Eurooppa Rikos

Suomessakin oleillut islamisti oikeudessa kolminkertaisesta murhan yrityksestä Saksassa

Kuva Facebook.

Aiemmin Suomessakin oleillut irakilainen turvapaikanhakija metsästi vääräuskoisia moottoritiellä Saksassa vuonna 2020. Mies niitti tienkäyttäjiä takaapäin. Hyökkäysten jälkeen mies pysäytti auton, vieritti rukousmaton auki ja lauloi sitten ”Allahu akbar”. Kaikesta huolimatta iskun terroristinen motiivi hylätään ja miehen katsotaan olevan ”henkisesti sairas”.

18. elokuuta 2020 Berliinissä A100- moottoritiellä tapahtui terroriteko, jossa tekijä ajoi Opel Astra -merkkisellä henkilöautolla tarkoituksella erityisesti moottoripyöräilijöiden päälle. Oletettavasti hänen jumalansa oli käskenyt häntä tekemään niin.

Kuusi henkilöä loukkaantui, heistä kolme vakavasti. Yksi henkilö jouduttiin elvyttämään paikan päällä. Tekijä, 30-vuotias irakilainen Sarmad myönsi pyrkineensä aiheuttamaan mahdollisimman paljon uhreja.

Päälleajojen jälkeen Sarmad ajoi moottoritien ulosmenorampille, nousi autostaan ​​ja asetti sitten vanhan ammuslaatikon auton katolle. Sitten Sarmad vieritti rukousmaton auki. Todistajien mukaan Sarmad tässä yhteydessä lauloi ”Allahu akbar” ja huusi kostoa arabiaksi. Kun poliisi saapui paikalle, Sarmad pidätettiin ja partio löysi ammuslaatikosta koraanin.

Sarmad kertoi kuulusteluissa, että uhrit valikoituivat satunnaisesti ja että Allah kehotti häntä tappamaan vääräuskoisia.

Saksassa aika kului koraania tutkiessa

Sarmad syntyi Bagdadissa. Kesällä 2015 hän lähti kotimaastaan ​​ja saapui Saksaan Turkin, Kreikan, Suomen ja Ruotsin kautta.

Mies vietti aikaansa Saksassa tutkimalla koraania. Häntä syytettiin myös pahoinpitelystä mutta syytteet hylättiin, koska hän väitetysti kärsi harhoista.

Alun perin moottoritieiskua tutkittiin islamistisena terroritekona, mutta oikeuspsykiatrisen tutkimuksen jälkeen viranomaiset tulivat siihen tulokseen, että Sarmad on henkisesti sairas eikä olisikaan muslimiterroristi.

Sarmad on oikeudessa syytettynä kolmesta murhayrityksestä, vaaran aiheuttamisesta liikenteessä, törkeistä pahoinpitelyistä sekä pakenemisesta onnettomuuspaikalta.

Oikeudenkäynti alkaa 15. huhtikuuta ja sen odotetaan kestävän 30 päivää. Tuomio julistetaan tämän vuoden syyskuun lopussa.

”Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia”

Miehen Facebook-sivulla oli vastaanottokeskuksessa Suomessa vuonna 2015 otettu kuva, jossa taustalla seisoivat hymyillen suuren siirtolaisvyöryn aikainen sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sekä YK:n tuolloinen pääsihteeri Ban Ki Moon.

Sarmad A, Petteri Orpo (kok.) ja Ban Ki Moon suomalaisessa vastaanottokeskuksessa vuonna 2015. Kuvakaappaus Facebook.

Petteri Orpo nousi vuonna 2015 otsikoihin todettuaan, että pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.

Lähteet Berliner Kurier, Kansalainen (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit