Kotimaa Maahanmuutto

Suomi ja Afganistan allekirjoittivat yhteistyöpöytäkirjan turvapaikanhakijoiden paluusta

Kuvituskuva

Yhteistyöpöytäkirja vahvistaa sekä turvapaikanhakijoiden vapaaehtoiseen paluuseen että pakkopalautuksiin liittyviä viranomaismenettelyjä.


Suomi ja Afganistan ovat allekirjoittaneet yhteistyöpöytäkirjan afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden paluusta ja palauttamisesta. Yhteistyöpöytäkirja vahvistaa sekä turvapaikanhakijoiden vapaaehtoiseen paluuseen että pakkopalautuksiin liittyviä viranomaismenettelyjä.

Asiasta on käyty neuvotteluja sisäministeriön johdolla ulkoasiainministeriön tukemana. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kävi ensimmäiset neuvottelut Afganistanin ulko- ja maahanmuuttoministeriön sekä presidentin kansallisen turvallisuusneuvonantajan kanssa Kabulissa toukokuussa 2016. Yhteistyöpöytäkirja allekirjoitettiin Euroopan unionin ja Afganistanin hallituksen isännöimän Afganistan-konferenssin yhteydessä Brysselissä. Yhteistyöpöytäkirjan allekirjoittivat sisäministeri Risikko ja varapakolaisministeri Alema.

Afganistanilaiset jättivät Suomessa vuonna 2015 irakilaisten jälkeen toiseksi eniten turvapaikkahakemuksia (5 214). Kuluvan vuoden aikana 669 afganistanilaista on hakenut Suomesta turvapaikkaa (30.9. mennessä). Kuluvana vuonna Afganistaniin on palannut vapaaehtoisesti 109 Afganistanin kansalaista (30.8. mennessä).

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit