Kotimaa

Suomen Sisu järjestää mielenosoituksen Rovaniemellä

Kuva Wikimedia Commons.

Huhtikuun tapahtuman pääjärjestänä toimii Suomen Sisun Lapin piiri. Aiheina tapahtumassa tulee olemaan EU:n liittovaltiokehitys, suomalaisuuden merkitys, sekä pakolaiskriisi. Juhlapuhujaksi saapuu Olli Immonen (ps).


Suomen Sisun Lapin piiri järjestää kanssamme suomen kielen päivänä 9.4 lauantaina kello 12.30 mielenosoituksen kansallisen päätöksenteon puolesta. Tapahtuma pidetään Rovaniemen keskustassa Sampokeskuksen edessä Lordin aukiolla, joka on paremmin tunnettu entisestä nimestään Sampo-aukio.

Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja pakolaiskriisistä, Euroopan Unionin liittovaltiokehityksestä ja suomalaisuuden merkityksestä muuttuvassa maailmassa. Tapahtuman juhlapuhujana toimii kansanedustaja Olli Immonen (ps).

Tapahtumassa kuullaan myös muita puheenvuoroja ja paikalle saapuukin mm. Junes Lokka, Harri Tauriainen, sekä Kalervo Björkbacka. Tapahtumapaikalle on järjestetty soppatykki, josta jaetaan osallistujille hernekeittoa. Tapahtuma on päihteetön.

Maahanmuuttomyönteiset sokeita sivuoireille

Suomen Sisun Lapin piiripäällikkö Tuukka Kuru kokee, että ihmiset, joilla on positiivinen mielipide maahanmuuttoa kohtaan, eivät kykene näkemään maahanmuutosta koituvia sivuoireita, eikä maahanmuuttajien ja muiden etnisen taustan omaavien henkilöiden yksilöllisiä eroja. Hänen mielestä on harhaa pitää itseään kansainvälisenä vain sen vuoksi, että omaa eri kulttuureista tulevia ystäviä.

Suomen Sisun Lapin piiripäällikkö Tuukka Kuru tulevalla tapahtumapaikalla Rovaniemellä.
Suomen Sisun Lapin piiripäällikkö Tuukka Kuru tulevalla tapahtumapaikalla Rovaniemellä.

– Minäkin voisin pitää omaa aikaani asuessani ulkomailla tällaisena mahtavana osoituksena siitä, kuinka eri kulttuureista tulevat ihmiset ovat mahtavia, ja että tulen heidän kanssaan hyvin toimeen. Ymmärrän kuitenkin sen, että ihmiset, joiden kanssa tulen toimeen, ovat valikoituja. He ovat oman maansa eräänlaista yläluokkaa, joka on jo tottunut länsimaisiin arvoihin ja kulttuuriin, Kuru kertoo.

– Tällainen harha saattaa syntyä myös monilla niillä ihmisillä, jotka sanovat olevansa kansainvälisiä. He luulevat, että maahan saapuvat henkilöt ovat samanlaisia kuin heidän eri kulttuurin omaavat korkeasti koulutetut ja menestyneet työkaverinsa, jatkaa Kuru.

– Maahanmuuttokriittiset henkilöt ovat aina ymmärtäneet sen, että jokaisella kieliryhmällä ja kansalla on myös ryhmäidentiteetti. Nämä ihmiset, jotka pyrkivät luomaan monikulttuurista yhteiskuntaa, eivät ikinä ymmärtäneet tämän ryhmäidentiteetin voimaa. He luulevat, että kaikki ihmiset ovat länsimaisen liberaalidemokratian kyllästämiä henkilöitä. Mallikansalaisia, jotka rajan ylitettyään sopeutuvat siihen tiettyyn muottiin, mikä täällä on heitä varten rajattu, Kuru toteaa.

– He eivät ymmärrä sitä, että isot ihmisjoukot, jotka ylittävät rajan, ovat niitä samoja ihmisiä, jotka asuivat vain hetki sitten omassa kotimaassaan. He ovat saaneet saman kasvatukset kuin ne, jotka vielä ovat näissä konfliktien riivaamissa maissa. Kun väkimäärä lisääntyy, tämä kulttuuri, jota he ja konfliktimaat edustavat, tulee lisääntymään myös länsimaissa, jatkaa Kuru.

Turvapaikanhakuprosessi pelkkä ”ohituskaista”

Kurun mukaan nykyinen Suomeen syntynyt turvapaikanhakuprosessi on pelkästään ”ohituskaista”, joka mahdollistaa maahantulon sellaisille ihmisille, joilla ei ole minkäänlaisia perusteita päästä maahan.

– Heillä ei täyty toimeentuloedellytys tai syy oleskella maassa. Suomella ei ole muuta tarjottavaa heille kuin taloudellinen puoli, joka ei nykyisyydessään rohkaise heitä mitenkään integroitumaan paikallisiin käytäntöihin, Kuru toteaa.

Kurun mielestä nykyisestä turvapaikanhakuprosessista tulisi luopua, sillä siitä on Kurun mukaan hyötyä ainoastaan niille, joilla on mahdollisuus valita ”ohituskaista” päästäkseen Suomeen.

– Esimerkiksi albanialaiset tietävät jo ennen hakemista saavansa kielteisen päätöksen, mutta hakevat silti turvapaikkaa Suomesta. Jono on niin pitkä, että he saavat jopa vuoden aikaa kuluttaa aikaansa Suomessa. Samalla he nostavat kokoajan rahaa siihen asti, että saavat päätöksen, jonka jälkeen lähtevät Suomen maksamilla lipuilla takaisin Albaniaan. He saattavat muutaman kuukauden päästä tulla uudestaan tekemään saman reissun, Kuru selittää.

Kuru uskookin, että nykyinen turvapaikkaprosessi tarjoaa mahdollisuuden suomalaisilta saataviin tulonsiirtoihin valheellisin perustein. Kuru kokee, että jokainen Suomeen turvallisen maan kautta tuleva, tulee tänne vain yhden syyn takia, ja tämä syy ei ole turvallisuus.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ihmetyttää

Juuri niin, hätää kärsivät eivät tänne kulkeudu. En myöskään ymmärrä tässä turvapaikka – systeemissä tätä päätöksen lopullisuutta? Onko todellakin niin, että turvapaikan saaneet perheineen ovat oikeutettuja elinikäiseen oleskeluun ja elätykseen? Eikö se ole automaattinen palautus, kun kotimaa alkaa olemaan pääosin turvallinen ( joko todetaan turvalliseksi tai turvapaikan saaneet alkavat lomailla kotimaassaan), onkohan ketään koskaan palautettu ?