Eurooppa Kotimaa Politiikka

Suomen Puolustusvoimat osallistuu Cold Response 2022 -harjoitukseen Pohjois-Norjassa

Leopard 2A4. Kuva: Wikimedia Commons.

Suomen Puolustusvoimat osallistuu Norjan puolustusvoimien järjestämään Cold Response 2022 -talviharjoitukseen Narvik-Bardufossin alueella Pohjois-Norjassa 18. maaliskuuta – 2. huhtikuuta 2022. Osallistuminen harjoitukseen kehittää kansallista puolustuskykyä, kahdenvälistä yhteistyötä Norjan kanssa ja puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa, kerrotaan Maavoimien tiedotteessa.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 680 henkilöä Puolustusvoimista, joista noin 470 on varusmiehiä ja 30 reserviläisiä. Osallistuvat joukot ovat pääosin Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista ja Porin prikaatista. Puolustusvoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu esikunta- ja yhteysupseereita Pääesikunnasta, Merivoimista, Ilmavoimista, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta ja Puolustusvoimien logistiikkalaitoksesta. Harjoitusjoukon pääkalustona ovat telakuorma-autot, Leopard 2A4-taistelupanssarivaunut ja raskaat raketinheittimet.

Harjoituksessa kehitetään maavoimien suoritus- ja toimeenpanokykyä sekä valmiutta toimia arktisessa ja kansainvälisessä ympäristössä. Suurin osa joukoista koostuu armeijan valmiusyksiköistä, joilla on kyky toimia vaativissa taistelutehtävissä.

“Harjoituksessa testaamme varusmiesten kansainvälistä yhteistoiminta- ja suorituskykyä sekä harjaannutamme reserviläisiä sodan ajan tehtävissä. Harjoitus kehittää myös valmiuttamme käyttää isäntämaatukea sekä keskittää joukkoja”, Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Tero Ylitalo kuvailee.

“Harjoitus parantaa Suomen, Ruotsin ja Norjan välistä yhteistyötä arktisella toiminta-alueella haastavissa talviolosuhteissa. Yhteinen harjoittelu ruotsalaisen prikaatin kanssa mahdollistaa FISE-yhteisoperaatiokyvyn kehittämisen, prikaatikenraali Ylitalo kertoo.

Harjoitus on suunnitelmallinen osa suomalais-norjalaista kahdenvälistä yhteistyötä ja suomalais-ruotsalaisen puolustusyhteistyön syventämistä. Suomen taisteluosasto on mukana harjoituksessa osana Ruotsin prikaatia.

“Harjoitus parantaa Suomen, Ruotsin ja Norjan yhteistyötä arktisella alueella haastavissa talviolosuhteissa. Yhteisharjoitus Ruotsin prikaatin kanssa mahdollistaa yhteisen FISE-toimintakyvyn kehittämisen, prikaatikenraali Ylitalo kertoo.

Cold Response -harjoitukseen osallistuminen on puolustusministeriön hyväksymä Suomen Puolustusvoimien kansainvälinen koulutus- ja harjoitustoiminta vuodelle 2022. Maavoimat ovat osallistuneet harjoituksen suunnitteluun ja asettanut suunnittelussa omat kansalliset harjoitustavoitteensa. Edellisen kerran Suomi osallistui harjoitukseen vuonna 2016.

Harjoituksen toteutuksessa otetaan huomioon isäntämaa Norjan asettamat sekä kansalliset COVID-19 ohjeistukset. Harjoituksessa noudatetaan varotoimenpiteitä (osastointi, käsihygienia, maskien käyttö) vallitsevan koronatilanteen mukaan. Harjoitusjoukot välttävät ylimääräisiä kontakteja ennen Norjaan siirtymistä. Joukot testataan Suomessa ennen harjoitukseen lähtöä ja uudelleen saapuessaan Norjaan.

Cold Response 2022

– Cold Response on Norjan puolustusvoimien johtama talviharjoitus, johon osallistuu yhteensä noin 30 000 sotilasta eri maista.
– Harjoitus järjestetään 14. maaliskuuta – 1. huhtikuuta 2022 Etelä-, Keski- ja Pohjois-Norjassa.
– Harjoitusorganisaatio koostuu Norjan puolustusvoimista, kumppanimaista, kuten Suomesta ja Ruotsista, sekä Naton jäsenmaista. Suurimmat joukot ovat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Saksa ja Alankomaat.
– Harjoitus järjestetään joka toinen vuosi. Suomi osallistui viimeksi vuonna 2016. Vuoden 2020 harjoitus keskeytettiin koronatilanteen vuoksi.

Harjoitusta voi seurata Puolustusvoimien somekanavien kautta.

 

Lähde: Puolustusvoimat

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ruupo Kustaa

Olen aina luullut,että itärajan takana asuu melkoinen määrä moraalittomia roistoja. Eipä tarvitse enää luulla. Nyt asian tietää. Jonkun pitäisi nyt keksiä se rasva tms jossa paistettu ryssä ei enää olisi ryssä

Juha

Venäjän nykyoligargeista olisi 80 vuotta sitten tehty lamppurasvaa ja saippuaa.. mutta niin olisi tehty myös ameriikan oligargeista. Nyt on suuri pudistus (vrt Sofi O.) Ukrainassa käynnissä, jossa natsit kerätään pian gulagin kaltaisille leireille. Pitäiskö nuo syöpäläisoligargit kerätä keskitysleirille ja puhdistaa ne syöpäläisistä?
Itse asiassa osa Venäjän oligargeista on Ukrainassa syntyneitä, esim Viktor Vekselberg ja Mikhail Fridman.. missäs rasvassa ne voi paistaa?

Ilkka Forsten

Kuka esittää ” rosvoa ” vai ollaanko pelkästään kavereita ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Tornio 2.0

Hyvä että ulkoista turvallisuutta ryhdytään ripeästi vahvistamaan.

Entäpä Suomen sisäinen turvallisuus ?
Ukrainan pakolaisvirran seassa pyrkii varmasti kaikenlaisia itä-ählyjä ja lentojätkiä tsetseeneistä nyt puhumattakaan.
Jokin ”Supon seuranta” ei riitä kun se porukka jalkautuu vokeista veitsi taskussa.

Juha

Heh, Suomi muuttui yhdessä yössä Naton ”Hangaround” jäsenestä ”Prospectiksi” Vähän niinkuin moottoripyöräkerhoissa. Niistähän pääsee pois vain ruumisarkussa.

Ilkka Forsten

Mutta siviilissä kuolee kaikki, sodassa sentään joku jää henkiin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

”Ei elämästä selviä hengissä. Eikä kenenkään toisen kengissä
Voi elämästä selvitä hengissä”

Puolueeton

Uutinen vuodelta 2003
”Liittouman joukot ovat jatkaneet Bagdadin moukarointia. Britanniassa olleet raskaat B-52 pommittajat nousivat ilmaan puolenpäivän aikoihin, ja niiden uskotaan iskevän Irakiin illalla. Rajut pommitukset ravisuttavat taas Irakin pääkaupunki Bagdadia.”
Sama media uutisoi vuonna 2022
”Ukrainan sota nyt: Ukrainan mukaan Venäjä valmistelee provokaatiota – Harkovassa räjähdys sairaalan lähellä”
Bagdad 6,6 milj. asukasta, Harkova 1,5 milj. as.

kaasuhermoilija

Jenkkilä on sen verran parlamentaarinen demokratia, että naapurimaiden pommittaminen olisi poliittisesti mahdotonta.
Niinpä se on joutunut etsimään ne aseteollisuuden kaipaamat sodat muilta mantereilta.

Jee jee *veljes* kaksikko

Tutkija Niinistön vierailusta Bidenin luona: Poikkeuksellisen näyttävä ja rohkea teko
Satakunnan Kansa
erikoista kun CNN Tai Fox Newsillä ei yhtään TV Netti juuttua tästä uroteosta
mitä taas suomen valtamedia Sauli kiimoissaan
maximoi överisti
josta taas tajuaa kenen sätkynukke Niinistö on
suomen valtamedian kera
Eli liberaali vasemmistolaisen
usan presidentin
Naton ties mitä muuta
olisiko Niinistö lähtenyt Amerikkaan juuri nyt
jos trumph olisi pressana Tuskin
KOSKA Joskus trumph kehtaisi väittää että hänellä ei ole mitään tekemistä
venäjän vaali VaikuttamIsen asiaan
USAN demareiden Siis myös BILDENIN noitavaino väittämiin
mikä oli fakta
mutta mikä ei kelpaa valtamedialle
JA MITEN HÄN KEHTASIKIN TAVATA PUUTININ HESASSA HYI HYI
Niinistö Bildenille
Trumph on sotarikollinen
Puutinin tapaamisen takia Hesassa
Bilden jees
sitä voimme käyttää aseena ensi pressan vaaleissa republikaaneja vastaan
kiitos siitä Sauli Niinistö

pekka parikka

Suomen maantieteellinen asema Venäjän naapurissa ei ole ilmeisesti poliittisen johtomme tiedossa ja ensimmäinen esimerkki oli Martti Ahtisaaren toiminta Jugoslavian hajoamissodan aikana. Sosialistinen internationaali on liittoutunut globalistien kanssa ja sdp:n Paavo Lipponen oli ensimmäinen Suomen pääministeri joka kävi vannomassa uskollisuutta USA:ssa Irakin sodan aikana!
Sauli Niinistö on onnistunut asemoimaan Suomen ja itsensä Venäjän viholliseksi, seuraukset maksaa Suomen kansa. Meksiko ei voi liittoutua esimerksiksi Venezuelan kanssa ja ryhtyä yhteistoimintaan Iranin kanssa, sellainen toiminta johtaisi välittömästi USA:n interventioon. On syytä epäilllä, että Great Reset Covid-19 taudin aiheuttaman hysterian kanssa ovat olleet globalsitein tilaus tuhota lopullisesti Euroopan talous johtamalla EU sotaan Venäjän kanssa!
Niinistö vihamielinen suhtautuminen presidentti Trumpiin ja Trumpin vastaisen loanheiton hyväksyminen osoittaa selkeästi Niinistön kuuluvan demokraattisen puolueen arvomaailman kannattajaksi ja siten vastustavan konservatiivisia arvoja, kuten koti, uskonto ja isänmaa!
Pekka Parikka

Ilmari

Maailman tilanne olisi paljon pahempi, jos sekopää Trump olisi vielä USA:n presidentti.

ike

Niin jos Trump olisi presidentti tilanne olisi parempi. Tuskin Venäjän ivaasiota Ukrainaan olisi nähty. Venäjä etenee salamitaktiikalla aina niin kauas kuin sen annetaan edetä. Turha sitä on ripustautua johonkin sotilaallisesti riippumattomaan asemaan. Sitä emme voi itse määritellä ja Venäjä toimii aina omista lähtökohdistaan. Ei siinä kansainvälinen laki paljoa paina. On sitten vielä tuo venäläisten tapa. En edes tiedä kuinka paljon Putin saa oikeaa tietoa vai vaan sellaista jota hänen luullaan haluavan. Se on tuollaisissa diktatuureissa aika yleistä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Lieväasteinen
Kata

😀

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa