Kotimaa Rikos

Suomenlinnassa rötösteltiin – poliisi kaipaa vihjeitä

Poliisi kaipaa vihjeitä Suomenlinnassa järjestetyn yksityistilaisuuden aikana tapahtuneisiin varkauksiin liittyen.

Suomenlinnassa Pirunkirkon juhlasalissa järjestettiin sunnuntaina 15.10.2017 yksityistilaisuus, johon osallistui iso joukko helsinkiläisnuoria. Paikalle saapui kello 23 jälkeen ulkopuolisia henkilöitä, joiden epäillään varastaneen usealta eri henkilöltä muun muassa lompakoita, älypuhelimia, laukun, kannettavan tietokoneen ja untuvatakin.

Poliisille on tehty keskiviikkoon mennessä seitsemän rikosilmoitusta sunnuntain tapahtumiin liittyen. Kuudessa tapauksessa tutkitaan varkautta ja yhdessä tapauksessa ryöstöä. Ryöstön yhteydessä käytettiin lievää väkivaltaa, kun uhrilta otettiin estelyistä huolimatta hänen lompakkonsa ja takki, kertoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Epäiltyjä tekijöitä on asianomistajien ja silminnäkijöiden kertoman perusteella yhteensä viisi. Heidän tuntomerkkejään on kuvailtu seuraavasti:

  • kaikki epäillyt ovat miehiä
  • neljällä epäillyistä on ulkonäön perusteella mahdollisesti somalitausta, ja yhdellä heistä on rastat, jotka ovat juuresta valkoiset
  • yksi miehistä on ulkonäön perusteella mahdollisesti lähi-itätaustainen, kaulassa iso kullanvärinen koru, jossa timantinnäköisiä kiviä

Helsingin poliisi pyytää havaintoja tapahtumienkulusta ja tekijöiden henkilöllisyydestä. Vihjeet voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 474 372.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa