Kotimaa

Suomen Sisu: Turun kaupungin otettava vastuu terrori-iskun uhrien muistamisesta

Turku. Kuva Raimo Miettinen / Flickr / CC BY-SA 4.0

Uhrien muistamisen tulisi tapahtua iskun uhreja kunnioittavalla tavalla, ilman että mikään ryhmittymä sen enempää oikealla kuin vasemmallakaan pääsisi omimaan vuosipäivää omiin poliittisiin tarkoituksiinsa, kertoo Suomen Sisu tiedotteessaan.

Suomen Sisun Varsinais-Suomen piiri järjesti tiistaina 18.8.2020 Turun Luolavuoren Tähkäpuistossa vuoden 2017 terrori-iskussa menehtyneiden muistoa kunnioittavan tilaisuuden.

Tilaisuudessa puistossa sijaitsevalle muistomerkille laskettiin kukkalaite. Huomiota tilaisuudessa oli herättänyt itse muistomerkki: vaatimaton puu, suhteellisen syrjäisessä puistossa – kaukana Turun Kauppatorilta, jossa veriteot tehtiin.

– Pieni muistolaatta, joka ei kerro mitään tarkoituksestaan. Edes Turun kaupungin kotisivuilla ei mainita muistomerkin olemassaolosta. Onko tarkoitus vain hiljaisesti haudata ihmisten mielistä vuoden 2017 tragedia, joka ikävällä tavalla asettaa kyseenalaiseksi Turun kaupungin sinisilmäisen suhtautumisen maahanmuuttoon ja sen väistämättömiin lieveilmiöihin? Jos näin on, voimme kertoa että ihmiset eivät unohda, kansallismielisen järjestön tiedotteessa kerrotaan.

Suomen Sisu soisi, että muistaminen tapahtuisi varmasti iskun uhreja kunnioittavalla tavalla, ilman että mikään ryhmittymä sen enempää oikealla kuin vasemmallakaan pääsisi omimaan vuosipäivää omiin poliittisiin tarkoituksiinsa.

– Tästä syystä Suomen Sisu vaatii, että ensi vuodesta alkaen Turun kaupunki ottaa vetovastuun muistopäivän järjestämisestä. Juuri niin on toimittu muissakin eurooppalaisissa suurkaupungeissa, joissa iskuja on viime vuosina tapahtunut. Esimerkkejä löytyy monia, sillä nämä Eurooppaan rantautuneen radikaalin islamin synnyttämät iskut eivät valitettavasti enää ole mitään yksittäistapauksia.

Suomen Sisusta muistutetaan, että ”kun tunnemme historian, voimme oppia siitä ja välttää aiemmin tehtyjä virheitä, jotka käytännössä mahdollistivat tämänkin terroriteon”.

– Tarjotkaa kaupunkilaisille arvokas tilaisuus, joka aidosti kunnioittaa terrori-iskussa menehtyneiden muistoa ja ottaa osaa omaisten tuskaan, joka tuskin koskaan lakkaa, järjestö vetoaa Turun päättäjiin.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa