Eurooppa Rikos

Suomessa vuonna 2013 vankeuteen tuomittu irakilaismies on saanut Luxemburgissa 16 vuoden vankeustuomion muun muassa raiskauksesta

Luxemburgin korkein oikeus. Kuva Krzysztof Golik / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

37-vuotias irakilaismies viettää 16 vuotta vankeudessa Luxemburgissa muun muassa kidnapattuaan ja raiskattuaan vaimonsa. Toisen henkilöllisyyden turvin aiemmin Suomessa oleskellut mies on tuomittu Suomessa vuonna 2013 vankeuteen.

Irakilainen Marwan A. tuomittiin Luxemburgissa 18 vuodeksi vankeuteen muun muassa vaimonsa kidnappauksesta ja raiskauksesta. Mies valitti tuomiostaan, ja nyt Luxemburgin korkein oikeus on alentanut irakilaismiehen rangaistusta kahdella vuodella, kertoo Le Quotidien.

– Aina kannattaa yrittää, koska kaksi vuotta on miehen elämässä paljon, irakilaisen puolustusasianajaja François Moyse toteaa.

Irakilaismies oli ensimmäisen oikeudenkäynnin syytteen mukaan lyönyt ja kuristanut vaimoaan sekä kidnapannut ja raiskannut tämän joulukuun 2016 ja toukokuun 2017 välisenä aikana. Ensimmäisessä oikeudenkäynnissä irakilaismies oli puhunut vain äidinkieltään mutta valitustuomioistuimessa ilmaissut itseään pelkästään sujuvalla englannilla.

Tuomittu jo Suomessa

Irakilaismies on saanut Suomessa 3 vuoden tuomion jo vuonna 2013. Tuomio annettiin kaksi päivää sen jälkeen, kun toisella henkilöllisyydellä Suomessa oleskellut irakilaismies oli paennut Luxemburgiin.

Kun Luxemburgissa nimellä Marwan A. esiintynyt irakilainen oli vangittu vuonna 2017, hän oli ehtinyt syyllistyä 12 rikokseen, joista yhdessä kyseessä oli raiskaus.

  • 579
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset