Kotimaa Maahanmuutto

Suomi aikoo osoittaa solidaarisuutta Afrikan ja Lähi-idän siirtolaisille

Kuva Shutterstock.

Rinteen hallitus haluaa osoittaa solidaarisuutta laittomille siirtolaisille ottamalla maahan enintään kahdeksan saksalaisen kansalaisjärjestön Välimereltä pelastamasta 40:stä laittomasta siirtolaisesta.

Suomi aikoo osoittaa solidaarisuutta Afrikasta ja Lähi-idästä lähteneille siirtolaisille. Antti Rinteen hallitus on päättänyt ottaa vastaan Välimereltä pelastettuja laittomia siirtolaisia. Hallituksen EU-ministerivaliokunta linjasi kokouksessaan perjantaina, että Sea Watch 3 -alukselta voidaan ottaa vastaan enintään kahdeksan sen 40 siirtolaisesta.

Suomen lisäksi Ranska, Saksa, Luxemburg ja Portugali ovat sanoneet ottavansa laivalta siirtolaisia.

”Päätös enteilee todella huonoa”

Perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio näkee hallituksen päätöksen enteilevän todella huonoa.

– Vihervasemmistohallitus alkaa hakemaan Suomeen täysin tuntemattomia ja laittomia siirtolaisia, jotka hyödyntävät Välimeren meritaksipalvelua, Tavio  päivittelee.

– Tällä toiminnalla Rinteen hallitus alkaa tukea ja edistää täydelliseksi fiaskoksi todettua meritaksimallia, jossa surkeilla veneillä Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset haetaan Libyan rannikolta valtioiden tai valtioiden rahoittamien ”hyväntekeväisyys”-järjestöjen toimesta, kansanedustaja muistuttaa.

Tavio uskoo, että tuloksena on lisää elintasopakolaisia ja kiihtyvät siirtolaisvirrat.

Libya taistelee kaikin voimin laitonta siirtolaisuutta ja ihmissalakuljettajia vastaan

Kansalaisjärjestöjen alukset saksalaisen Sea-Watch 3 -aluksen lailla ajavat Välimerellä Libyan aluevesien tuntumassa pelastettavia odottaen. Sillä välin Libyan rannikkovartiosto taistelee Pohjois-Afrikan rannikolla kaikin voimin ihmissalakuljettajia ja laitonta siirtolaisuutta vastaan.

The Libya Observer kertoo Libyan rannikkovartioston viimeisimmistä pelastusoperaatioista Facebook-sivullaan. Se toteaa Libyan rannikkovartioston pelastaneen 391 laitonta siirtolaista neljässä erillisessä operaatiossa. Libyan rannikkovartioston haaviin jääminen ja Libyaan palauttaminen on laittomille siirtolaisille katastrofi, sillä he maksavat ihmissalakuljettajille tuhansia dollareita matkastaan Eurooppaan.

Kansalaisjärjestöjen pelastamiksi tulleita siirtolaisia ei palauteta Libyaan, vaan heidät tuodaan keinolla tai toisella Eurooppaan.

Siirtolaisia käytetään kauppatavarana

Rinteen hallituksen Suomeen otettavaksi kaavailemat laittomat siirtolaiset ovat seurausta Italian sisäministeri Matteo Salvinin määrätietoisesta politiikasta. Salvini on torjunut laittomien siirtolaisten vastaanoton koko virkakautensa ajan.

Salvini on ottanut kantaa myös tähän viimeisimpään episodiin. Salvini muistuttaa, että laittomia siirtolaisia, joita Suomeenkin oltaisiin ottamassa, käytetään kauppatavarana. Lisäksi saksalaisen Sea-Watch 3-aluksen kapteeni on Salvinin mukaan sanonut olevansa pelastustehtävissä koska on ”syntynyt valkoiseksi, rikkaaksi ja saksalaiseksi”.

– Mutta ei ole oikein, että valkoiset ja rikkaat saksalaiset tulevat puristelemaan Italian palleja. Auta lapsia Saksassa. Siirtolaisia käytetään kauppatavarana! – Salvini twiittasi.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit