Kotimaa Maahanmuutto

Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja: pakolaisissa sodan karaisemia ääriliikkeisiin kuuluneita taistelijoita

Kuva Noofa / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali evp Mauri Koskela varoittaa seuraavan turvapaikanhakija-aallon mukana tulevista taistelijoista. Hän puhui perjantai-iltana Haminassa Kymenlaakson Rauhanturvaajien 50-vuotisjuhlassa.

Koskela muistuttaa vuodesta 2015 ja suuresta turvapaikanhakijavirrasta, joka ulottui myös Suomeen, jolloin yli 30 000 henkilöä saapui maahan. Hän myös varoittaa seuraavan turvapaikanhakija-aallon mukana tulevista ääriliikkeisiin kuuluneista taistelijoista.

– Tänä päivänä Migri varoittelee jopa 100 000 pakolaisen aallosta lähitulevaisuudessa. Varmasti mukaan mahtuu paljon aidossa hädässä olevia ihmisiä, mutta juuri kahden vuoden komennukselta Lähi-Idästä palanneena voin sanoa seuraavassa aallossa ainakin Lähi-Idästä tulevan sodan karaisemia ja ääriliikkeisiin kuuluneita taistelijoita, jotka eivät kaihda mitään toimia asiansa eteenpäin viemisessä, Koskela muistuttaa.

Prikaatinkenraali sanoo, että sen sijaan, että turvapaikanhakijat otettaisin vastaan kaukana kriisialueilta, ongelmat pyrittäisiin ratkaisemaan niiden syntysijoilla.

– Huojentavaa on ollut havaita viimeaikaiset pyrkimykset ratkaista ongelmia niiden syntysijoilla … Lähellä kohdemaata voitaisiin myös paremmin kontrolloida sitä, millaista ainesta kohdemaihin hyväksytään ja estää ääriaineksen pääsy eteenpäin, Koskela sanoo.

Hän muistuttaa myös, että näin voitaisiin säästää kustannuksia ja ehkäistä kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautukset.

Lähde: Mauri Koskelan puhe

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa