

Perussuomalaisiin kytkeytyvä ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi hiljattain Jukka Hankamäen kirjan ”Totuus kiihottaa”. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) ilmoitti keskiviikkona, että Opetus- ja kulttuuriministeriö tutkii, onko julkaisu ristiriidassa Suomen Perustan valtionavustuspäätöksen kanssa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja 1. varapuheenjohtaja Riikka Purra toteavat tiedotteessaan, että kirjasta lainattuja katkelmia on liikkunut sosiaalisessa mediassa ja niistä on tullut puolueen johdolle ja edustajille runsaasti kriittistä palautetta. Puoluejohtajat korostavat, että Suomen Perustan julkaisut eivät ole puolueen kannanottoja.

– Toteamme aluksi, että emme ole lukeneet Hankamäen kirjaa. Puolue ei ennakkotarkasta Suomen Perustan julkaisuja eikä osallistu julkaisupäätösten tekemiseen. Ajatuspajan julkaisut eivät ole puolueen kannanottoja tai ohjelmia, eikä niitä pidä sellaisina tulkita.

Puolue käy lähiaikoina Suomen Perusta -ajatuspajan kanssa keskustelua siitä, miten perussuomalaisten tavoitteiden kannalta haitallisilta kohuilta voidaan välttyä.

– Meillä on kokemusta siitä, että perussuomalaisten sanomisia revitellään asiayhteydestään irrotettuna, jolloin viesti hämärtyy. Hankamäen kirjasta lainattujen katkelmien asiayhteys ei tällä hetkellä ole tiedossamme, mutta ensisilmäyksellä herää ajatus, että harkintakyky ja laadunvalvonta ei julkaisuprosessissa ole toiminut toivotulla tavalla. Olemme kehottaneet Suomen Perustaa kiinnittämään asiaan huomiota, tiedotteessa kerrotaan.

Puheenjohtajat muistuttavat, että Suomen Perusta on julkaissut ”useita ensiluokkaisia tutkimuksia ja puheenvuoroja maahanmuuttoon, ilmastopolitiikkaan, eurooppalaiseen integraatioon ja muihin perussuomalaisille tärkeisiin teemoihin liittyen”. He myös kertovat toivovansa, että Suomen Perusta ”vaalii uskottavuuttaan kiinnittämällä suurta huomiota julkaisujensa laatuun”.

Suomen Perusta kertoo lyhyessä tiedotteessaan haluavansa edistää yhteiskunnallista keskustelua julkaisutoiminnallaan. Ulkopuolisten tekijöiden julkaisut eivät ole sen kannanottoja. Ajatuspaja myös kertoo keskeyttäneensä kirjan jakamisen ja arvioivansa uudelleen julkaisun edellytykset.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit