Kotimaa Politiikka

Suomen Sisu nuorisojoukkojen häiriköinnistä: ”Karskit keinot käyttöön”

Kuva Shutterstock.

Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina 10. marraskuuta 2020, että Helsingissä on jopa 100-150 pääosin ulkomaalaistaustaista nuorta, jotka ovat väkivaltaisia ja vaarallisia ja muodostavat kaduilla kulkevia joukkioita. Suomen Sisu pitää ilmiötä uhkaavana sekä yleisen turvallisuuden että järjestyksen kannalta.

Suomen Sisu ei näe uusien väkivaltaisten nuorisorikollisjengien ilmaantumista katukuvaan erillisenä ilmiönä vaan osana suurempaa trendiä. Siksi järjestö kehottaa tiedotteessaan julkista hallintoa ryhtymään kokonaisvaltaiseen ja moniportaiseen ratkaisujen sarjaan osana kokonaisturvallisuuden kehittämistä.

Välittömänä toimenpiteenä järjestö esittää, että Helsingin poliisi ja muidenkin suurten asutuskeskusten poliisilaitokset priorisoivat uudelleen tehtäviä ja resursseja suorittamaan poliisin ydintehtävää eli yleisen järjestyksen ylläpitoa ja valvomista. Lisäksi on tarpeen tarkastella uudelleen lastensuojelun resursseja ainakin alaikäisten huostaanottoihin liittyen, jotta esimerkiksi juridisen valituskierteen pelko työntekijöiden keskuudessa ei estä alaikäisten nuorten poistamista rikollisuutta edistävästä sosiaalisesta ympäristöstä.

Pidemmän aikavälin ratkaisuna Suomen Sisu kehottaa valtioneuvoston virkamiehistöä valmistelemaan lakiesitykset, joiden tavoitteena on mahdollisuus poistaa kansalaisuus väkivalta- ja seksuaalirikoksiin syyllistyneiltä maahanmuuttajilta. Tämä tulisi kyseeseen ainakin kaksoiskansalaisten tapauksessa. Järjestö perustelee tätä rangaistusten ja viranomaisten keinovalikoiman tehostamisella liittyen yleistä järjestystä vaarantaviin rikoksiin ja toimintaan. Myös nykyisen kaltainen maahanmuuttojärjestelmä tulisi ajaa alas lopettamalla humanitaarinen maahanmuutto Suomeen ja määrittämällä kaikki ulkomaalaisten oleskeluluvat lähtökohtaisesti määräaikaisiksi.

Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi myös julkisen hallinnon valmiutta ja mahdollisuuksia karkottaa ulkomaalaistaustaiset rikolliset on tehostettava, ja maahanmuuttajayhteisöjen ja heidän alkuperämaidensa kanssa on aloitettava selvitystyöt mahdollisesta paluumuutto-ohjelmasta.

– Esittämämme keinot voivat vaikuttaa kovilta. Suomen Sisu näkee kuitenkin, että kansalaisten yleisestä turvallisuudesta huolehtiminen on julkisen hallinnon tärkein tehtävä, ja siksi näiden keinojen käyttöönotto on tätä tehtävää tukeva vastuullinen arvovalinta.

– Nykyinen kehitys voi rapauttaa suomalaisen poliisin sekä oikeuslaitoksen uskottavuutta, mikä altistaa isänmaamme instituutiot ja koko valtiojärjestelmän niitä vahingoittamaan pyrkivien tahojen vaikutusyrityksille. Mikäli valtiovalta ei enää kykene ylläpitämään järjestystä ja siten suojelemaan kansalaisiaan, joutuvat kansalaiset lopulta kantamaan vastuun järjestyksen palauttamisesta itse. Koronapandemiasta ja taloudellisesta epävarmuudesta jo valmiiksi kärsivä Suomen kansa ei kaipaa lisää kaaosta keskuuteensa, järjestön tiedotteessa todetaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit